På måndagen meddelade Floridas republikanske guvernör Ron DeSantis att han inför en årsdag till minne av kommunismens offer. Detta innebär bland annat att tid öronmärks varje år till att delstatens elever ska lära sig om ideologins övergrepp på mänskligheten med över 100 miljoner döda.

Från och med läsåret 2023-2024 kommer gymnasieelever som är inskrivna i statliga skolor den 7 november att få minst 45 minuters undervisning som beskriver hur offren led under dessa regimer genom fattigdom, svält, migration, systemiskt dödligt våld och förtryck av yttrandefrihet.

LÄS ÄVEN: Florida förbjuder hbtq-porrundervisning i skolan för småbarn

DeSantis skrev under lagen vid Freedom Tower i Miami där 650 000 kubaner registrerats efter att ha flytt från sitt hemland efter Fidel Castros maktövertagande 1959.

– Jag tror att det här tornet är en påminnelse om att frihet inte är gratis, att du måste kämpa för dina rättigheter och att det finns många människor där ute som inte skulle älska något mer än att utsätta dig för någon form av förtryck, sa DeSantis.

Enorm okunskap

Enligt DeSantis syftar den nya lagen till att försöka bekämpa en enorm okunskap bland unga amerikaner om ideologins historia och dess inverkan i olika delar av världen.

LÄS ÄVEN: Floridas guvernör: Kinas plan att skada världen med nedstängningar

Den nya lagen innebär också att 25 miljoner dollar anslås för att renovera Freedom Tower och att namnen på tre vägar döps om till kubaner som gjorde motstånd mot Castro.