Storbritannien efter premiärminister Boris Johnsons Brexit kommer att vara ett av världens ekonomiska kraftländer under de nästkommande tio åren. Det förutspås i en ny omfattande rapport som lanseras idag, torsdag.

Storbritanniens ekonomi, tillverkning och tjänster är i grunden så starka att landet kommer att behålla sin plats nära toppen i den internationella World Economic League Table (WELT) och utklassa Frankrikes ekonomi, rapporterar Daily Express.

De senast reviderade uppgifterna från Centre for Economics and Business Research tyder på att – trots den osäkerhet som råder kring Brexit – den franska ekonomin misslyckades med att slå den brittiska ekonomin under perioden 2016-19. Den räknar nu med att den brittiska ekonomin år 2034 kommer att vara 25 procent större än Frankrikes ekonomi. Detaljerna redovisas idag i CEBR:s senaste uppdatering av den årliga tabellen WELT.

I tabellens högsta topp återfinns USA tätt följda av Kina på plats två och Japan på plats tre. Storbritannien kammar hem en sjätteplats.

Handelsavtal ger goda framtidsutsikter för Storbritannien

Den positiva bilden av Storbritanniens framtid utanför EU kommer i samband med att premiärministern ser ut att lyckas binda upp en mängd lukrativa handelsavtal under 2020.

Överst på Johnsons lista, när Storbritannien lämnat EU den 31 januari, är ett superhandelsavtal med USA – värt flera biljoner pund.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och USA:s president Donald Trump har ett inplanerat möte om några veckor där de ska diskutera den mycket uppskattade affären.

Även lyckade handelsavtal med länder som Australien, Japan och Norge förväntas gå igenom när Storbritannien frigjort sig från EU.

Storbritannien förhandlar också framtida handelsrelationer med EU. Boris Johnson har lovat att det kommer vara avklarat i slutet av nästa år.

CEBR, som är allmänt väldigt respekterade, noterar att Storbritanniens valresultat denna månad var avgörande eftersom att nya och lyckade handelsavtal efter Brexit är ett måste för att ekonomin ska kunna blomstra i fortsättningen.