Parallellt med att korankravallerna under påskhelgen diskuteras, och det går upp för allt fler att Sveriges står inför djupt allvarliga problem, fortsatte den övriga kriminaliteten att skörda nya offer under helgen.

Vid 2-tiden under natten mot måndagen trängde sig en maskerad man in hemma hos en kvinna i 25-årsåldern i centrala Falköping. Mannen band fast kvinnan i ett element och fick bland annat med sig en ring.

– Det är förstås en obehaglig händelse att någon tränger sig in i ens hem och binder fast en. Vi kommer att jobba med dörrknackning i området och fortsatta förhör för att se om det klarnar något, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson, till statstelevisionen.

Sandviken

Sent på lördagskvällen hittades en skottskadad man i 20-årsåldern på en parkering vid Göranssons Arena. Fyndet föranleddes dock inte av några larm om skottlossning eller smällar och polisen försöker nu utreda vad som hänt.

Mannen fördes till sjukhus och polisen utreder skjutningen som försök till mord.

– Hans skador är inte livshotande, säger Pontus Hjelm, befäl vid polisens regionledningscentral, under natten till TT.

Västerås

Vid 22-tiden på lördagskvällen larmades polisen om att en man ska ha utsatts för ett rånförsök i en bostad på Skälby av flera personer. I samband med rånet skottskadades mannen och han fördes sedermera till sjukhus.

Ett antal personer har under natten till måndagen gripits misstänkta för inblandning.

Rinkeby

Strax innan kl 21 på lördagskvällen fick polisen ett larm om en knivskadad person i Rinkeby. Enligt statsradion ska personen ha blivit knivskuren i samband med ett rån.

Initialt hade personen inga livshotande skador och har förts till sjukhus. Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån men ingen misstänkt har gripits.

Uppsala

I fredags eftermiddag skottskadades en man vid en skjutning på gatan i bostadsområdet Sävja.

– Vi har en hel del bra spår att arbeta med, men just nu är ingen misstänkt eller någon gärningsperson gripen, säger Johan Thalberg, presstalesman Region Mitt, till statsradion.

Nyköping

Vid kl 20.42 på fredagskvällen larmades polis timmen till Oppeby gård där en skadad person påträffats vid en matbutik. Enligt polisen handlade det om ett bråk mellan två tonårskillar. Någon timme senare kunde en misstänkt gärningsman gripas.

– Den personen som greps har nu anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, säger polisens presstalesperson Björn Öberg på lördagsmorgonen till statstelevisionen.

Offret ska ha fått allvarliga men inte livshotande skador och polisen är förtegen om exakt hur personen fick skadorna.

Nynäshamn

Vid 4-tiden på söndagsmorgonen fick polisen flera samtal om att det hörts smällar från en parkeringsplats i ett bostadsområde vid Nickstahöjden. På plats hittades flera tomhylsor och fyra skottskadade parkerade bilar. Ingen person har skadats.

Stuvsta

Vid halv fyra under natten mot måndagen larmas polisen om smällar och man hittar en tomhylsa på en cykelväg mellan Rågsved och Marängen. En hundpatrull med vapenhund hittade ytterligare hylsor vid platsen.