wilma mord

Pixabay och privat

Inrikes

Nya uppgifter: Wilma misstänks ha mördats i pojkvännens lägenhet

Publicerad 12/4/2019
Annons

I snart två veckor har den mördade flickan Wilma Anderssons 22-årige pojkvän suttit häktad. Tidigare under utredningen har varken polis eller åklagare yttrat sig om en eventuell mordplats. Men nu har åklagaren angett den häktade pojkvännens bostadsadress som brottsplats.

Det var när man sökte efter 17-åriga Wilma som en kroppsdel blev funnen förra torsdagskvällen. Kort efter fyndet kunde man koppla det till Wilma och därmed konstatera att hon inte skulle hittas vid liv.

LÄS ÄVEN: 17-åriga Wilma bekräftas död – kroppsdel hittad

Inga nya fynd av betydelse ska ha gjort hittills trots att man fortsatt sökandet i brunnar och vattendrag, skriver Aftonbladet.

I samband med att åklagare Jim Westerberg nu begär mer tid till utredningen har han angett den mordmisstänktes bostadsadress som brottsplats.

Åklagaren uppger att bevisläget förbättrats och att misstankarna stärkts under utredningens gång. Däremot vill han varken bekräfta eller dementera att det finns teknisk bevisning som stärker teorin om att 22-åringen begått mordet i sin bostad.

Mordmisstänkte 22-åringen vill komma till tals

Under onsdagen begärde åklagaren ytterligare fyra veckor innan ett eventuellt åtal kan väckas. Därför är det mycket troligt att en ny häktningsförhandling kommer att hållas på fredag, enligt åklagaren.

– Det ser inte ut som att han kommer medge åtalsförlängning utan han verkar vilja komma till tals vid en omhäktningsförhandling, säger åklagare Jim Westerberg till tidningen.

Vad mannen vill berätta i rättssalen kommer förbli okänt för allmänheten. Åklagaren kommer begära att man sköter den delen av häktningsförhandlingen bakom stängda dörrar.

– Det blir det regelmässigt i sådana här fall, säger Westerberg.

Den mordmisstänkte mannen nekar fortfarande till brott.

LÄS ÄVEN: Wilmas misstänkta mördare fick avslag på ansökan om uppehållstillstånd 2007

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons