Ny mätning: Le Pens parti går om Macron i Frankrike

Delningar

En ny opinionsmätning i Frankrike visar att ett ökat antal väljare tänker rösta på det EU-kritiska partiet Nationell Samling i valet till Europaparlamentet i maj nästa år. Nationell samling får i den senaste mätningen från Ifop fler röster än sittande presidenten Emmanuel Macrons socialliberala parti.

Nationell Samling, f.d. Nationella fronten, har för första gången i en opinionsmätning gått om president Macrons parti Republiken på väg (LREM). Mätningen som publicerades under söndagen, kommer från opinionsinstitutet Ifop och visar att 19 procent av väljarna tänker rösta på LREM, jämfört med 20 procent i augusti. Nationell samling, fick 17 procent av stödet i den förra mätningen och klättrar nu till 21 procent, rapporterar brittiska Telegraph.

EU-kritiska partier växer

Självständighetsförespråkaren Nicolas Dupont-Aignans parti, Framåt Frankrike, får 7 procent i mätningen. Frexit-partier får 1 procent vardera. Det sammanlagda stödet för EU-kritiska partier är nu 30 procent. I den tidigare mätningen från augusti var den siffran 25 procent.

Det konservativa partiet Republikanerna som leds av Laurent Wauquiez tappade två procentenheter till 13 procent, medan vänsterpartiet som leds av Jean-Luc Mélenchon föll från 14 till 11 procent.

I en tidigare opinionsmätning från Ifop i maj, fick den sittande presidentens parti hela 27 procent av stödet till EU-parlamentet. En klar ledning mot Nationell samlings 17 procent vid samma tid.

Valet till Europaparlamentet nästa år ser ut att bli stor kamp mellan partier som är positiva till utvecklingen i Europa och den andra sidan, som vill stoppa invandringen och globaliseringen.

Macrons popularitet faller

Under förra veckan presenterade även YouGov en popularitetsmätning, där president Macrons popularitet föll till den lägsta nivån sedan valet 2017. Endast 21 procent av deltagarna var nöjda med presidenten.

 

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

448 KOMMENTARER

 1. Vilken glädjedag det måste vara för feministerna, dom som påstår sig stå upp för kvinnor borde jubla för att Le Pen är populärare än en vit man.

  • Kanske därför att hennes parti inte har riktigt dom åsikter som folk sympatiserar med. Ett något mindre radikalt budskap kan tilltala fler väljare. Ungefär som i Sverige att AfS är försumbara medan SD är tredje största parti. Något att tänka på för Le Pen

 2. Kärleken till sitt land triumferar alltid till slut alla olika nyfunna ideologier. Folk som mest samarbetar gärna med andra länder, men ju mer globaliserad världen blir desto viktigare verkar det vara för människor att vara hemmahörande någonstans. Att få ha sin egna lilla trygga hörna i en stor och ofta farlig värld. Det tycker jag är sunt…

  Makaronen är snart historia.

   • Å andra sidan kan man tycka det vore rätt uppenbart vad Macron verkligen är för en innan man gick till valurnan?
    Bara en tanke.

  • Sverige är naivitetens högborg.

   Storbrittanien , Frankrike och Tyskland kommer skyndsamt bakom.

   Dessa ovan nämnda länder har nu ingen framtid.

  • Le Pen fick väl 34 % i presidentvalet och då är hon betydligt radikalare än Jimmie Tråkesson som bara fick 17,5 %. Så nej, fransmännen är inte lika dumma och naiva.

   • 34% när det fanns två val. Och hon vann 2 av 101 departement.

    Hade valet stått mellan Löfven och Åkesson, utan valfusk, så hade Åkesson troligen fått betydligt mer än både det officiella och det korrekta valresultatet i september.

    • I Sverige fanns det ju också två val. Sjuklövern eller SD. (Fyra om man räknar med NMR och AfS)

     Vad har departementen för inverkan på de 34 procenten? Menar du att det inte var 34 % av väljarna som röstade på Le Pen?

     • Precis, och förrädarna fick åtminstone över 70% av rösterna (angående poängen om att fransmännen var lika veka som svenskarna).

      Min poäng med departementen var att det är jämnt utspritt över Frankrike, och att det inte är som i t.ex. USA eller Sverige med ett helt segregerat samhälle (i.e. vissa stater är alltid röda eller blå, eller de olika partierna har stöd i skilda delar). Men också att i presidentvalen så handlar det om andra saker än när folk röstar på partier. Många av de som röstade på Macron stöttade inte honom, precis som med Trump, de avskydde bara motståndaren mer.

   • ” Dumme og naive” Det er ett Kinesisk ordtak som sier: Du skal være forsiktig med å be om noe, du kan fort få det. Og det har Franskmennene fått. I andre valgomgang gikk både sosialister og kommunister i samlet flokk og røstet mot Le Penn og så fikk de Macron. Det er det samme som hender i Sverige. Det er viktigere at SD ikke får noen innflytelse enn at de greier å skaffe landet en regjering. Og i tilfelle de greier å få en regjering på bena er motsetningen på mange områder så stor at de helt handlingslammet. Både Frankrike og Sverige har fortjent bedre.

  • Inte riktigt så det fungerar i Frankrike. President och parti är olika saker, det är inte som statsminister i Sverige. Men visst, de är idioter, det är sant.

  • Kan det verkligen finnas några, som är dummare än svenskingarna?
   Tillåt mig tvivla. För när fransoserna är vid sunda vätskor är de normala men däremot svenskingarna blir aldrig normala oberoende hur återhållsamma de än är med med starka drycker. Skillnaden mellan en idiot och en fyllehund är den att, nästa dag är fyllehunden, som vilken normal människa, som helst. Men däremot idioten är sig lik och är fortfarande en idiot.

 3. Föredetta ”humanitära” topphjärnor kommer att vara ett lovligt byte i framtiden.

  Merkel , Löfven , Fredrik R och Macron är några som kommer att behöva beskydd.

  PK blaskornas anställda likaså.

   • Nato kommer att skydda lands- och folkförrädarna. När tredje världskriget är över oss har lands- och folkförrädarna skydd i underjorden medan folket inte har något skydd alls. De onda överlever, och de goda dör. Det blir inte roligt att leva på jorden i framtiden.

  • De HAR beskydd! De beskyddas av de feta byråkraterna som sitter och bestämmer i EU, de skyddas av andra likasinnade runt om i hela världen.
   De skor sig själva och skiter fullständigt i OSS!

   Den dagen jordens resurser tar slut, den dagen kommer inte bli nådig mot alla de som sett till att det har blivit som det har. När det på riktigt är survivel of the fittest, då kommer vissa få det tuffare än andra!

  • Hoffenlicht, må ”karma” drabba SS Swedzki svinia! Som vi har miljoner av. Vi har snart fler sådana än vad vi har medborgare. .

   • Man får väl förmoda att Borg varnade Lööf för att sätta sig i knäet på Löfven.
    Ska bli intresant när man nu kommer att rösta på Kristersson som statsminister och Annie Lööf och hennes partikompisar lägger ner sina röster bara för att undvika SD. Det blir tidernas svenska skandal som dock inte kommer att få så stor uppmärksamhet i våra vänsterliberala medier.

 4. Självklart och helt normalt att politiska partier som värnar om sitt land går framåt i mätningarna. Allt annat vore idiotiskt.

  Att majoritetsväljarna i Sverige icke äger denna enkla kunskap är obegripligt till och med chockartat.

 5. Frankrike är som Malmö, helt förlorat!
  Bara jämna med marken och påbörja återuppbyggnaden, eftersom det inte finns något kvar att rädda!

 6. – Dags för ett nytt Bastilljen?

  ”Stormningen av bastiljen 14 juli 1789 brukar ses som startskottet till den franska revolutionen. Snart därefter revs fästningen.”

  Vad som måster stormas nu är de politiska barriärerna där de franska medborgarna tydligt visar att det redan gått för långt.
  Måtte de enas och vinna det slaget!

  Det behöver inte lossas ett enda skott, inte en enda giljotinering, inte ett enda mord, inte en enda misshandel – enbart en stark och gemensam vilja vid valet.

  Sverige följer självklart efter på samma sätt. Eller?

 7. Gott att höra att folket börjar förstå att det blir som de röstar, så nu kan man bara hoppas att än fler röstar rätt så vi kan rensa upp hela europa från pesten som ruinerar oss och ger sig på våra gamla sjuka och alla småflickor… Nu måste vi alla göra något.

  Sjukt att det är barn som reagerar och inte vuxna, ”‘She told the maths teacher and was taken to the safeguarding teacher
  who looked at the messages and said there was nothing sinister about
  them.’”
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6350305/30-year-old-asylum-seeker-accused-lying-15-bombarded-girl-texts.html
  ”’30-year-old’ asylum seeker accused of lying about
  being 15 ’bombarded a girl with texts’ after which classmates found
  Facebook where he described himself as a university student”

  ”It is thought the 6ft 1in Iranian claimed to be 15 years old when he
  arrived in the UK via Germany. UK authorities accepted his claims and
  allowed him to stay and get an education.”

  ”But classmates found a Facebook profile in the boy’s name, showing him
  with a full beard, a hairy chest and swigging a bottle of beer.”

  ”A girl at the school said: ‘Everyone was making jokes as we went into registration, saying, “What is a man doing at our school?””

   • Med våld. Oavsett vad som är politiskt korrekt, demokratiskt, fint och trevligt så finns det enbart ett sätt att rädda Sverige/det svenska folket från att raderas ut, och det är ett inbördeskrig. Därmed inte sagt att jag tror att ett sådant kommer att bryta ut (i.e. att svenskarna börjar försvara sig).

 8. Tänk att folk måste bli mördade för att vissa personer ska fatta….
  Människan är ett av de mest korkade djuren på jorden…

 9. I Sverige betyder ”Pen” bakre delen av ett hammarhuvud och på engelska är det förutom ett skrivdon, bl.a svanhona och lekhage för bebisar.
  Macro(n) betyder helhet och storskaligt.

  • Och makaron betyder pasta som i hans fall kanske har en viss likhet med hans utrustning, globalisternas stjärtpojke som han är..

 10. Val till korrupta EU skall väl vi också rösta till nästa år, Sd måste in med fler folk där sossar med anhang måste minimeras.

 11. Men när det kommer till kritan röstar de som de alltid gjort. Fransmännen är lika hjärndöda som svenskarna. SD var största parti i flera opinionsundersökningar innan valet,men titta så det blev.

  • Jo, men det berodde pga valfusket. Därmed inte sagt att ett officiellt resultat på 25-30% hade varit nog för att SD hade kunnat påverka någonting, och efter snart 30 år med folkmordspolitik så är det direkt absurt att SD inte har större stöd…men ändå…

    • Nyval kan vi glömma. Kommunisterna utövar ett spel för galleriet. Allt som sker nu är bara ett spel som ska dölja vad som egentligen är förutbestämt.

    • Få saker skulle förvåna mig mer än om förrädarna lät det gå till ett extra val. Anledningar:

     – det skulle bli svårt att genomföra ett lika extremt valfusk (S ”handhavandefel” kommer t.o.m. bli lite svårare)
     – valdeltagandet skulle gå ner, vilket enbart gynnar SD
     – enorm risk (speciellt utan valfusk) för att Mpk skulle åka ur, kanske t.o.m. L, nu när de har visat att de står på den röda sidan
     – C skulle troligen även de tappa röster, nu när de officiellt ställt sig bakom Löfven
     – slutresultatet skulle oavsett ge två sidor med under 50% och SD i mitten, fast med ett starkare SD

     För mig så är frågan för stunden bara om S kommer regera med aktivt stöd från C och L, eller med passivt. Jag hoppas att jag har fel, såklart, men min erfarenhet av socialister säger att de inte frivilligt ger upp makt, någonsin.

     • Du har träffat precis mitt prick vad gäller nyvalet. Därför kommer kommunisterna att göra allt för att förhindra omval. De riskerar att verkligen bli avslöjade om samma hantering uppdagas igen, och då kommer sjuklövern att få verkligt svårt att förklara bort det hela.

   • Jag är helt övertygad att du har rätt och MSM vet om det.
    Men det ska tystas ned såklart i Marxismens anda…

    • T.o.m. Åkesson höll sin käft och accepterade valfusket. Jag tycker detta tyder på att även Åkesson är medveten om att SD inte kommer att kunna skapa något som parti.

     • Jag tror att det beror mer på att de inte har något att vinna på att skrika ”valfusk”, åtminstone inte från högsta nivån. SD:s väljare inser redan att det var det mest extrema valfusket i svensk historia (och det säger en del, med tanke på S), men hade Åkesson påpekat detta så hade regimmedia använt det för att smutskasta/förlöjliga SD något extremt.

      Men visst, SD:s politik är långt ifrån nog för att rädda Sverige.

     • Rätt värdegrund kan sänka vad som helst utan bevis idag.
      Fakta räcker inte…

 12. Man måste vara rätt pervers om t.ex tycker att utvecklingen i centrala Paris är bra?
  En normalt funtad person ser misären & våldet som följer massinvandringens spår och väljer givetvis det bästa alternativet… Om man inte är lite galen vill säga?

  • Nej. I takt med att de börjar inse vartåt det barkar och börjar rösta på mindre dåliga alternativ har det grå massan bytts ut mot en svart vilken kommer rösta för höjda bidrag och mer invandring precis som planerat. Systemet är riggat.

  • Jag insåg vad som hände på 90-talet. Sedan dess har ett öppet folkmord pågått i Sverige, och en överväldigade majoritet har fortfarande inte fått upp ögonen. Så nej, den stora absurt korkade massan kommer inte att ändra sig.

 13. Jaså, nu har de satt grodorna i halsen och inser att det enligt sunkmedia kallade främlingsfientliga partiet hade varit bättre än denne globalsitclown Micron.
  Tror dock det börjar bli väldigt sent att få Frankrike på rätt köl igen, det har gått för långt tyvärr.

  • De röstade på en president förra valet, inte ett parti, och inte i ett EU-val. Artikeln är minst sagt missvisande.

   • jo jag ser att det handlar om EU-valet, MEN man röstade faktiskt på ett parti och partiledare i frankrikes val …. i första undan, det två bästa gick vidare till vem som skulle bli president … och där var Le Pen med och fajtades.

    • Inte parti, president.

     Och ja, precis, två alternativ (i andra rundan). Det är betydligt lättare att få många röster i ett val mellan två, än mellan åtta. Och som sagt, Le Pen vann 2 av 101 departement, så även om 34% låter högt, så var det inte det.

 14. Det enda som kommer gälla i framtiden är att försöka försvara sig själv. Det har redan gått för långt.

 15. Opinionsundersökningar i all ära, men det är bara ett inbillande önsketänkande att något ska ändras till det positiva i politiken. Vi fick ju en bitter erfarenhet av detta under valrörelsen.

 16. Äntligen börjar vindarna vända. Tillsammans med de andra konservativa krafterna i europa. Kan vi börja påverka EU. Bort med flumliberalerna från makten. Inför riktig demokrati i EU eller lämna skiten.

 17. ”Valet till Europaparlamentet nästa år ser ut att bli stor kamp mellan partier som är positiva till utvecklingen i Europa och den andra sidan, som vill stoppa invandringen och globaliseringen”

  Kampen står mellan gott och ont mellan sanning eller lögn, mellan demokrati eller federalt styre från, Bryssel.

  Vi kan rösta bort ffa liberala politiker och deras fjäsk för George Soros…

 18. 30% kritiska bara? För lite för sent, EU behöver ändras i grunden vid valet nästa år, det är redan (nästan) för sent. Har inte människor i västeuropa självbevarelsedrift? Hur kan de rösta för sitt eget samhälles förstörande? Hur kan de rösta på att avskaffa demokratin? Som EU ser ut nu är det helt emot demokrati, det behöver reformeras i grunden.

  Ibland tänker jag om det inte hade varit bättre om axelmakterna hade vinnit 2:a världskriget, då är jag ändå helt emot nazism och antisemitism.

 19. Lögnen går ett tag. Media o experter gapade rasist och skrämde fransmännen. Precis som dom gör i Sverige med Löfven i spetsen. Skulle vara spännande att få omval i Sverige.

 20. Att gå om Macrons kommunistparty som fransmännen har fått ögonen på och insett vilket misstag att de röstade på honom. Det här ger ju givetvis Le Pen en klar skjuts framåt och blir Frankrikes nya President när det är så dags!

  • Problemet med att rösta MOT någon är att du har inte en jävla aning om vad du rösta FÖR.
   Majoriteten av de som röstade på Macaron i presidentvalet röstade MOT Le Pen men de visste inta vad Macaron stod för.

 21. Jag fattar inte att fransmännen inte fattade att Macron är endast en pajas som syssla med illusioner.
  det räcker med att bara titta på karln.
  Kommer ni ihåg De Goul som fransk president? Det var en president som fick många kungar att blekna.
  Macron är en nolla som rider på tidernas liberala våg och vill gärna ha all makt han kan komma åt.
  ….men!
  Fransmän som vaknar är farliga!

  • C de Gaulle var en rigid stofil med skelett i garderoben som inte skulle haft en chans idag men att döma av hans avtryck i historieböckerna kunde nog hans ego få det mesta att blekna

     • Utvecklingen – den heliga kossan – är inte alltid av godo. Han skyndade långsamt.
      Titta nu , Macron, vad han följer, ja till och med leder utvecklingen.
      Resultat: Frankrike är den nyaste delstaten i Afrika.
      Bra va?

     • Nej de Gaulle skyndade inte långsamt han var bara en usel ”regent” Vilket även Macaronen är men av andra orsaker. Ja utveckling är en helig ko eftersom det är utveckling som bygger välstånd och framsteg men Macron leder möjligen en avveckling

     • Du är antingen för ung eller har begränsat förstånd om du tycker att utvecklingen är alltid ok.
      Är det också utveckling som sker med Sverige just nu, – är det bra utveckling då, som leder till välstånd och framsteg?
      Kom igen!

     • Brist på utveckling leder alltid till stagnation anser du det bra?
      Ser inte det här som ett forum för semantik

 22. Marine Le Pen har helt rätt, när hon anser att islamiseringen o islams ständigt tilltagande politiskt/religiösa krav hotar
  civilisationens överlevnad.

 23. Ja snart står Annie L ensam med sin Soros, men då ordnar han väl med en ekonomisk krasch , hoppas han kolar innan så att han inte hinner!

 24. Anarkisterna, vänsterextremisterna o samhällsomstörtarna som sitter i Bryssel är inget annat än islams Quislingar.

 25. Vi behöver politiker som står på vår folkets sida. Det är den enda räddningen. Men då måste folket också börja rösta för sin överlevnad. DÄR har vi problemet!

  • En svunnen tid att politiker står på vår sida!!! Och de82%arna har fortfarande inte insett allvaret som utspelar sig framför våra ögon!!!! VAKNA SVERIGE!!!!

  • Huvudproblemet är MSM-media eller Fake news,
   som mörklägger det faktiska förhållandet, eftersom den median är anarkins kärna.

   • Bara etniska svenskar borde få sitta i en regering, då menar jag den som kan dokumentera ha varit Svensk i ett bestämt antal generationer, hur många överlåter jag åt experter att avgöra, men ingen skall kunna komma hit och ta över landet.

 26. Och hur går det med regeringsbildandet i Sverige? Två månader efter ”valet” och fortfarande ingen regering. Känns som ett demokratiskt underskott..

 27. På Arlanda utanför utrikesterminalen där man möter upp de som kommer o just tagit sina väskor o passerat tull (terminal 5) är en stor skylt nu placerad på stolpe. På den står :
  Mötesplats anländande ensamkommande.

  Man tror inte det är sant! Men den står där nu.

  • När blev den lille tramsegubben skrivkunnig ? Hans tåtande i aftonslaskan är knappast läsbart och när han visar sig i TV tror man att han kommer direkt från dagis. Vad skall de ha detta lilla elände till ?

 28. Mmm samma visa i Frankrike som här hemma. Hur det riskerade att bli visste väl för djävulen merparten av väljarna om vid senaste valet men lika förbannat…

 29. Försent vaknar medborgarna i de länder som drabbats värst av ”mångkulturen”
  Det -tyvärr- enda som kommer att hjälpa mot detta är militären med skarpladdade vapen och rätten att skjuta utan att fråga först…
  Vill Europeiska länder och dess kulturer överleva så är det enkom krig som gäller för att komma till bukt med dessa vildar.

 30. Det spelar ju ingen roll hur populära en del politiker blir, de får aldrig chansen ändå. Allt är uppgjort på förhand, allt är riggat.

  • Detta sker i värsta kommunistanda. Kommunisterna är experter på att hitta vägar att behålla makten. Vi demokrater vill inte ta strid, men enda sättet är att tyvärr svara med samma mynt. Kommunisterna kan därför härja fritt som de vill.

    • Normalt folk kommer aldrig att starta någon motoffensiv. Det blir för att svensken tar stryk och flyr med svansen mellan benen.

   • (S) kunde styra 44 år i rad. Dom borgerliga utmålades på samma sätt som SD idag. Men dom icke.socialistiska envisades med ” rent spel ” uppträda schysst , seriöst osv..och manglades totalt av den maktapparat som (S) byggde upp . Som dom borgerliga betalade för via skattsedeln. –Nej–mot socialister krävs hårda tag . En överlevnadskamp.

    • Inför valet stod Palme och agiterade för fullt med bl a att ”om borgarna vinner,så måste vi återgå till backstugor och leva på gröt”!!!! Och massorna klappade i händerna och jublade! Den tidens skrämselpropaganda!

     • Intressanta iakttagelser. Samtidigt har psykologerna konstaterat genomsnittsmänniskan avskyr risken för en förlust mer än de älskar möjligheterna till en vinst. Jämför det gamla ordspråket,,, Man vet vad man har men inte vad man får

 31. EU måste göras om, byggas om i grunden, annars är det bara spillror kvar av den byråkratiska kolossen om 10 år.

 32. Merkel har nu äntligen blivit tvungen att inse sitt oerhörda misstag med den förda invandringspolitiken. Nästa bjässe som kommer att falla blir ”stjärnskottet” Macron som nu snabbt drar på sig dom politiska sjumilastövlarna för att axla kejsarpositionen i EU och fortsätta med samma vansinniga invandringspolitik som Merkel stod för och han blir då med stor sannolikhet ett stjärnfall istället. Dom övriga länderna i EU kommer ett efter ett att följa Brexits linje. Frågan är för Sveriges del om inte alla här som har skaffat sig ett liv och en inkomst genom att trakassera alla Sverigevänner och nationalister kommer att bli nästan lika många som alla falska ”flyktingar” och lämna Sverige när dom förstår att deras fortsatta liv i Sverige inte kommer att bli dem särskilt behagligt.

 33. EU var nog ett bra tänk från begynnelsen…
  Men allteftersom Unionen prioriterar andra länders medborgare istället för sina egna, så kommer EU till slut att gå mot en upplösning.
  Allsköns globalister med flyktingförespråkare, Bilderbergare, World Economic Forum, NWO, Trilaterala kommissionen samt FN kommer att närvara vid begravningen.

  • I takt med att alltfler länder i Europa slutar ha socialistiskt styre kommer det troligen att bli en revision till det bättre av EU och dess inriktning. Inte en avveckling om förnuftet får råda eftersom det Europeiska samarbetet ger seriösa fördelar genom den samfällda rösten och rollen av samtliga länder istället för en mängd olika småländer

   • Det är nog så sant….När nationella intressen tar överhand så kommer liberaler, sossar o. kommunister, att få ett allt mindre inflytande.
    Men varför inte reducera EU till en sammanslutning om; polis o. tullfrågor samt gränsöverskridande utbildningsmöjligheter o. klimatsamarbete.
    Resten av frågor återgår till nationella parlament.

    • Det finns stora fördelar med en mängd gemensamma regler och standarder över Europa, respektive samordning av resurser som är lämpliga för gemenskap. Men det är alldeles för stort område för den här typen av forum. Dessutom en fråga för kommande Europeiska regeringar och parlament att klargöra.

   • Cost benefit analys. Vad får man för medlemsavgiften och då menar jag vanliga medborgare toppolitikerna har redan snott åt sig så det räcker

    • Ganska mycket redan idag men det skulle kunna vara helsikes mycket mer med en ansvarsfull ledning i EU och troligen till lägre avgifter än idag.

     Precis på samma sätt som vi skulle kunna få mer för våra skattepengar i Sverige med en vettig regering och stopp för bidrag till diverse pseudovetenskaper, meningslösa tjänstemän och direkt felaktiga bidrag till individer och organisationer m.m. både inom och utom landet

 34. Dom genomnaiva godhetsknarkarna är för många. Detta kommer inte att räcka hela vägen fram.

  Frankrike är förlorat.

  • Vänta och se innan du slänger in handduken.
   För den politiska åskådning som f.n. råder i EU och i Sverige i synnerhet, är en eld som falnar för var dag.

  • Detta är livet i Löfvens och Reinfeldts Sverige. De två herrarna har inte mycket att yvas över.

   Jag vill också passa på att påminna om stölden (358 miljarder) ur AP- fonderna.

   Alla som tycker att pensionerna är låg i förhållande till dagligvaruhandelns priser har all anledning att fundera över detta. Vad tar miljarderna vägen och vem köplust tillfredsställer de idag?

   • Svar på sista frågan: Gå ut på IKEA mitt på dagen en veckodag, eller gå till närmaste inköpscentrum mitt på dagen. Syns väl ganska tydligt vilka som handlar?

  • Håller på med en insändare om detta till lokaltidningen och då koppla dessa händelser till det verkliga problemet enligt 7-klövern: SD!

  • I radion får vi höra att det är en intern uppgörelse mellan gängkriminella som har kopplingar till den kända organisationen Hells Angels som väl har sitt ursprung i USA?

 35. O.T; Är det inte skönt att veta att vi har två miljöpartier (MP och C) i Sverige som kan se till att vår miljöpåverkan minskar i Sverige och samtidigt med det se till att vår konsumtion istället gör att denna miljöpåverkan sker i andra länder i stället. Hur detta gör Jorden i helhet mer miljövänligt måste man förmodligen ha miljöpartiets eller Annie Lööf styrt Centerpartiets konstiga logik för att förstå.
  ”80 procent av alla utsläpp av farliga kemikalier kopplat till svensk konsumtion sker i andra länder, visar ny beräkningsmodell.
  Resultaten i rapporten visar bland annat att 65 procent av alla utsläpp av växthusgaser kopplad till svensk konsumtion sker i utlandet.”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7079002

  • Not in my back yard ett gammalt uttryck för mänsklighetens oförmåga att helt och fullt logiskt (gäller även mig själv)

  • Miljörörelsen är inget annat än en dold kommunism. Det är väl mer än väl synliggjord vid det här laget. Inte var det miljö som de talade om när de orerade, utan det var en miljö som skulle islamiseras.

   V-S-MP-C-L, är i deras ideologier, kommunister. Inte är det då underligt att de med sådan frenesi och med antidemokratiska aggeranden med alla medel försökt att utestänga det demokratiska partiet Sverigedemokratin (SD).

   • Absolut inget har de gjort för miljön. De har endast förflyttat problemet till en annan plats på planeten. Sen kan de skryta för sina väljare att de minsann gör skillnad genom att höja bensin och dieselpriserna men de talar inte om vart de flyttat föroreningarna. Med de länders omoderna fordon blir de globala utsläppen garanterat mycket högre än om vi hade kvar produktionen här.

  • Man kan ju undra hur det känns som förälder till sina barn att stå upp och säga att ”Vi röstar på partier som kommer att utrota er eftersom vi anser att ni är mänskliga parasiter och därför bör utrotas.”

     • Det är medvetenheten som gör förändringen, och då är det bara att förändra medvetenheten och ta sig an den framtiden på ett medvetet sätt. Vi är så många nu på denna kontinenten så att det räcker och blir över för ett totalt och kraftfullt motanfall.

    • Vi var så naiva att vi litade på våra politiker. Det hade ju fungerat bra under andra världskriget. Vi förstod aldrig att alla sossar fr o m Palme bara hade namnet gemensamt med Per-Albins parti.

    • Och en smart individs svar kommer vara: ”Det gjorde jag. Jag lämnade landet och byggde ett nytt liv där du kan leva i trygghet. Ingenting kunde rädda cucksen, och jag hade inga planer på att offra mig för ett folk jag föraktade”.

   • Sverige är alltid värst.

    Före 2015 så tog Sverige in 8 gånger fler inkräktare per capita än Tyskland, som tog in flera gånger fler (4-6 om jag kommer ihåg rätt) än trean. Och det gäller under många år, inte bara en kort period.

    Göran Persson och Fredrik Reinfeldt genomförde detta folkmord. De var inte först, de var inte ensamma, men de är de två värsta förrädarna i Sveriges historia (och Reinfeldt är den värsta i världshistorien).

    • Bägge blev välbeställda efter karriären…

     Kan det finnas ett samband,
     med de belöningar de erhöll som RÅDgivare?

     Snarare att den som LYDER råd blir vis och RIK!

     • Jag hoppas att det är för tidigt att säga hur Persson och Reinfeldt belönades. Trots allt, inbördeskriget skulle ju rent teoretiskt kunna bryta ut, och individer som fick Quisling att se ut som en nationalist skulle då straffas hårdare än…Quisling. Inte för att jag räknar med det, men ändå…hopp.

  • Det knepiga i det hela är att när någon (åratal tillbaka, och framåt) har påtalat att folket måste bli mera försvarsinriktade samt folkförsvar eller liknande. Ja, då är de som oftast påtalar om förlorat(!) dem som absolut inte varken kan tänka sig folkförsvar eller liknande, för de själva önskar inte att försvara, varken deras familj, barn, släkt, vänner mm. Utan i deras svaghet så har de redan dömt ut alla dem som verkligen(!) kan tänka sig och inget annat önskar än att försvara. Det är precis som att de dömer andra efter sig själva. Ta och i stället lägger ihop alla medborgare på denna kontinenten och ta den absolut lägsta folkförsvarsiffran på 7% försvarande medborgare, så får man ett perspektiv på det hela. Och det som jag har i alla fall sett är att oftast är dem, som så innerligt hatat kristendomen på denna kontinenten även dem som med välbehag såg islam som ateismens politiska dödliga hand mot kristendeomen. Och något jag även sett (har ännu inte gjort fullständig undersökning, men) det är att dem som säger sig skall flytta att de är de som så innerligt hatat kristendomen. Och till dessa så säger jag, att hoppas de inte flyttar till något land som hedrar kristendomen eftersom detta därmed blir allt för falskt. Det är nog att de hatat kristendomen i Sverige, Norden och Europa. Ja, de såg islam som deras användande att själva undslippa att bloda ned deras händer, men så insåg de att islam inte hade något för ateismen annat än ett absolut slut, och då blev det annat ljud i skällan.

 36. Macron, liksom alla andra vänster representanter har titt och tätt visat sina oförmåga att regera på folkets villkor. De har egentligen aldrig haft något att komma med. Det är likadant där som här.
  Går det framåt för de EU- kritiska partierna, dem som på PK- håll kallas extrema, smittar det av sig, vilket kommer att ge våra åsikter en rejäl och nyttig knuff åt rätt håll.

 37. Det är helt sinnessjukt att Le Pen inte redan sitter i regeringen. De borde varit där redan för 25år sedan. Franska folket är en mer rubbat än det svenska.

 38. För Le Pen gäller fortfarande de allra värsta epiteten i svensk media. OMNI, som brukar vara korrekt drog till främlingsfientliga och högerextrema. Man kan tycka att socialisterna snart är så få så att de får svårt att styra agendan.

   • Den socialism som bröt med kommunismen på sent artonhundratal i Europa, Norden och Sverige det var socialdemokratiska arbetarrörelsen (SAP). men folket blev självgående och trodde att de därmed inte behövde politiken. Och i detta så har kommunismen lyckats att infiltrera många länder i Europa och Norden. Och kännetecknet för kommunism är deras inblandning med islam. Två totalitära ideologier som inte har mycket ideologiskt gemensamt annat än ideologiernas hat mot demokrati och demokrater.

  • Republikanerna styr redan det mesta, så någon speciellt stor tsunami lär det inte bli om den är röd, även om de såklart kan bli större. Blir den däremot blå…yikes…USA kommer få problem då. Senaten lär fortsätta att vara röd, men representanthuset ser lite skrämmande ut.

   • Vore bra om man håller majoriteten i Representanthust,
    och vinner 3-6 nya platser i Senaten!

    Först då kan Träsket torrläggas!

    Blir spännande att följa under natten!

    • Min gissning är att senaten förblir blå, men att representanthuset går förlorat, och att Trump kommer få det mycket svårare att genomföra en icke-fientlig politik. Men, USA är inte Sverige, och jag hoppas att jag har fel.

     • BLÅ?
      Det är Åsnornas färg…

      Du menar väl RÖD!
      Elefanternas färg!

      I USA är färgerna omvända!

      Shy-Trumpers kan bli en chock!
      Även denna gång!

     • Ja, röd. Skriver oftast rätt, men det är konstigt att deras vänster är blå, precis som det är konstigt att ”högerextremister” i Sverige är socialister (och att vår ”höger-vänster”-skala går från socialism till kommunism).

 39. Mätningen ger visserligen råg i ryggen för somliga helt visst men minns Mark Twains ord — Det finns lögn, förbannad lögn och det finns statistik Knappast första gången opinionsinstituten visat tveksamma resultat jämfört med utfallet

  • Därför så hatar de Sverigedemokratin, detta eftersom de åtta sista bokstäverna (demokrati) är vad de avskyr. Inte fasiken så är (S) något demokratiskt parti fast de försöker att påtala i partinamnet om ”demokrati”, inte fasiken håller en demokrat eller demokratiskt parti på med att husera och liera sig med ett totalitärt islam eller annan totalitär ideologi.

 40. Låter nästan för bra för att vara sant, eftersom Macron hade >10 miljoner röster fler än Le Pen i valet 2017, men det är bara att hoppas att mätningen från ifop stämmer, och ökar till Frankrikes presidentval 2022. Men problemet är ju att Frankrike redan är förlorat. Men hur som helst VIVE Le Pen.

 41. Underbara nyheter, inte bara för Frankrike utan även för hela EU då det nationella blocket kommer att växa ännu mera vid nästa EU-val!

   • En tioårig period av sträng sållning borde kunna skicka bort åtminstone lika många som tidigare har kommit på samma tid.

    Europa behöver en period av hårdhet, katastroflagar osv , där man inte tar svåra beslut och genomför dem med kraft.

    Detsamma gäller Sverige. Skickar vi bort 200 000 personer per år (600 personer per dag) så kan det bli verklighet.

 42. Emmanuel Maricón är en parfymerad stjärt gosse i globaliseringens tjänst. Afrikaner är Europas framtid han borde ställas inför Le Tribunal révolutionnaire

   • Jo det går men inte demokratiskt. En regering med extraordinära befogenheter kan med arméns hjälp rensa landet från de muslimska ockupanterna. Kunde fransmännen AD 732 så kan de AD 2022.

   • Den kanske viktigaste siffran är att andelen utländska personer fördubblas vart tionde år, om man ser till de senaste årens statistik.

    Det betyder att de kommer att vara 4 – 5 miljoner om tio år, under det att svenskar är ungefär lika många som nu, dvs 9 – 10 miljoner, Elller lite färre, eftersom åldersfördelningen visar rätt många gamla.

    Ytterligare tio år, vi är framme vid 2040, och andelen utisar kan vara kring 10 miljoner, och svenskarna har blivit lite färre än 9 miljoner, eftersom födelsetalet är för lågt.

    Det enda som då behövs är ett val där utisarna blir styrande parti, inför islam som religion, förbjuder diverse yttringar av kyrklighet, avrättar alla som saknar religion osv.

    Om du är ung och i åldern 20 – 40, flytta till något land med vettigare regering än den vi har. Det finns många länder: Finland, Island, Polen, Estland, Ungern ….

    • Jag påstår inte att skulden ENBART ligger på Göran Persson och Fredrik Reinfeldt, men det var de två som genomförde folkmordet. Inte ensamma, men de var de som styrde. Ska man gå in på ansvar så finns det många tusen förrädare, och flera miljoner som har stöttat dem.

    • Etniska svenskar/nordbor måste föda mer barn helt enkelt. En hockey-femma per familj kunde vara en bra målsättning.

     Kanske kunde staten subventionera så att familjer kan skaffa en au-pair som hjälper till med barnpassning under arbetstid och det som hör hemmet till, om kvinnorna vill förvärvsarbeta istället för att sköta hem och barn.

  • Då behövs det längre fängelsestraff och att de hålls inlåsta från det polisen fångar dem till straffet ges och de hamnar på en anstalt, som vi outsourcat till nåt afrikanskt u-land som behöver långvariga arbetstillfällen med en för landet bra lön som gör att folk stannar där och inte vandrar upp till Europa.

 43. I EU-valet bör man rösta på ett EU-kritiskt parti, helst nationalistiskt och inte till vänster. Kan Europaparlamentet (EP) bromsas eller lamslås är det en god sak. Många är rädda för Kommissionen (KOM) men parlamentet är värre. De söker ständigt öka sin makt och även de som är någorlunda kritiska blir nästan aktivister när de sitter i EP. Miljöpartiet och V är exempel. Plötsligt blir EP ett verktyg för dem. Därför, rösta på någon som vill lämna EU (även om du själv inte vill) för det är det enda som kan lamslå EP.

  KOM och Rådet (statsministrarna i alla medlemsstater) har mer gemensamt (de gillar inte EP) och i rådet kan länder som Polen, Tjeckien, Ungern osv lägga veto eller avsevärt bromsa.

  Därför: rösta på ett nationellt parti i EU-valet!

 44. Måtte ögonen öppnas på Europas befolkning…….bättre att vänsterpatrasket flyttar till MENA-länderna istället för att försöka fördärva Europa.

 45. Fransmännen valde Macron och nu är alla missnöjda. Jag tycker de gott kan vara nöjda nu när landet sjunker ner i dyn.

   • Det är försent, precis som här hemma. De dummen Swedish röstade på MP, S,V, C, L Alla utpräglade SD hatare och vad har de fått? ett Sverige som är utan styrning, utan en fungerande regering som kan ta i tu med kriminaliteten som just nu tar enorma kliv framåt i Sverige, där laglösheten breder ut sig mer och mer. Svensson är nöjd att deras clowner till ledare prioriterar att SD hålls utanför makten än att ta i tu med alla problem i Sverige.

 46. Kan inte lita på franska folket. Lika lite som på svenska. Men hoppas kan man ju alltid. De tänker och ser litet ibland i varje fall.

 47. SD kommer att bli störst i EU- valet. Jätteviktigt att SD röstar ned Kristersson om det blir votering i kammaren. Samarbete eller regering gäller för SD.

 48. ”Republiken på väg” . . ? Ok, så den har inte kommit fram ännu?
  Den lille gossen är avslöjad, folk har upptäckt vad som finns bakom hans sminkade face – ingenting!

 49. Underbart!
  Frankrike närmar sig en plats i nationalistskutan tillsammans med Italien, Ungern, Österrike, Polen och Tjeckien!

  Idiot-länderna Sverige och Tyskland kommer att bli allt ensammare med sin vansinniga invandringspolitik!

 50. Det är med glädje jag läser så förhoppnningsfulla rader.
  Macron visade tidigt vilken ulv i fårakläder han är.

  Och Bryssel behöver höra ännu mera opposition och förpassa PK-idioterna dit de hör hemma . Helst till Syrien eller Afrika bland de sina ! Juncker, Merkel, Macron o Stefan skulle dumpas i någon by i Kalahari eller sättas i fängelse !

 51. EU-kramarna kommer vinna överlägset i hela EU, folk är klart dummar än man tror. De tänker bara personlig vinning, ”jag kan bo och jobba var jag vill även om jag aldrig tänker göra det.”

  Det sammanlagda stödet för EU-kritiska partier är nu 30 procent. dvs de EU-positiva är 70%

 52. Höger vindar blåser mer eller mindre i hela europa nu…
  När kommer smällen? När folket reser sig blir det inte kul.

  • Märkligt bara att folket väntar tills det har kniven mot strupen. Om några år är europeerna i minoritet i sina länder. Det blir ett ytterst hårt jobb under decennier att ställa något till rätta. Klarar europeerna av att gå från TV-soffan ut i ett fullskaligt krig?

 53. Så fransmännen börjar genomskåda den blankpolerade globalisten som dök upp från ingenstans och kastade blå dunster i ögonen på folket.
  Marine le Pen for President!

 54. Då undrar jag vad man tar till för att hindra henne från att ta makten. I Frankrike verkar det vara lika viktig att utesluta Marine Le Pen, som det är att utesluta SD i Sverige.

 55. Trams, trams, trams. Det kommer aldrig låtas ske att ett nationalistiskt parti får makten. De slänger alltid ut lite köttben då och då för att lugna folket och inge hopp inför nästkommande val. Under tiden fylls Europa på med fler araber i en rasande fart.

  Folk måste helt enkelt ta in att all media i Europa har samma ägare med samma mål för alla länder. Politikerna är deras nickedockor. Vi kommer tyvärr aldrig att kunna rädda Europa genom att rösta. Endast ett folkligt uppror kan göra skillnad.

  • Jag ger dig rätt vad gäller köttbenen. Problemet är att nästan alla uppror brukar utnyttjas och vara infiltrerade av samma elit som skapat de problem som folk protesterar mot. Folket kan inte starta ett genuint uppror utan att makthavarna får reda på det och saboterar allt. Antingen åker folk i fängelse eller också så skickar man en pöbel som attackerar fredliga demonstranter. Det krävs resurser för att informera och samla stora skaror.

   Se hur det gått med den arabiska våren. Ett exempel i ett västland är Occupy Wall Street, som sponsrades av Soros, vilket förstås inte alla deltagare visste.

 56. Inte ett ord från fulmedia att det är påverkan från globalister när vänstern fuskar och bestämmer vilken politik det ska vara,men fan när det går emot dom så tjafsar dom om Rysslands påverkan som barnungar i sandlådan.

  • Till skillnad mot förra gången Europa befann sig i krig, är det nog Ryssland folk ska söka hjälpen hos denna gång.

   Som sagt, vänder man på allt som kommer ur medias illaluktande käftar så kommer man sanningen närmast.

 57. Problemet med att bli vald till president i Frankrike är att du får inte ha mer än
  49.9 % som avskyr dig då man i andra omgången röstar på den man tycker minst illa om.

 58. nu vill jag att Åkeson röstar ned fjanten cristerson som stadsminister utan stora garantier . Men de kommer väl rösta Ja , men utan stora garantier om något säg nej tack

  • Oh nej, han är så glad bara han får vara med på ett hörn, idémässigt räcker. Inga poster till oss, bara ni lovar att…

    • Jag har all sympati för hans utbrändhet, han var verkligen ett offerlamm i valrörelsen 2014. Stod ut med larmande hopar på mötena, polisen med händerna i kors, och hot och smutskastning inkl. av statlig tv. Han var heroisk!

     Men SDs ”nolltolerans” började redan 2013. Chefsideolog Karlsson och kommissarie Jomshof?

   • Ja, men SD är svaga. Sjukligt svaga. De ska jävlas in i det sista förrän man får det man vill ha. Inget annat är acceptabelt som de övriga partierna har betett sig.

    Om de vill ha en M+KD regering, så ska fanimig M och KD sätta sig ner och diskutera med SD. Innan det inträffar ska de rösta ner ALLT.

 59. Ekonomi kommer vara urusel i många länder nästa gång dom har val,så vänster muppar får nog hålla käften om dom inte ska åka på en stjärnhimmel.

 60. Om Sverige.
  SVT/Agenda i kväll hade till omväxling bjudit in representanter för våra grannländer Danmark och Norge för att kommentera svenska Sandlådan med regerings-låsningar.

  Danmark: ”Löjeväckande”.
  Norge mer ”hovsamt: ”Man kan inte bortse från 1,200 000 människor”.

  Men det kan man, och skall man, enligt ”Rödskrikan” och ”Lille Majoren”

  Nyval stundar och ”Lille Majorens parti ligger farligt nära 4%.

  ”Rödskrikan” som övertagit missnöjda ”muppar” med fri invandring som huvudfråga och därmed 8,6% måste fortsätta ”racet” annars kommer hon i ”Lille Majorens” sällskap och riskerar att hamna på 4%.

  Så ser förutsättningarna ut vid nyval.

  Att ”skaka av sig ” SD:s inflytande lär inte gå.

  Erfarenheterna i våra grannländer visar det.

  Allt enligt de intervjuade.

  Även bostadssituationen, bubblan, var uppe i Agenda och vekar få sin ”naturliga utveckling” ……… med stundande kollaps.

  • och då skall vi INTE ha en valmyndighet som påstår att deras fyra servrar macklat vid halvnio-tiden. Hörru, Eliasson på MSB, du ser väl till att det fungerar som det ska denna gång…?!

   Och länsstyrelserna stängde helt, de gjorde i byxorna för ”rysk påverkan”. Hur dumma tror de att vi är.

  • Valmyndighetens server kommer plötsligt gå ner, sen kommer alla inhyrda sosse-valräknare och räknar om resultatet så det blir ”rätt”.

 61. Land efter land i Europa vaknar upp och börjar förstå allvaret.
  Hoppas att extravalet i Mars visar att även Sverige vaknar upp. En personlig önskan vore om MP och L åker ur.
  Gärna att den oresonlige Annie Lööf blir ordentligt vingklippt.

  • Dessa fjabbar som sålt ut hela Svea Rike skall naturligtvis ha en rejäl spark i röven, rakt ut i en bana runt Jorden .
   Hellst ännu längre ut i universum .
   Råder ingen tvekan kring det.

  • Vi kan bara hoppas att Löfven o Co har gjort sitt och blir rejält akterseglade av SD och att LO`s Kal Pitter Thorwaldsson ätit och supit ihjäl sig på medlemmarnas avgifter och att ”Näbbatrynet” Annie Lööf får näbben avklippt då den bara ställer till en massa trassel och käbbel.

 62. När det gäller fransoser, skall man ta allt med en nypa salt. Det är min erfarenhet och
  det har de bevisat flerfaldiga gånger genom historian. Då man inte vet i vilken grad av alkoholhaltiga drycker de har intagit strax innan de röstar.

 63. Frankrike är ett land i förfall. Utan EU-stöd faller de ännu snabbare. Tysk bilindustri har börjat krisa och när de nu börjar se om sitt eget korthus, så går det år hvete med hela EU. Hoppas jag.

  • Låt oss hoppas. EU behövs inte längre. Det behövdes i mitten av förra seklet efter två världskrig mellan de ledande staterna. Men idag när länderna är så involverade i varandra så är faran för ett nytt världskrig minimal…

 64. Nu gäller det att SD röstar ned Kristersson då han inte ens pratat med Åkersson. Det är ett naturligt steg så att vi sedan kan gå vidare.

 65. Om inte SD röstar ned Kristersson kommer de sedan kunna förhandla med S i viktiga frågor. SD måste fokusera på nyval.

 66. Svenska DDR-TV:s så omhuldade förorter i FRA älskas inte på långa vägar lika intensivt av de VAKNA fransoserna!

 67. Le Pen är sannerligen inte lösningen på Europas problem, lika lite som dåren Farage som kan ha orsakat skada för en generation i UK. Vad som krävs är att EU börjar ha en bevalning av sina yttre gränser värd namnet och att ett land som t.ex. Sverige tar sitt ansvar och snäppet upp gränskontrollen flera steg.

LÄMNA ETT SVAR