Barn

Genrebild/IVA i Italien. Faksimil Youtube

InrikesUtrikes

NYTT LARM: Coronaviruset slår hårt mot barn – blir ”kritiskt sjuka”

Publicerad 4/28/2020
Annons

NHS England har utfärdat en varning om ett växande antal barn som drabbas hårt av Covid-19. Enligt varningen som The Telegraph publicerar blir barnen svårt sjuka med ”multisystemiskt inflammatoriskt tillstånd” som kräver intensivvård.

Tillståndet liknar toxiskt chocksyndrom och Kawasakis sjukdom – som orsakar att blodkärl blir inflammerade och svullna. Magsymptom och diarré brukar också vara närvarande vid detta tillstånd – och även hjärtinflammation.

Många av barnen testade positivt för Covid-19, medan vissa inte gjorde det. Enligt NHS finns det växande misstankar om att det antingen är coronaviruset som orsakar tillståndet – eller en smittsam patogen som ”ännu inte identifierats”.

I Sverige emellertid bedömer Folkhälsomyndigheten att för- och grundskolor fortsatt ska hållas öppna eftersom det inte är ”en betydelsefull åtgärd” att stänga dem. Förra veckan rapporterade Samhällsnytt att antalet stroke-fall bland unga med Covid-19 ökar i USA. Anledningen tros vara blodproppar som uppstår i kroppen till följd av sjukdomen.

LÄS MER: Unga kan drabbas av stroke trots endast svaga symtom av covid-19

Egor Putilov
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
835Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons