I Danmark visar en ny opinionsundersökning att allt fler danskar anser att muslimska invandrare ska lämna landet. Hela 28 procent av de tillfrågade instämmer helt eller delvis i att ”muslimska invandrare bör utvisas” och ännu fler, 39 procent, instämmer helt eller delvis i att ”invandrare som saknar arbete ska utvisas”.

Det är den danska tidningen Mandag Morgen tillsammans med professor Jørgen Goul Andersen vid Aalborgs universitet som har genomfört en undersökning av väljarnas åsikter i samband med Folketingsvalet tidigare i år.

LÄS ÄVEN: Studie: 7 av 10 österrikare anser islam oförenlig med västvärlden

Det framgår av undersökningen, i vilken över 5 900 personer deltog, att mer än var fjärde dansk – 28 procent – är anser att muslimska invandrare ska utvisas från landet. Mindre än hälften, 45 procent, av danskarna motsätter sig att utvisa muslimer från landet:

Tidningens undersökning visar även att 39 procent av de tillfrågade anser att invandrare som saknar arbete bör utvisas ur landet. Det är värt att poängtera att väsentligt färre – endast en av tre danskar eller 32 procent – motsätter sig detta.

Massböner och protester mot islamkritik
Vid flera tillfällen har muslimer i Danmark engagerat sig i olika massböner och protester mot vad man menar är ett islamfientligt klimat i Danmark. l mars höll islamister tillhörande den terrorkopplade organisationen Hizb ut-Tahrir massbön vid Christiansborg i centrala Köpenhamn.

LÄS ÄVEN: Terrorkopplade islamister samlades i Köpenhamn – dansk politiker svarade med att bränna koranen

I början av juni samlades hundratals muslimer för ramadanfirande mitt i centrala Köpenhamn. Mellan husväggarna i den danska huvudstaden ekade islamisk bön och orden ”Allahu Akbar”. Samtidigt samlades motdemonstranter på torget för att protestera mot islamism.

LÄS ÄVEN: Muslimer tog över centrala Köpenhamn med massbön – dansk politiker svarade med att bränna koranen

Paludan: ”De ska inte integreras, de ska hem”
Samhällsnytt har tidigare uppmärksammat det nystartade invandrings- och islamkritiska partiet Stram kurs som vinner mark i Danmark. Partiledare Rasmus Paludan är tydlig med partiets strävan efter en kraftig återvandring. Han poängterar att danskar kommer att bli en minoritet i sitt eget land om den nuvarande utvecklingen i landet fortsätter.

LÄS ÄVEN: Rasmus Paludan: ”Danskarna kommer att bli en minoritet och det kommer inte bli kul”

I sitt opinionsarbete använder Paludan främst gatukampanjer för att marknadsföra sitt parti i vilka han ofta tydliggör att muslimer inte ska integreras utan de istället ska skickas till sina hemländer. Vid valet till Folketinget i juni hamnade partiet strax under spärren till Folketinget men misslyckandet att ta sig in i parlamentet har inte stoppat Paludan från att fortsätta sitt kampanjarbete.

Senast för ett par veckor sedan besökte Paludan ’invandrarghettot’ Nørrebro i Köpenhamn där han promenerade tillsammans med den danska säkerhetstjänsten PET och kravallutrustad polis samtidigt som han brände koranen inför omringande migrantgäng. Ett videoklipp från manifestationen kan ses nedan.

https://youtu.be/v6OlO3wsv3Y?t=455

LÄS ÄVEN: Forskare: ”Inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer”