Nu framkommer nya detaljer om polisens ingripande mot George Floyd i slutet av maj, som diverse vänsterextrema grupper använde som svepskäl för att kunna sprida förstörelse och hat samt sina drömmar om marxistisk kulturrevolution. Bland annat hade 46-åringen en hög dos av den syntetiska opioiden Fentanyl i kroppen.

Det är i ett inslag hos One America News Network som man avslöjar hur gripandet av Floyd gick till.

Enligt en av de inblandade polismännens advokater visar utskriften av gripandet att hans klient följde reglerna till punkt och pricka och inte gjorde något fel.

Vägrade lyda order

Floyd hade vägrat bli handfängslad. Även då han vägrade bli placerad i polisbilen påstod han sig inte kunna andas på grund av att han skulle lida av klaustrofobi.

Utskriften visar också att polismännen sa åt honom att sträcka upp händerna åtminstone 13 gånger.

I bilen han färdades i fanns även en vän som också uppmanade honom att sträcka upp händerna, men Floyd – till synes påverkad av något – var knappt kontaktbar och desorienterad.

Narkotika i ändtarmen

Då han tillfrågades av polis ifall han var hög på något nekade han till detta, men uppgav samtidigt att han ägnat sig åt ”hooping” samma dag – smuggla narkotika genom att gömma det i sin ändtarm.

Vid obduktionen påträffades 11 ng/mL Fentanyl i hans kropp. Den dödliga dosen kan vara så låg som 7. Även metamfetamin och marijuana hittades.

Skälet till att han arresterades var att han försökt betala med en falsk sedel i en affär, något han erkände på plats.