nyamko sabuni intervju

Foto: Anders Henrikson.

Inrikes

Nyamko Sabuni emot ett nationellt tiggeriförbud

Publicerad 7/3/2019
Annons

I en intervju med Dagens Nyheter avvisar den nya L-ledaren ett nationellt tiggeriförbud och uppger att hon själv brukar ge pengar till tiggare. Hon klargör även att Liberalerna inte kommer att förhandla med Sverigedemokraterna.

– Ja. För att jag är snäll, säger Sabuni och medger att det kan ses som en uppmuntran till att fortsätta tigga men att hon gör vad hon kan för att hjälpa i den enskilda situationen.

LÄS ÄVEN: Sabuni backar från stramare migrationspolitik – öppnar för migranter utan asylskäl

För att göra något åt det hitresta tiggeriet vill Sabuni i stället se diskussioner om hur EU som helhet kan utvecklas mot ett större välstånd.

Inga förhandlingar med SD
På tisdagen kungjorde Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna att man träffats för att diskutera enskilda frågor där det råder samsyn. Även om Sabuni anser att SD bör behandlas som vilket parti som helst försäkrar hon redan nu att man inte kommer förhandla med dem.

LÄS ÄVEN: Jimmie Åkesson i möte med Ebba Busch Thor: ”Viktigt att man ibland möts över partigränserna”

– Jag förstår inte varför jag ska ha synpunkter på vem som äter lunch med vem. Jag kan bara ha synpunkter på vilken politik Liberalerna vill föra och eventuellt vilka Liberalerna vill samarbeta med, säger Sabuni.

– Ebba Busch Thor får äta lunch med vem hon vill. Vi fokuserar på 73-punktsprogrammet och vi förhandlar inte med Sverigedemokraterna.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
842Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons