Den före detta amerikanske presidenten anklagas tillsammans med två medarbetare för att ha försökt radera material från övervakningskameror i sitt hem i Florida dit Trump ska ha tagit hemligstämplade dokument från Vita huset.

Trump anklagas sedan tidigare för att ha tagit med sig hundratals dokument till sitt residens och privata klubb Mar-a-Lago då han lämnade Vita huset 2021. Det åtalet på 37 åtalspunkter utökas nu.

LÄS ÄVEN: Trump lovar att krossa den djupa staten

Nu åtalas Trump, fastighetsskötaren i Mar-a-Lago och en medarbetare för att ha försökt radera material från övervakningskamerorna i residenset, vilket ska ha gjorts efter att en stämningsansökan avseende övervakningsfilmerna.

På torsdagen mötte Trumps advokater den särskilda åklagaren Jack Smith och informerades om det kommande åtalet gällande Trumps påstådda försök att påverka resultatet av presidentvalet 2020.

Trakasserier

Trumps talesperson beskriver de nya anklagelserna som ännu ett ”desperat och misslyckat försök från den kriminella Bidenfamiljen och deras justitieministerium att trakassera Trump och hans omgivning”.

På den egna sajten Truth Social kommenterar Trump de senaste anklagelserna:

LÄS ÄVEN: Nytt åtal mot Trump