Obligatorisk Public Service-skatt införs från årsskiftet

Delningar

Från och med 1 januari 2019 kommer alla arbetande svenskar att tvingas betala för statlig radio och television via skattsedeln. Då avskaffas TV-licensen och ersätts med en avgift som tas ut via skattsedeln. Riksdagens kulturutskott har nu gett lagförslaget grönt ljus.

Den nya obligatoriska avgiften på 1300 kronor per person och år kallas för skatt men uppfyller enligt många bedömare inte grundkravet på en sådan. Detta eftersom avgiften placeras utanför statsbudgeten, utom räckhåll för den parlamentariska demokratin och principen ”folkets urgamla rätt att sig beskatta” som ligger till grund för all legitim beskattning i modern tid.

LÄS MER: Skattefinansierad Public Service rycker närmare – lagrådsremiss nu klar

I motsats till Danmark, där man nyligen gick över från licens- till skattefinansiering av Public Service, har inga krav ställts på de berörda medieaktörerna att banta ned sin verksamhet till Public Service-uppdragets kärna. Inga krav har heller ställts på SVT och SR att komma till rätta med den vänsterliberala och ofta även vänsterradikala slagsida som länge ansetts prägla bolagens produktion, i vad man menar strid med Public Service-direktivets grundprinciper om opartiskhet och saklighet.

LÄS MER: Danmark avskaffar tv-licensen
LÄS MER: Dansk Public Service bantas kraftigt efter politiskt beslut

Ursprungligen var samtliga åtta riksdagspartier ense om en övergång av finansieringen av SVT och SR från licens till skattsedel. Efter kraftig kritik från väljarna och inom partiet ändrade sig Sverigedemokraterna och står inte längre bakom förslaget.

LÄS MER: Sverigedemokraterna ändrar sig – säger nej till skattefinansierad Public Service
LÄS MER: Striden hårdnar inom Sverigedemokraterna om Public Service framtid
LÄS MER: SD stödjer propagandaskatten: ”SVT gör många bra program”

Massiv kritik har även under lång tid riktats mot SVT:s och SR:s vänstervridning från de borgerliga partierna. Trots det har inget av dessa partier valt att i samband med Public Service-utredningen resa några villkor om att detta rättas till för att man ska ställa sig bakom lagförslaget.

LÄS MER: En tredje väg finns mellan skattefinansierad och nedlagd Public Service

Reformen genomförs på grund av att allt färre visat sig vilja betala för Public Service, huvudsakligen med hänvisning att man inte anser att SVT och SR uppfyller saklighets- och opartiskhetskraven. Det har lett till minskade inkomster för bolagen, vilket i sin tur medfört att man befarat sig inte kunna upprätthålla samma dominerande ställning i etermedia som tidigare.

Ett annat skäl till det aktuella upplägget är att de sju övriga partierna så långt möjligt vill hindra Sverigedemokraterna att få inflytande över framtiden för Public Service i Sverige. Man har sett hur nationsvänliga partier i bland annat Ungern har hållit räfst- och rättarting för att komma till rätta med liknande som man anser missförhållanden i medieutbudet och vill bygga in hinder för att något motsvarande ska kunna ske i Sverige.

LÄS MER: Detaljerna för nya tv-skatten presenterade

Genom att på det här sättet göra avgiften omöjlig för medborgarna att komma undan, kan staten och Public Service-bolagens ledningar säkerställa att pengarna kommer in, oavsett vad medborgarna tycker om det material som produceras Den som väljer bort SVT och SR måste ändå betala för innehållet.

Förslag om att göra om SVT och SR till betal-TV för de som vill ta del av utbudet har avvisats. Det främsta skälet är att bolagens räckvidd och möjligheter att nåt ut till och kollektivt påverka Sveriges invånare då skulle minska. Bolagen anser att de har ett folkbildande demokratiuppdrag och är väktare av den goda värdegrunden. Kritiker menar att det snarare bör kallas propaganda, indoktrinering, förmynderi och pekpinnar.

I lagförslaget angavs att den första tillståndsperioden skulle löpa på tio år, under vilken SVT och SR skulle vara helt skyddade mot demokratisk påverkan. Den sänks nu till sex år, något som dock de rödgröna partierna reserverade sig emot. Tanken är att SVT och SR därefter ska fredas från inflytande från de demokratiska instrumenten åtta år i sänder.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

621 KOMMENTARER

 1. Det blir tamejfan bara värre och värre allting i landet Sverige. Ingen jävel kommer att klara sig. De hittar på så mycket smörja dag efter dag och ändå röstar döskallarna på dem som aldrig förr. Men en sak får man väl hoppas och det är att alla migranter som aldrig betalat en spänn till licensen börjar att rösta på SD som inte vill ha skiten istället.

 2. Det är väldigt bra att ta bort licensen, statstelevisionen ska vara finansierad via skatten och inget annat.
  Dock ska det precis som SD säger vara tvingat att den är oberoende, att den inte tar sida och blir en del i propagandaorgan för regeringen.
  Budgeten skulle också kunna minskas med 50% utan några som helst problem och med 90-95% om man tar bort allt agendasättande vänsterliberalt skräp som produceras där.

 3. Jaha. Då har vi ju demokratisk rätt som skattebetalare att påverka innehållet i SVT och SR. Det ser jag fram emot. Vi han inte lägga makten över statsmedia i händerna på personer som har politiska intressen. Det ska vara en neutral grupp som bestämmer programutbudet. Dessutom ska inte SVT/SR själva få rekrytera folk. Det ska ligga utanför politisk styrning.
  Man kan banta SVT/SR rejält.
  Sedan känns det för mig personligen som en smäll på käften. Jag har ingen TV. Har inte något behov av det. Man blir fördummad och hjärntvättad av allt skit som visas. Folk som sitter och glor i flera timmar på SVT blir feta och korkade. Det är inte hälsosamt. Vägra SVT.

 4. Det är en skam att alla ska behöva bidra utan krav på reformer och neddragningar av detta illröda infantila propagandaorgan,

 5. Jag råkade lyssna på SR – alla kanaler – vid en längre körning nyligen. Ingenting sades i alla dessa kanaler som var av nämnvärt värde. Det var ett ändlöst knorpande av plattityder, psykoinfantila gutturalljud samt stapplande av floskelorden för dagen av osäkra pratare som man tyckte mest synd om, att de valt att förnedra sig så offentligt. Infantil musik spelades av sångare med knorr på rösten, och svårigheter att hålla sig till en bestämd tonskala och som rytmiskt för det mesta befann sig helt off the beat. I övrigt pratades det en massa språk utöver svenska som jag inte förstod och därför inte hade någon som helst behållning av. Varför ska jag tvingas betala för denna plågsamma smörja som jag systematiskt kommer att undvika lyssna på för överskådlig tid framöver?

  • Japp , så blir det när man gör allt för att INTE berätta om allt skit som händer i landet nu !

   Tänk om alla media skulle i lag tvingas att upplysa om allt som verkligen händer i vårt en gång så vackra och välfungerande land , folk skulle shockas, skrika , spy & svimma av allt ! ?

 6. Dras denna skatt även från socialbidragen, så att svenska skattebetalare tvingas stå även för den kostnaden när soc-bidragen höjs?
  Det blir väl förresten lika illa i vilket fall som helst; Bidragstagare kan fortsätta titta gratis medan vi andra tvingas betala..

 7. Eftersom ALLA med inkomst tvingas betala denna skatt istället för att avgiften dras per hushåll så kommer denna inkomst öka enormt mycket .

  Totalsumman kommer vida överstiga det som radio/tv-huset lär behöva , därför tror jag att överskottet ska gå till ”Pravdatidningar” i form av ökat presstöd till de döende modehusen vi har !?

  Jag tror även att Bonnier och gänget i så fall har ”lobbat” för detta hos vår tidigare gummi-regering ! !

  • Klart Bonnier har en stor del i detta, fast det syns inte i några dokument, dom har väl 100 advokater som kan låta sånt ”försvinna”…

   Skulle gissa på att Soros har % i skiten också…
   GRRRRRRR……

   • Ja , NWO-nätverket har tagit många år att bygga upp . . Deras makt bakifrån kulissetna är enorm och de har trådar till sina marionetter precis jävlar överallt .

    Det rör som bekant politiken , media , de flesta myndigheter , banker och annat !

    Det spelar ingen roll hur folk röstar , utgången är redan bestämd !

   • Alla grenar inom New World Oranization har en sammanlagd enorm kraft !

    Hela statsapparaten , banker och media är mutade/infiltrerade av dessa NWO agenter !

 8. Det hela är ett sätt att få in mer pengar till marxistisk propaganda. För att söva ner folk i dvala. Inför en skakig mandatperiod fram till 2022. Där man kommer köra timmar av hatpropaganda mot den växande sverigedemokratiska folkrörelsen.
  SVT/SR har alltid sett sig som folkbildare. Men med internet och annan media som konkurrenter. Har de tappat greppet. Folk har aldrig varit så politiskt medvetna som nu i Sverige. I en sund demokrati hade man ju bantat ner statsmedia. Dels för att det är dyrt och dels för att det inte behövs mer än en kanal för information i händelse av oroliga tider. Finns hur mycket sport och underhållning som helst i betalkanaler.

  • Ja, fast dom har ju lyckats med Samhällsnytt!!
   Skulle inte Samhällsnytt få donationer, så åker dom/vi rätt ner i kylan!

   Så dom små APORNA = SVT/SR och media likt AFTONBLADET, EXPRESSEN, DN osv kan fortsätta med sin vridna CNN propaganda!

   Sen ser man i pässmedia hur dom lipar och på något sjukt sätt ändå försöker förvanska bilden av Sverige…buhuuhuuhuhu..SD går framåt….*snöfft*
   snart står det *nöff* *nöff* <—- om det inte redan står så :((

 9. Nåt som äcklar mig så vansinnigt, är att jag blir TVINGAD att betala något som jag inte vill titta på (DDR).
  SVT hade hur lätt som helst kunnat fixa som t ex netflix, en ren BETALKANAL, men då skulle dom gå i graven efter en 7 dgr, och dom vet det, dom små äckliga krypen!!
  Nu TVINGAR vi (DDR) svenska folket att betala för SVT genom skattesedeln…typ 1300:- per person/år i hushållet!

  Asså, egentligen ska man skratta åt detta, men det är fanimej inte ens kul!
  Betyder alltså att ca 3,5kr om dagen betalas för något man inte ens kollar på, per person över 18 år som tjänar pengar!

  Så är man 10st i en lägenhet med 1 TV, så ska ALLA över 18år som tjänar mer än ca 14000:- netto betala!?!?!?!

  Vem betalar!?!? – jo, vi skattebetalare…inte ens i slutändan….utan redan i början, mitten och förevigt…så förbannat less på det mesta inom Sverige (DDR) nu så…vet inte ens vad jag ska skriva…

  Fyf*an vad jag hatar Sverige!!
  Får fortsätta köpa trisslotter…*plötsligt händer det*
  Så jag kan försvinna härifrån för gott…

  • Lycka till , men kom tillbaka när den kriminella 7-klöver maffian börjar tappa greppet .

   Ps: se till att alltid rösta rätt oavsett vilket land du än är i .

  • Jag har samma drömmar planer.
   ”Plötsligt händer det” :)))
   Jag köper trisslott ibland,vinner 30 kr.I bästa fall!
   Sen frågar de: Ska du ta en ny lott?”
   ”Ja”, svarar jag.
   Sen (kanske) ”vinner” igen. 30 kr!!!! :)))
   Sen tar en ny lott.Spelet fortsätter typ..Men! man kommer aldrig över 30 kr ”vinst”. En gång var det 90 kr.
   Jag vet inte vad är det för personer som de visar på TV,som drar hem så stora vinster. Jag börjar tvivla att det är på riktigt…

 10. Betala for politiska budskap och vinklad journalistik.
  Betala for hela varldens kriminella lycksokare!
  Betala for muslimer som vill halshugga oss
  Betala for korrupta banker som svindlar
  Betala for de rikas och politikers lyxliv
  Betala for alla bidrag som du inte far ta del av.
  Betala for korrupta projekt

  Att vara vit Svensk medelklass ar fantastiskt.

  • dom kunde väl lätt plockat bort ett par hundra anställda och därigenom sparat in många miljoner, sen undrar jag vem som betalar för dom som inte betalar, för dom är många, det blir som med momsen 1% blir snart 2 osv i all oändlighet sen ingår det snart i det ordinarie skattesystemet

   • Precis ….det kan vara värre.
    Tex. 163%
    När den dagen kommer får man skaffa ett svartjobb på sidan om det vanliga så man har råd att betala skatten på det vanliga jobbet

 11. Tvingas betala för något som inte uppfyller sina åtagande, väldigt beskrivande för Sverige. ”Vad fan får jag för pengarna”

  • Så är det!
   Arbetar du i Sverige, då SKA du betala!!
   Även sånt du inte ens ANVÄNDER!

   Jag använder inte ved (bor i lägenhet) men får förmodligen betala skatt på ved snart!
   Ungefär som när MP ville ta skatt på solen, hahahaha…ja herregreger…

   Sverige är ett tryggt och billigt land att bo i…

 12. 08-784 20 00 är numret till svt’s tittarservice, det är bara ringa varenda gång svt bedriver politisk propaganda.
  Om dom tvingar oss att betala för deras vänstervridna skit, så ska dom få ett helvete om dom inte sköter sitt uppdrag.
  Jag vill inte se Anders Lindberg eller Göran Greider i var och varannat program, vill svt ha krig ska dom få det.

 13. Varför denna extrema höjning av nuvarande budget?! Hatar verkligen vad Sverige har blivit. Det är nu dags att flytta från detta pissland för gott.

 14. Jag kan tänka mig att betala för public service. Men jag vill betala mindre och det ska vara en politiskt oberoende public service. Jag tycker public service ska ha en helt oberoende och objektiv nyhetsrapportering. Jag tycker även att man ska bevaka sportevenemang av nationellt intresse. Resten av programmen ska tas bort. Jag tycker det är viktigt att man har en objektiv nyhetsförmedling i ett land och det är jag beredd att betala för, men den marxistpropaganda som dagen public service förmedlar i dag måste bort.

 15. Alla skall tvingas betala för sopor man inte vill ha. Vänsterpropaganda rakt i huvudet vare sig du vill eller inte. Vill jag inte se eller höra vänsterpropaganda får jag betala ändå.

 16. Så folket i landet där valresultat manipuleras ska betala 1 300 kronor i skatt för hjärntvätt?! Tjusigt!

 17. Spelar ingen roll, så länge de har program i stil med ”Klimatlagning i Trädgården” och liknande ointressant sk’t så kommer nog inte tittarna tillbaka.

 18. Jag vet inte om det blir sämre. Nu är det ju väldigt illa, kan det bli värre? Nu raljerar kulturnyheterna över hur sinnessjuk Kanye är(påstås vara) efter att han har uttryckt stöd för Trump. Kan opartiskheten styras upp bättre om det finansieras annorlunda?

 19. Stalinismen sprider mer och mer i Sverige. Att man skall behöva skatt för den skit som SR och SVT producera är sjukt.

 20. Min ändterm producera bättre innehåll än vad SR och SVT.. Jag vill mina pengar på netflix och HBO, inte på statlig skit.

 21. Ekonomiska vinnare på upplägget att dra avgiften på skatten blir de som helt eller delvis lever på bidrag.Detta motiverar knappast dessa grupper att komma i arbete.

 22. Då är det bara att konstatera: SR och SVT är regeringsorgan fr o m 2019-01-01. Det innebär att allt som strömmar ut därifrån ska betraktas som propaganda. Det lägger stor börda på fria etermedia att agera motbild. Med tanke på senaste tidens censuriver ligger det nära till hands att befara att alltför frispråkig etermedia kommer att förbjudas. Företrädare för forna DDR kan därför fortfarande avundsjukt se Sverige som den nation som lyckats bättre med kommunismen.

 23. Eftersom Ungern omnämns i artikeln vill jag påpeka att oppositionen där har det betydligt bättre än SD. De har en egen TV-kanal och radiokanaler. Vidare så har de egna tidningar.

 24. Jag kan absolut tänka mig att betala 1300 kr om året för opartisk, oberoende Public service… så fort sådana radio/tv-kanaler dyker upp i Sverige så kan väl nån säga till mig… skulle vara kul som omväxling…

  • Instämmer, kanske t o m en tusenlapp till. Du och jag kan dessvärre utgå från att vi får bättre användning för den där tusenlappen.

 25. Det främsta skälet är att bolagens räckvidd och möjligheter att nåt ut till och kollektivt påverka Sveriges invånare då skulle minska.
  ———————————————
  Haha.Hur tänker då ”nå ut till ” t ex lilla mig som tittar aldrig på SVT?
  Då har jag ingen TV apparat och de gångarna (hos andra) om jag tittar på SVT kanal blir jag bara irriterad av deras lögner och propaganda.Så mycket irriterad att jag byter kanalen direkt.
  Nej, HÄR handlar endast om att skatta invånare samt säkerställa egen försörjning.
  Inget annat.Men det kommer nya skatter.Vänta och se.

  • SVT och alla kommersiella kanaler är ändå bara fyllda med an massa ”reality” och annat strunt. TV gör sig bäst ihop med DVD och VHS.

   • Jag vet det. Använder mest internet.Det räcker för mig.
    Sist nån säljare ringde och ville erbjuda ett ”spännande” TV paket och jag sa direkt NEJ!

  • Jag har blivit allergisk mot SVT! Tåler inte skiten byter kanal så fort jag hör skiten, ingen i Familjen använder SVT eller TV4, TV3, TV5, TV6 bara skitprogram. Ser nästan aldrig på TV numera.

 26. Gangsterna i Riksdagen tar ut svängarna! Sverige behöver lag och ordning, Sverige behöver demokrati, sverigedemokrati!

   • Ja med mycket intern kritik och inte mildrades attackerna mot SD heller. Ta dock i beaktande problemet med Kasselstrands ungdomsförbund som kan ha varit en bricka i spelet. Nu är ju finansieringen av SVT/SR inte någon grundlag så det går nog att få till en dansk lösning och senare tuffa tag

 27. Varför vi måste betala till fake news. Jag lyssnar inte på de och titta inte heller. Jag titta på ”info wars ” och ”Alex Jones ”.

  • Exat! SVT / SR nyhetsrapportering mörka lite för mycket vad som händer i samhället för vad som anses vara objektivt.

  • Du kommer inte undan. Fake news är de facto standard i all media – utom fri media som står under hot om censur.

 28. För 100 år sedan tog 1:a världskriget slut och Tyskland hotades av bolsjevism.. Idag har man infört bolsjevism i Sverige, vi bli påtvingad skit ifrån staten vi inte vill ha.

   • Kommunismen massmord är fruktsvärda. Låt oss aldrig Vänsterpartiet Kommunisternas massmord på Kiruna Svenskarna och det Vita som dog i Finska inbördeskriget.

  • Tyskland ”förlorade” ww1 utan att ett enda skott avlossats på tysk mark.
   Vad jag förstår utan att med 100 % säkerhet veta var att det var en viss gruppering som förrådde Tyskland vid krigsslutet.
   Jag är dock mera kunnig i ämnet ww2 än ww1.

     • Hade man låtit Tyskland vinna 1:a ww, så hade inte aldrig 2:a ww. Problemet var man lyckades inte utrota olika grupper bolsjeviker , både kommunister och nazister fick gro fritt.

 29. Endast i kommunistlandet Sverige.

  Om man nu inte har någon TV, ska man behöva betala ändå? Det är synd om alla pensionärer, deras utlovade skattesänkning kommer att ätas upp av kommunistskatten.

  • Varför ska man ens betala överhuvudtaget? Tv är underhåll och inte något behov man behöver för att överleva

  • ”Allmän” medieavgift heter det. Det gäller således alla. Skaffa många TV-apparater. Ju fler apparater, desto lägre avgift per enhet. Annat gäller nog för företag. Där kommer man säkerligen att beräkna antalet möjliga tittare och sätta avgiften efter det.
   Sedan kan man ställa frågan, med allmän medieavgift – är det då fritt fram att spela in och återge allt material som är sänt i etern?

  • Nja, det är nog inget himmelrike att hålla till i ett land där religionen används som ursäkt för att könsstympa små flickebarn eller hugga av dig dina händer eller huvudet.

 30. Rena diktaturfasoner av intelligent befriande ja tryckare i riksdagen Har inte haft TV (dumburken) på 16 år och klarat mig jävligt bra.

 31. Noen må jo betale for STUPIDE politikeres innvandringspolitikk. Jeg er redd dette bare er første steget!!! Lykke til SVENSKER, dere fortjener virkelig det dere har stemt for i åresvis!

 32. Tullbergs krönikor om Västeuropas ”Sovjetisering” bara rullar på med Sverige i spetsen.
  Att låta media överleva på statliga bidrag och TVÅNGSSKATT samtidigt då staten begränsar yttrandefriheten .
  Detta lär straffa sig i längden och lär absolut bilda en stor spricka inom EU .
  Detta är lika farligt om inte värre, än nazister och afrikanska diktaturer.

 33. Va menar dom per person? Ska jag och min sambo betala 2600kr per år? Vafan är detta för skit och alla som lever på bidrag ska inte betala ett skit. Vrf ska man ens jobba..

 34. Apropå indoktrineringen i statsmedia:

  Margot Wallströms rabiata utfall mot professor Jordan Peterson visar att extremfeministernas och de politiskt korrektas värsta fiende är sanningen. Det är därför som de hemfaller till att använda invektiv och smädelser istället för argument. Likadant i Riksdagen mot Jimmie Åkesson.

 35. Svensk statsmedia är ett verktyg för fortsatt nedmontering av det svenska samhället till förmån för islam o klansamhället.

 36. Sådärja… nu kan inte ett endaste ord sägas om att SVT inte är en statsägd propagandamaskin… vilket kommer öka argumenten gör att lägga ner hela skiten.
  Jag har NOLL respekt för folk som tar pengar från SVT. Att arbeta för är att stödja.

 37. Fruktansvärt är det! Jag skulle kunna tycka att en hundralapp per person och år för statligt kontrollerad TV med samhällsinformation vore ok, men allt annat utöver det är horribelt. Det är 100 kronor i MÅNADEN, ett slag i ansiktet på folk som har det riktigt tufft med ekonomin.

 38. Det rör väl sig om c:a en miljard om året, alla som arbetar
  det gäller alltså inte pensionärer.
  Alla släktingar på SVT SR får garanterad livstidsanställning
  vika andra jobb har det så förspänt.
  Pekka Heino skaffade sig en ekonomisk buffert på SVT
  så han kunde sluta jobbet där.

  • Jag är arbetslös.Ska nog söka jobb på SVT! 🙂
   De behöver ju ständig ”mångfald” .Tror du jag har nån chans där?
   I för sig…nackdelen är att jag är av ryskt ursprung.Då kanske jag får direkt avslag….

  • Det gäller beskattningsbar inkomst vilket gör att även pensionärer får betala. De som lever på bidrag som inte är beskattningsbart slipper finansiera eländet.

   • De som lever på bidrag HAR redan eländet!
    De måste redovisa allt vad de gör! De får inte äga nånting.Inte bil,inte
    inte en enda krona över på bankonto heller! Fattar du?
    Inte en enda krona! Vilken underbar ”frihet”!
    Sen man måste gå på massa påhittade praktik, jobb, kurser , fylla in massa papper. Big Brother Staten har sten koll på dem.
    Du, prova själv att leva på bidrag!Testa Du kloka!
    Innan du snackar skit om redan utsatta människor som ”slipper eländet” då de lever på bidrag , befinner sig längst ner på den sociala pyramiden och lever på existens MINIMUM!

    • Självklart kan någon som går på bidrag bidra med några hundralappar om året också. Annars får man väl ta ett jobb. Finns hur mycket jobb som helst för den som orkar masa sig ur soffan

    • Lugn och fin nu! Om du läser mitt inlägg en gång till så kan du notera att jag svarar på ett inlägg som skriver att pensionärer slipper betala. Eftersom det är felaktigt skrev jag det. Däremot så slipper bidragstagare finansiera eländet. Om du tänker efter och läser vad jag skrivit så kan du se att med eländet menas de dåliga TV-programmen. Detta omdöme om TV-programmen är mitt eget och det står jag för. Däremot finner du inget i min text som har med något om betygssättning av människor som går på bidrag att göra, endast att bidragstagare slipper avgiften i motsats till pensionärer.

 39. Nåja, vi kommer i alla fall att betala 1000 kr mindre för stasi-SVT varje år. I alla fall vi som betalar TV-licensen….

 40. Det kan ju bli bra, för jag förutsätter att personalen tillsätts av regeringen fortsättningsvis också. Då kan det ju bli bra nyheter när en riktig regering tar över.

 41. Den svenska staten får inte bete sig så här. Den måste följa den amerikanska konstitutionen i stora drag. Dessutom riskerar det socialistiska Sverige inom en snar framtid få ett helvete med ett högerstyrt EU.
  Om man inte trivs i den fria världen så ska man inte bo här utan flytta någon annanstans anser jag.

 42. 1300 per år innebär en sänkning. Idag betalar vi 2400 per år med skattade medel. 1300 i högre skatt tas från oskattade medel – tills politikerna upptäcker den ”skattefria förmånen”.

  • Varför skall man ens betala skatt för något man inte behöver eller inte behövs? Om detta hade införts 1980 då vi hade 2 st kanaler. Men idag när det finns ett enormt utbud, SVT / SR har tjänat ut sin roll.

   Det är lite som anlita någon som sågar ut IS ifrån isarna till ett IS skåp eller gå till telegramkonto för att telegrafera, eller köpa en FACIT skrivmaskin och tro att den har framtiden framför sej, den rollen har SVT / SR idag.

   • Hela systemet har spelat ut sin roll. Vi betalade skatter för att i gengäld få ett fungerande samhälle.
    Nu har de dragit undan mattan för oss som betalat för detta och samhällsfunktionerna fungerar inte längre.

    Skjutningar och våldtäkter varje dag och polisen står handfallen och tittar på. En sjukvård i totalt kollapps och ett militärt försvar som skulle kunna jämföras med ett gäng älgjägare i någon liten by i Norrland.
    Ja listan kan göras längre men jag avbryter här.

  • Det är väl en markant höjning? Jag menar den nya skatten är per person..inte per hushåll…
   Det innebär väl en höjning för alla hushåll som består av mer än en som jobbar och betalar skatt?

 43. Dom så kallade journalisterna blir statsanställda med denna typ av finansiering.

  Angreppet på demokratin är fullt utvecklat.

 44. De som skrivit ut sig ur landet och bor på heltid utomlands men som samtidigt har pension från Sverige måste ju skatta för pensionen i Sverige. Får de också betala fullt trots att de flesta program som visas på SVT play är låsta för utlandet? Alltså, måste de betala för något de inte kan ta del av?

 45. Tvångspropaganda avgift. Man tar nu bort det enda påverkans verktyg folk hade. Istället för att fixa problemet och sluta producera politiskt vinklad vänster propanda tvingar man nu folk att betala utan att svt behöver göra några förändringar i sitt genombrutna utbud.

 46. I demokraturens Sverige ska man alltså betala 1300 kr för att bidraga till att utrota allt som är svensk. Blir det även extraskatt på midsommarstänger och julgranar?
  SVT/SR och ur är ett samhall för vänstern och miljöpartiet. Nepotismen är vida känd och de högsta cheferna är religiösa värdegrundsfanatiker. Jag pissar på avstånd på politiker som bestämt detta!

 47. Det blir mycket pengar av detta. Räknar med att där finns kanske 3 miljoner skattebetalare i Sverige som nu alla kommer betala 100 kronor per månad för detta eller 3,6 miljarder per år.
  Tvivlar på att SVT och SR har haft en sådan budget tidigare.

  Som sagt någon ska betala för invandringsvansinnet och när man inte kan höja skatterna mer kan kan sänka nivåerna på det man fick för skatterna och sen kan man höja avgifterna för allting – det är en trestegsraket.

  Det är värt att repetera, det är dags för etniska Svenskar och Svenska bolag att börja jobba svart och anställa svart för samhällskontraktet har varit brutet sedan länge. Du kommer inte få någon pension, du kommer inte få några vägar att köra på, du kommer inte få någon vård, dina barn kommer inte få någon utbildning värt pappret i internationella jämnförelser osv.

  • Om man fick ett objektiv utbud för pengarna. Men pengarna åker in en åsiktsmonopol verksamhet där man inte vet vad objektivitet är.

 48. Ska vi betala via skatten borde kravet vara att alla på Svt/SR skulle få söka om sina tjänster.Då kunde det bantas en drös vänsterjournalister så vi kunde få en sanningsenlig radio/Tv.(ut med såsse-stasi)

 49. Då tycker jag att alla som kritiserar innehållet ska ringa till ”public service”. Jag kommer att anmäla allt jag finner osakligt och opartiskt. Jag kommer även att ringa varje gång de säger något som är fel.
  Det tycker jag alla ska göra…massanmälningar och samtal till cheferna…även högsta hönset.

  • Och det trodde du?
   Du kommer aldrig att få prata med någon chef.
   Och det där högsta hönset du pratar om är väl inget att ha. Förstår du någonsin vad en höna kacklar om?

   .

    • … och då målvakter som inte vet någonting. Och vill man prata med någon speciell person så är denne till 100 % ute på tjänsteresa eller sitter i möte.
     Och står du på dig så slänger de bara på luren. Eller som en sa: ”-Jag slänger inte på luren, jag trycker på knappen.” Sen blir det tyst i andra änden.
     De gör som de vill.

  • Problemet är att alla inte kan tillräckligt mycket om allt falskt och ovederhäftig dom pumpar ut. Jag är rätt berest så jag märker det, men nyheter om andra länder och omvärlden är mycket ofta rena vinklade lögnerna.

 50. Man har sålt ut statliga bolag till höger och vänster som gjorde nytta för folket. Nu har man skapat ett nytt statligt bolag vars huvudsakliga uppgift är att störta Sverige ned i misär.

 51. Varför inte ett valfritt standardutbud med typ enbart nyheter för någon hundralapp om året. Och sen köra pay per view på idrottsevenemang, barnprogram, eurovision och liknande. Skulle vara mest rättvist och ligga rätt i tiden.

 52. Engelska modellen. Jippie! Då kanske SVT kan börja producera egna fake klipp där Assad gasar sina egna, precis så som BBC gjorde. Jisses. REVOLUTION

 53. Hur blir det med alla bidragsparasiter som kollar på tv då? Slipper dom betala som vanligt och vi skattebetalare får stå för ännu en nota för att dom är lata?

 54. Sverige blir allt mera idiotiskt.
  Vansinneshöjniingar av skatter o avgifter.
  Vi är som enda folk i EU avstängda från global nätshopping.
  Våra politiker använder våra skattepengar till att försörja utlänningar.
  Pensionerna är snart lägsta i Eu.
  Välfärden hårdbantas på alla håll.
  Vad fan har vi fått för skitland?

 55. Regimens dvs socialdemokraternas megafon är nu säkrad via skattsedeln så att hjärntvätten av befolkningen kan nå nya höjder. Jag tror att till och med Nordkorea ser på Sverige med beundran.

 56. Nu måste vi på allvar ut på gator och torg för att DEMONSTRERA mot detta vansinne. ALDRIG att jag ger ett öre av min inkomst till dessa kommunister!

 57. Man ska inte betala för sekunda varor,som inte uppfyller kraven för vad som utlovats.

  Sekunda varor och tjänster reklameras och pengarna betalas åter.

  När varorna och tjänsterna uppfyller de utlovade kraven,ja då ska man betala.

  Annars inte.

  Metoderna som nu används mot konsumenterna är till sin form lika de som kriminella organisationer använder.

  Betala,annars straffas du.

 58. ”avgiften placeras utanför statsbudgeten, utom räckhåll för den parlamentariska demokratin och principen ”folkets urgamla rätt att sig beskatta” som ligger till grund för all legitim beskattning i modern tid.”

  Så fungerar det i diktaturer.

  .

   • Har alltid fungerat så att det är lugnt om du inte opponerar dig, men det har aldrig fungerat att gå mot den som tagit makten.

    • Kuba, Kina, Ryssland, Tyskland, med flera, men det är riskfyllt. Det kan ta lång tid att få ordning i huset efter revolutioner.

    • Jaså, det tror du.
     Men jag tror på att det går att få en ändring. Det skulle ju vara konstigt om man inte skulle kunna förvalta ett land på ett rättfärdigt sätt.

     • Frågan är – hur kan i få en ändring tillstånd. Detta har pågått i 100 år och intensifierats de senaste 50 åren.

     • Då måste du få dom 82 % att lyfta ändan, men så länge människor röstar som dom alltid gjort så händer inget, kanske vi behövde se över vem som får rösta, S brukar bearbeta (hjälpa) dom gamla att rösta rätt, många av dom förstår inte vad det handlar om.

 59. Typiskt ”den svenska modellen” när politikerna inte lyckas fritt ta för sig på det ena sättet, då tar man fritt för sig på det andra sätet. Snart kommer naturligtvis skatten att höjas efter samma mönster som bensinskatten, man måste ju ”ta där det finns och sätta där det saknas”. Detta har bara skapar ytterligare en öppen kanal att mjölka samhället på mer pengar. Vi måste få ett system där politikerna tvingas ”ansöka” om pengar till specifika projekt, redovisa hur dom använts, och där allmänheten kan neka dom och dessutom tvinga dom att anpassa verksamheten efter inkomsten, inte andra vägen som nu är fallet.

 60. När islamiseringen är fullt genomförd.

  Ja,då släcks SVT och SR ner.

  Och prästväldet tar över.

  Bön 5 gånger om dan är obligatoriskt.

  Annars spöstraff i offentliga tillställningar.

 61. Ännu en Skammens dag står för dörren i demokraturen Sverige.
  Tvångsfinansierad hjärntvätt. Går det att sjunka lägre? Ja, inget tycks vara omöjligt i pk-fascismens epicentrum på denna jord.

 62. Har vi någon regering som får lov att ta ett sådant beslut?
  Om vi kan beskattas till förmån för ett ”privat” företag blir det svenska åkerier nästa som läggs på skattsedeln?

  • Antingen kan man på demokratisk väg rösta fram en regering som ändrar på besluten eller så gör folket som i Rumänien.

   Dvs, avsätter regimen med våld och tillsätter nya ledare.

 63. Socialism betyder: förena er folk men låt er ledare bestämma!
  Alla politiska system fungerar så här, sedan är det vi undersåtar som borde besluta om något politiskt system så att även vi fick hålla vår talan?
  Folkomröstning är vår möjlighet, men detta avskyr vår Riksdag av förståeliga skäl!

 64. Kvinnovåld skylls på västerländsk kultur i kinesisk statsmedia .

  Det blir konsekvensen när stat o media blir en enhet.

  Samma synsätt är redan etablerad hos det politiska o mediala etablisemenget i Sverige.

  Nu kan etablissemanget även uttrycka det i den mediala indoktrineringen.

 65. En extrem skattehöjning procentuellt sett för låginkomsttagaren. En struntsumma för direktören. Det här blir ju en extraskatt som inte tar någon hänsyn till inkomst. Bara man har någon.. ”Vänstern” nappar direkt av någon anledning. ”Arbetarpartierna” som dom falskt brukar kalla sig.

 66. Ju mer skatt vi betalar,desto sämre service får vi.

  Trenden håller i sig.

  När ska svensken vakna upp ur koman och högljutt kräva förändring av diktaturfasonerna?

  • När vi har lyckats med att få fler att rösta på SD. Vi ”betalar” ingen skatt, det är staten som roffar åt sig antingen vi vill eller inte.

    • det var väl en ganska dum fråga. Läs en gång till vad han skrev: staten roffar åt sig. Och det är inte skatt , det är ett rån.

    • Inte bara det, du åker tåg – banavgifter, du flyger – flygskatt, bil, bensin-energi-CO2 skatt, moms på allt, och sedan direkta skatter. Odlar för många egen mat, då blir det skatt på det med, som när det var skatt på ved från egen skog, även om man ingen ved tog, sedan har vi ju förstås alkoholskatt, fastighetsavgifter, sop avgifter, elskatt, begravningsskatt, och så alla böter, osv. Ganska otäckt när man börjar tänka efter.

     • Och hur lite Svensken förstår vad han verkligen betalar för, och än mindre begriper vad han får för pengarna. Att åka till kostar 295 kronor. Sist jag använde det utomlands kostade samma sträcka 7 kronor. I Hong Kong brukar bussen kosta 30 kronor, och det är en väldigt dyr plats.

     • Eller solcell-skatten om företag väljer att använda sig av detta. Att beskatta dig för att du nyttjar solen för att få energi är så banalt att det finns inte.

     • När jag var barn fick vi lära oss i skolan att det fanns vatten i rullstensåsar och vi bodde på en så jag tyckte vi skulle borra en brunn så vi slapp att betala för det dåliga kommunala vattnet. Pappa bara skrattade lite ironiskt och lät mig veta att vi skulle ändå få en räkning från kommunen på det vatten dom bestämde vi skulle ha betalat för. Sjukt.

 67. Vi ska alltså tvingas betala i sann DDR anda för detta helt groteskt och som vanligt gör vi inte ett skit åt saken

 68. Sverige kan redan aspirera på att vara nordens eget DDR.
  Med en demokratiskt oåtkomlig statlig propaganda television är den bilden komplett. Detta suspekta företag har för länge sedan överlevt sig självt. Det finns andra medie aktörer som kan ersätta SVT.

 69. Sista sovjetstaten – var det en politiker som sa om Norge en gång. …hrmmm..nåväl.
  Att låta en gammal relik som uppenbarligen inte kan leva på egna meriter få beskattningsrätt av svenska folket är inte bara djupt odemokratiskt ,det är omoraliskt och söndrande. Det kommer att få ett skattetrött och skattetyngt folk som redan idag undrar vart deras samhällskontrakt tog vägen och vad fan man egentligen får för pengarna – att bli ändå mer fientligt inställda till staten och framförallt dårarna inom politik och förvaltning.
  Det här är i klass med Löntagarfonder och den utskällda fastighetsskatten! Gör om gör rätt och tänk till för fan. Det här håller inte. Politiken är redan i otakt med folket så det räcker och det här kommer INTE att hjälpa upp situationen.

  Så i december har vi innvånare i Sverige två dråpslag mot demokratin att vänta :

  1 – Sverige skriver under FN:s nya vansinne om migration
  2 – Sverige ser till att invånarna tvångsbetalar sin egen fortsatta indoktrinering.

  Det finns ett namn för den typen av länder!

 70. Ursäkta mig, men detta är en jättehöjning av TV licensen.
  Hittills rådde regeln ett hus en licens – oavsett hur många som bodde i huset.
  Nu en familj med 3-4 lön betalar 3-4 ggr 1300 om året för PK tvättmaskinen – även kallad SVT.
  5200 kr alltså för samma skit som i fjol.
  Det är bara svenskar som sväljer sådant.

  • Ditt räkneexempel är helt missvisande.

   I de flesta familjer arbetar 2 personer och barnen tjänar inte över 130.000 kr per år.

   De får därför i stort sett samma avgift per år som nu.

   För ensamstående föräldrar sänks avgiften till cirka hälften:

   2.640 kr till 1.300 per år.

   • Det vanligaste hushållet i Sverige är enmanshushållet och de som inte har någon TV blir det en rejäl höjning.

    Så det beror på hur man räknar.

    • Visst beror det på hur man räknar. Men de flesta enpersonershushåll i Sverige har TV.

     Så sett till hela denna grupp blir det en sänkning.

     Kommentatorerna här på Samhällsbytt är inte representantativa för SD-väljare.

     Här har väldigt många slängt ut TVn. Även jag har slängt ut TVn så för mig blir det en höjning.

     Så jag talar inte i egen sak. Men – SD bör inte driva denna fråga.

   • Vänta nu, jag förstår inte.
    Numera kan lika väl ”barn” vara högavlönade mammas pojkar eller flickor, så ditt exempel håller inte,
    Annars för ensamstående föräldrar….dvs. pluralis som tjänar mer än varsin 130 – hur går det då?
    Men över huvud taget – förutom matematiken, du demonstrerar kommunisterna igen att dina pengar är inte dina pengar, för staten har rätt till dem i första hand: du betalar för något du inte ville ha – men staten tycker det att du vill.

 71. Varför inte lägga deras program bakom en betalvägg. Då får ju de som vill se skiten betala för skiten. Nu ska alla tvingas betala för sånt de inte vill ha.
  Jag har ingen TV. Har inte haft någon TV på många, många år. Nu ska jag alltså betala för något jag inte har frågat efter. Eller ens vill ha.

  .

   • Jo, men då ska de ju inga pengar ha. Jag menar att om nu ingen vill se skiten så ska dom ju inte heller behöva betala för skiten.

    • Helt rätt i min bok, men det är inte så en diktatur fungerar. Där bestämmer staten vad du skall ha och vad du skall betala för det.

   • Javisst!
    Problemet går ju att lösa på ett rättfärdigt sätt. Man behöver inte uppträda kriminellt så som maffian eller som vilken annan gangster som helst som med tvång tvingar till sig pengar. Det går att göra det på ett rätt sätt.

  • Vill nu SVT propagera för upplysning och folkbildning.

   Ja då ska det vara gratis att titta på TV.

   Men i det utbud som nu sänds,så är det bättre att avstå från TV-tittandet och bilda sig på egen hand.

   Internet är ju ett gigantiskt bibliotek och alternativmedia finns ju här.

    • Dag,
     Problemet för alla som är vänner av ett sunt system, det är att ALLA arbetande SKALL avkrävas skatten oavsett om de har en TV eller inte! ”Demokrati” – my b**t!

    • Alla har inte Internet. Du resonerar utgående från hur du själv har det.

     Skall pensionärer tvingas skaffa dator och Internet för att kunna se på TV…?

     För övrigt är Internet USELT på stora delar av landsbygden i Sverige.

     Struntar du i landsbygden…?

     Det verkar inte särskilt sverigevänligt.

 72. Tragiskt, det var mitt enda lilla glädjeämne att jag åtminstonde slapp bidra till den vänstersmörjan. Otroligt, att folk inte vaknar upp och inser att vi INTE lever i yttrandefrihet, riktig demokrati och i ett samhälle som leder till samhörighet.

  • Det finns en mycket logisk förklaring till varför vi godtar detta. Sverige har aldrig någonsin varit en demokrati, däremot en sofistikerad diktatur, eller om vi använder ordet demokratur, så blir det mer lättbegripligt.

 73. Det här är en fråga som SD inte bör driva även om många i SD tycker så här.

  Det är helt enkelt en FRÅGA SOM SKRÄMMER BORT VÄLJARE FRÅN SD.

  De flesta arbetande svenskar/svenskor vill ha sin TV när de kommer hem och vill slappna av ett tag.

  Om SD driver det här framstår SD som ett extremistparti som folk kommer att dra sig för att rösta på.

  Observera att jag avskyr de ljugande hycklarna på SVT/SR precis lika mycket som de flesta här.

  Men hur Public Service skall tvingas att bli opartiskt är en annan fråga.

 74. Så går det då Sverige inte har någon konstitutions-domstol. Politikern kan alltså göra vad de vill utan hänsyn till grundlagarna.

  • Pga att vi i Sverige inte har just en ”konstitutions-domstol” har vi det system som i dag är, ett måste att se till från medborgarna att detta sker !

   • Ja det är absolut nödvändigt, om Sverige ska vara en demokrati.
    Kanske inte många som tänker på att vårt politiska styre är djupt korrupt.
    Korruptionen uppstår i det förhållandet att våra riksdagsmän måste komma med på partiernas valsedlar, och för att komma med där måste han/hon gillas av partiet. I kombination med att de flesta riksdagsmän har mycket svårt att få en privat ekonomi i det ”civila” livet i paritet med ersättningarna från riksdags-uppdraget, så vill det mycket till att gå emot partilinjen med risken att inte komma med på valsedeln i nästa val.
    Dessutom kan en partiledning och speciellt partiledaren tillsammans med motsvarande i andra partier, för att få riksdagsmajoritet, driva igenom förslag som går emot det svenska folkets vilja. Det mest iögonfallande är migrationspolitiken och beslutet 1975 att Sverige ska bli ett mångkulturellt land. Sverige kan i princip styras av en handfull personer.
    ÄVEN DETTA MÅSTE ÄNDRAS!!!

  • Islamisering är ju bara ett verktyg ,VERKTYG för deras helt ANDRA planer!
   Så få svenskar fattar det. Jäkla dum folk..Trött på er faktiskt.

 75. Därefter kommer skattefinansierat censurerat internet, tysta all tänkbar opposition in till diktaturmedia som är sossekontrollerat.
  Lägg ner hela svt och sr.
  Starta privatfinansierad media.

 76. Hastigheten med vilken Riksdagens (!!!) ”kultur”-utskott inte vägrade införandet av ytterligare en skatt på de arbetandes axlar, den visar att det går att utreda (alla socialisters favoritsyssla), besluta samt sjösätta snabbt – när det gagnar ett likriktningsinstrument som DDR TV i själva verket är. Jag bara väntar på att den även ”införskaffar” en halvskrikande, extremt likriktad och inför De Styrande den svenska motsvarigheten till Norkoreas ökända kvinna…När skall ni börja att bränna böcker, skrifter och pamfletter..?

 77. Det blir faktiskt ännu dyrare om jag förstått rätt. Idag är det 2 400 kr per år och hushåll, men fr.o.m. nästa år måste alla skattepliktiga i hushållet bidra med 1 300 kr.

 78. För mig och min fru innebär den nya skatten cirka 1000 kr mer i utgifter per år. På 10 år blir det 10 000 kr mer till Public Service. Eller 30 000 kr totalt från mig och min fru på 10 år till Public Service. Och en familj med två vuxna barn i hemmet kan tvingas till att betala 60 000 kr för motsvarande tid till Public Service. Och jag vill inte detta. Det kan vara ok att ha en skattefinansierad eller avgiftsbelagd Public Service. Men det räcker med 2-3 rikstäckande radiokanaler och en (kraftigt bantad) TV-kanal. Och inför gärna en kod för de som vill titta på deras tv eller lyssna till deras radioutbud. Jag kan acceptera att jag och min fru betalar max 100 kr per månad tillsammans för ett bantat utbud från Public Service. Men det måste i så fall bli helt frivilligt att betala och ta del av Public Services utbud.
  /CC

  • Kan acceptera 1 Tv och 1 rikstäckande radiokanal för samhällsinformation med ej vinklad nyhetsrapportering borde gå att få för en 50 lapp i månaden, övrig media kan och borde vara i betalform för tittaren !

  • Dagens avgift är 2400 kr/år och den nya avgiften blir 1% av beskattningsbara årsinkomsten men max 1300 kr/år, så för två vuxna med inkomst över 130 000 kr/ blir det max 2600 kr/år alltså en avgiftsökning med ca 8 kr per person och månad.

   • Okej. Jag räknade på avgift 2000 kr per hushåll och år. Men du har rätt. Jag räknade lite fel. Politikerna har ju höjt avgiften. Men det bli ändå en höjning totalt för nästan alla vanliga hushåll.
    /CC

  • Inte alls otänkbart! Mycket möjligt. För så behandlar de ju de blinda och döva som under hot och tvång tvingas att betala TV-skatten.

 79. Att SD tvingades ändra sig visar att de är smygsossar som alla andra när man skrapar på dem. Att var emot borde vara en ryggmärgsrflex hos en sann SDare. SD har några paradfrågor som de slänger ut men i politik i allmänhet saknar de kompetens. När hörde någon en SDare diskutera hur skuldavskrivningar och inträdet i ett nytt ekonomiskt system skall ske? De har inga visioner och vågar inte vara först på bollen. Hur kan man låta en människa som har gått på danskurs som enda merit handha en så viktig fråga som Public Service. Detta visar att SD är ett toppstyrt parti som inte har kvar känselspröten hos medlemmarna.

  • Men du har inga problem att vara ”först på bollen”.
   Här tar du tillfället i akt att råskälla på det partiet som trots veligheten från början har motsagt sig det du säger skall vara en ryggmärgsreflex att vara mot.

   • Det är just veligheten som avslöjar deras avsaknad av ryggrad. Hur fan kunde man komma så snett från början är frågan som man skall ställa. Att man landar rätt efter ett tag visar på dåligt ledarskap. Att vara för detta förslag visar på någon form av Stockholmssyndrom där man vurmar för sina plågoandar. Public Service är ju de som ständigt har hatkampanjer mot SD.

 80. Men för den stackars tittaren blir det mycket billigare med det kommande systemet. Ovanligt att något blir det numera.

 81. Medierna har ju intalat oss att vi saknar en regering.
  Men sånt här kan den sittande regeringen Löfven införa utan vidare diskussion.

 82. Dags att skramla till en advokat som kan föra svenska folkets talan i domstolar.
  Dessa diktaturfasoner som dårar till politiker håller på med måste få ett slut !

  Själv äger jag inte ens en tv då jag inte vill se och höra vänsterpacket med dess horribla agenda.
  Nu blir jag TVINGAD till att finansiera skiten
  Fy fan !

 83. Skatt skatt och åter skatt. Vad [email protected] får vi för pengarna? Varför tar politikerna ut skatter? Vet ni att alla som bor i egna hus måste betala skatt för ”dagvatten”. Dagvatten är regnvatten. Det är sjukt att tvingas till att betala skatt för regn som faller ner på min tomt. Och den skatten tas ut oavsett om det regnar eller inte regnar. Och på samma sätt blir det med skatten till Public Service. Den tvingas vi också betala oavsett om vi tittar eller lyssnar på Public Services utbud. Jag förstår att nästan alla skatter tas ut för att bekosta delar av 7-klöverns galna asyl- och invandringspolitik. Och mer och fler skatter lär införas.. Se bara på straffskatten som våra äldre idag tvingas att betala. Och för att spara in på pensionsutbetalningarna har 7-klöverns politiker flera ggr höjt pensionsåldern från 65 till 67 år. Och om cirka ett år blir det 69 år. Och målet är att tvinga Sveriges medel-klass att jobba till 75 års ålder. Allt detta glrs enbart för att spara in pengar som istället används till att bekosta 7-klöverns galna asyl- och invandringspolitik.
  /CC

  • Och till det kommer alla miljöavgifter, energiavgifter och allt möjligt, som ofta är påhitt av MP, som också går in i samma svarta hål. För ni tror väl inte att t ex koldioxidavgift eller extraavgift på kärnkraft går till annat än invandringen?

  • skatt för ”dagvatten”???? skatt för regn? :)) Jag visste inte om sådan!
   Detta land är total sjuk,sjuk och sjukare och sjukast..

   • Det finns en enorm massa förtäckta skatter, en del kallas bara avgifter. Det är det som driver upp kostnadsnivån i Sverige till absurda nivåer.

   • Det stämmer. Vattenräkningarna har för mig som bor ensam i villa gått upp med 2000 kr det sista året. Där jag bor är det vattenbrist och det byggs nu avsaltningsverk för användning av havsvattnet, så även i grannkommunen. Detta kommer förstås göra att skatterna måste höjas ytterligare trots att vi redan ligger på nästan 34.

    Trots vattenbristen så håller man på att bygga ihjäl sig här. Radhus, parhus, bostadsrätter och villor poppar upp överallt. Det första man gör är att asfaltera och bygga väglysen var femtionde meter. Vi som bor här sedan förr i områden som är blandade sommarstugor/villor får själva betala för sådant, först via vägförening 1000kr/år för underhåll och plogning. Utöver det får vi bekosta asfalten på området själva. Kostade 13.000 för mig för några år sen. Gatubelysning har vi bara en i varje gathörn etc. Fastighetsskatten är nu uppe i nästan 7700. Allt betalas med redan skattade pengar, även husköpet.

    Känns hela tiden som man ska betala för andra. Nu ser man också att det börjar bli svårt att sälja. På Hemnet dras bud tillbaka och sålda bostäder dyker upp igen, troligtvis för att folk bjuder/köper innan de har fått klart lånebesked och sedan får avslag. Efter att ha haft ett par år med vansinniga budgivningar så står det nu stilla.

    En stilla undran; var ska detta sluta?

 84. Lite oroande att det skulle behövas ”kraftig kritik från väljarna och inom partiet” för att Sd skulle dra sig ur förslaget.

  • Jag förstår inte varför det är oroande? Det är ju så ett parti ska fungera, att ledarna lyssnar på oss nationalister. Det är ju så demokratin ska fungera. Detta är ju beviset att ledningen är trovärdig.

 85. Förjävligt! Det blir 4 gånger dyrare för vår familj med 2 vuxna barn som fortfarande bor hemma, de kan ju inte flytta för det finns ju inga lägenheter till etniska svenskar.

  • Om dina barn bor hemma för att de INTE KAN HITTA LÄGENHETER PÅ GRUND AV MASSINVANDRINGEN är det DETTA vi bör diskutera och inte TV-skatten.

 86. Ganska underhållande läsa kommentarerna nu.
  Nu diskussionen har gått in i ..fasen 2.
  Ni diskuterar vem som vinner, vem som förlorar: pensionärer, ensamhushåll,barnfamiljer och dylikt :)))
  Ni alltså har ACCEPTERAT deras ”lag”! Fullständigt!
  Ni alltså har blivit helt överkörda nyss.Ingen fara.Sverige ärju rik.
  Grattis, nuvarande regeringen!
  Önskar er att hitta på nästa rolig skatt!

  ”Söndra och härska!” (c)

 87. Intressant att man betalar så hög tv-avgift till nyheter som fokuserar på antimitism i andra länder för mer än 70 år sedan & tittar bort från det som sker i landet i samtiden! Borde inte så mycket pengar resultera i mer aktuell nyhetsrapportering om allvarliga saker?

 88. Det är en extremt hög andel av kommentatorerna här på Samhällsnytt som har slängt ut TVn.

  Och även jag har slängt ut TVn och betalar ingen licens.

  För mig blir det alltså en höjning.

  Men jag och vi andra kommentatorer här på Samhällsnytt ÄR INTE REPRESENTATIVA för SD-väljare.

  Se bara på hur diskussionen om AfS gick.

  Här i Samhällsnytt framstod AfS som kanske 50%.

  I valet fick AfS 0,4%.

  SD bör inte driva den här frågan. SD kommer bara att förlora väljare på det och framstå som ett extremistparti.

   • Jodå – det har du förstås rätt i… Men den mesta argumentationen här handlar ju om att SD skall protestera mot TV-skatten.

    Och om vi ser på hela väljarkåren…

    Låt mig säga så här… F!, V och MP-väljare har ju ingen anledning att slänga ut TVn och vara missnöjda med Public Service…

    • SD!

     ”I och med att regeringen i propositionen inte tagit till sig
     och implementerat våra förslag för hur sakligheten och opartiskheten kan
     stärkas i public service-bolagens innehåll, kan vi i dagsläget inte ställa oss
     bakom förslaget om en skattefinansierad public service. Vi kan inte heller se
     att regeringen på allvar försökt komma med egna förslag som stärker
     medborgarnas förtroende för att den information som förmedlas av public service
     är opartisk och saklig.

 89. Men de dom lever via bidrag eller har låga inkomster behöver inte betala ett enda öre. Så nästan alla bidragstärande migranter slipper betala. Det tycker jag är orättvist mot oss andra som hamnar över brytpunkten. För vissa kan det kanske löna sig att istället bli försörjdags via bidrag.
  /CC

  • I nuvarande Socialhjälpsnorm INGÅR AVGIFT FÖR TV-LICENS.

   Därför skall Socialhjälpsnormen i princip sänkas från nyår eftersom bidragsinvällare slipper TV-avgiften.

   Detta bör bevakas av Samhällsnytt och andra alternativa medier.

   • Avgiften för TV-licens ska ju avskaffas och ersättas med Public Service-skatt.

    Så den nuvarande normen blir därmed obsolet.

    • Det är precis det jag menar. Alternativmedia bör bevaka det här.
     Och sänks Socialhjälpsnormen motsvarande nuvarande TV-avgift betyder detta ju att bidragstagare inte gynnas av övergången till TV-skatt i förhållande till andra.

     • Tror inte kommunerna vågar sänka normen pga. lindrigare kostnad för TV-innehav.

      Åtminstone inte i kommuner där de etablerade partierna styr politiken.

  • Men de som har barn som tvingas bo kvar hemma på grund av bostadsbrist, och har beskattningsbar inkomst,tvingas betala denna avgift flera gånger om!!!!

 90. Kommer invandrade muslimer som bor 20 personer i samma bostad att betala den nya skatten?

  Eller räknas försörjningsstöd inte som inkomst?

 91. Enligt SD gör SVT mänga bra program. Må så vara men de gör fler dåliga ”styrande” program. Adolf Hitler gjorde också bra grejor ,bl.a autobahn ( med en baktanke) men han var inte bra för det.

  • Hitler var först i Europa med att införa socialbidrag , de gick då bara till ensamstående änkor med barn , han införde lagstadgad semester och reglerad arbetstid också .

   Denne lille Adolf hann göra mycket bra innan han spårade ur helt och blev elak !

   • kanske blev han bytt på nåt sätt?Hjärntvättad?Mördad?Nån annan klon, biorobot tog hans plats? Min konspirationsteori..

    • Nej – han blev inte utbytt, men den verkliga personen har försvunnit i efterkrigspropagandan. Många som verkligen kände mannen har vittnat om detta, han var en snäll, timid, tystlåten, vänlig man som ville väl, men lyssnade på och styrdes av fel personer. Dessutom en ypperlig skådespelare. Det fritar honom inte från något ansvar, men verkligheten såg annorlunda ut än dikten. Därför är det även idag så ypperligt viktigt att vi inte bara lyssnar på ljugande journalister eller gladpratande politiker. Alla måste lära sig att se genom dom och bortom vad dom säger. Bilden av omvärlden i Sverige idag är lika skev som den bild som Josef Goebbels presenterade till Tyskarna på 30-talet.

   • Det var därför Nationalsocialismen blev så populär, ett socialt skyddsnät hade aldrig funnits. Sedan utlovade han jobb till alla, och jobben kom – i rustningsindustrin till stor del, så lovade han att ge alla en bil, och Ferdinand Porsche fick designa Volkswagen och han började leverera där, sedan lovade han vägar, och började bygga Autobahn. Var gick det snett. 1. Han skulle exportera sina framgångar med våld, 2. han skulle lösa folkmotsättningarna, men lyssnade på Heinrich Himmler som importerade rasbiologin från systerpartiet Socialdemokraterna. Tro det, det var Himler som drev projektet med att leta efter rötterna till den Ariska rasen, Hitler var kritisk och bokstavligen kallade det för att gräva upp ”skit”. Arierna vet vi idag genom DNA analys var ett folk som levde i vad som idag är Indien och Tibet. Lite historia. Vad som skrämmer är att det sker ett upprepande idag, vissa länder har en enorm rustningsindustri och med våld vill sprida sin ”demokrati” på samma sätt som då.

    • Ja , detta känner jag igen .
     Tyvärr är det lite svårt att fråga folk om vad det var så bra med Hitler innan kriget då alla är så programmerade att enbart hata Hitler istället för att tänka och analysera !

     • Mitt intresse för vad som då hände går tillbaka till andra klasen i realskolan när en historielärare väckte det. Jag var 12 år. Nu är jag pensionär, men när jag reste i Tyskland som tonåring fanns de gamla gardet kvar, de som upplevde 30-talet och dom kunde berätta. Förhandsinformation från de som var med. Efterkrigspropaganda har på ett otroligt sätt förvanskat vad som hände, och det är en indoktrinering som ännu pågår och är kusligt effektiv, DN har ju just haft serier av snyftreportage av propaganda karaktär. Varför kan vi inte låta historien ligga, det var 80 år sedan, fyra generationer, det går inte att ändra på, ändå används händelser som verktyg för att försöka bygga makt och inflytande i dagens Sverige och indoktrinera och förfalska. Vad som känns mest oroande är att just de metoder som nazisterna använde är i fullt bruk idag, OK – inte med samma målsättningar, men ändå för att förvanska och ljuga om verkligheten i syfte att skapa makt och driva agenda och opinion.

 92. Hoppas dom har råd nu att anställa riktiga journalister nästa år….

  Jag hoppas även att jultomten skall komma med paket till varje jul.

  Hoppet är det sista som överger en…sägs det.

  • Det ÄR ju redan! Polisens belastningsregistret ,kronofogden,domstolar m fl ”oberoende” organisationer hanterar det utmärkt!
   Konstigt att det är bara jag som märker allt..som vanligt..

   • Ja du ser… det är svårt att ta in verkligheten… man kan inte tro att det är sant fast det är sant… men det kan fortfarande bli mycket värre och allt pekar på att det kommer att bli det…

    • Ja,det eskalerar.Allt känns även på eget skinn.För min del i alla fall.”Verkligheten överträffar”..
     ”Må dö du idag, jag dör imorgon” (c).

   • För att inte snacka om den politiska korrektheten, åsiktsdiktaturen och stigmatiseringen. Man kan ju tom mista jobbet pga fel åsikter, och på många olika sätt få sitt liv förstört, så visst har vi haft detta länge i Sverige.

 93. Tillgång och efterfrågan. Okända begrepp för SVT – särskilt det senare.

  Vad är nyttan för mig med denna just nu 8,5 miljarder kr dyra institution för statlig propaganda?

 94. En hundring i månaden är väl okej för SVT och SR är viktiga instanser.
  Däremot direktiv innehåll och prövning är en helt annan fråga.

  • Ja det är där skon klämmer. SVT propagerar för landets undergång och försöker få det att låta som en bra idé.

  • Om du har en fru så får hon betala också.

   Med tanke på den propaganda vi får från Svensk Vänster Television känns det redan alldeles för dyrt.

   Lägg ner skiten.

  • Beror ju på vilken politisk grundsyn man har. Jag är inte intresserad av att finansiera nåt så banalt som folks tv-tittande. Även om det ”bara” kostar en hundring av mina pengar i månaden. Det är MIN plånbok och i den har staten inget att göra.

  • Om du bor ensam,ja. Jag har två vuxna barn hemmaboende, (finns inget boende att hitta), och hustru, så vi ska betala mer än 400:- i månaden för att tvingas ha något man inte använder över huvud taget.

 95. Till alla som tycker att SVT gör många bra TV program, nämn då vilka program som är bra? Till och med det lite nördiga programmet vetenskapens värld har politiserats. SVT har blivit påtagligt muslimifierat där hucklen och musse handlingar i programmet har blivit framträdande. Deras serier är så politiserade att det är bara de närmast sörjande som orkar se dem. Dagens SVT produktion är ljusår från 70-80 talet.

   • Även sportredaktionen måste vara politiskt korrekt med könskvotering, dvs FLER kvinnor än män oavsett sport, och också inkvotering av invandrare. Ofta med följd av att det är löjeväckande. Alla sk experter är ju kvinnor när det är fotbolls-VM och Ishockey-VM.

    Ja, det händer att jag kollar på SVT Play ibland när det är sport, även om jag har kastat ut TVn.

  • Stefan,
   Så sant, det förekommer inte ett enda inslag där en spökplump eller flera ”bara skall” promenera förbi i bakgrunden, där en negrid eller arab skall tillfrågas i klassum, på skolgården, i gatuvimlet, vid ett besök hos en myndighet, på flygplatser, på torg och i köpcentra etc etc. Det är så oerhört uppenbart att VI SVENSKAR inte är bråkdelen så intressanta och lika mycket värda (EJ floskeltolkningen!), men skattekronorna, ”Hit med de, dumb a**!” FY F*N FÖR DDR TV!

  • Har man inte jobbat på vänstertidningar eller vänstermedia får man ju sedan några år inte ens jobb på SVT?! Och de arbetande som utrycker objektivitet blir ju direkt utfrysta. Eller så läggs deras program ner och de får indirekt sparken. Tydligen har de då inte ”rätt värdegrund”.

   Only in Sweden…. Hyckleriets högborg.

 96. Att de lägget en ”tv-skatt” på alla med inkomst är jättebra , då kan man lägga vägskatt på alla som har tillgång till bil i hemmet man bor i . . Alla kan betala fastighetsskatt på huset de bor i också . . .
  Fortsätter man så inom allt kan Sverige ha råd att försörja minst 5 miljoner lyckosökare !

  • Och en sak till; bara för att man har råd att betala skatt så måste man betala ytterligare en skatt; den antifascistiska solidaritetsskatten på 10 procent av den totala skatten man betalar.

  • Risken är ju att man kan bli lagförd som brottsling om man bara har brottsverktygen. Är du en man då kan du bli lagförd för våldtäkt , du har ju verktyget.

 97. SVT är det sista företaget i Sverige som påminner oss om Nord Korea.
  Naturligtvis borde SVT ha ett övervakande kontrollorgan.
  Naturligtvis måste det även finnas något som höjer nivån på skitkanalerna 3:an och 5:an. Annars blir ju den tittarskaran lika korkade som Hollywoodfruarna och kunderna på Ullared.

 98. Snart är det väl dags att skattefinasiera biografer, teatrar, konserthus, festivaler och andra för oss alla livsnödvändiga kulturarrangemang.

  Det allra bästa TV-programmet SVT sänder ut är ” KULTURNYHETERNA ” som är helt oumbärligt för alla Svenskar.

  • Man kan sminka det, man kan kalla det olika namn , man kan låtsas om att det regnar, men i slutänden är detta ändå ett RÅN!

 99. Alla nyanlända och gammelanlända immigranter slipper nu ha dåligt samvete för att de fuskar med TV-licensen. Hurra! Ännu mera gratis! Svenskarna som jobbar betalar kalaset!

 100. Jaha nu ska vi alla betala för att bli hjärntvättade. Inte ens Pol Pot
  eller Ceausescu gick så långt.
  Imponerande att ett litet folk går att förtrycka så mycket utan att några protesterar i större omfattning.

 101. Socialism betyder: förena er folk men låt er ledare bestämma!
  Alla politiska system fungerar så här, sedan är det vi undersåtar som borde besluta om något politiskt system så att även vi fick hålla vår talan?
  Folkomröstning är vår möjlighet, men detta avskyr vår Riksdag av förståeliga skäl!

   • Den rätten försvinner direkt om Jonas Lömskstedt får makten. Du slipper rösta i allmänna val och du är bevakad dygnet tunt och sidor likt denna är för evigt borta.

 102. Är det någon som vet om man får tillbaks TV-avgiften som man tvingats betala för januari och halva februari 2019. Om inte så tvingas man betala dubbla avgifter när de tar den från skatten sedan. Eller får man dra av avgiften i deklarationen mot skatten kanske.

  • Tänkte samma sak. Eftersom Radiotjänst slänger iväg tre inbetalningskort i stöten har jag skrivit in mina kommande två inbetalningar på auto. Här gäller att se upp tror jag så man inte åker på dubbla avgifter.

 103. Jag känner att det behövs ett annat namn på den nu påtvingade skatten som kallas Public Serviceskatt. Eftersom för mig public service är ett opolitiskt organ normalt men icke så i Sverige där det endast är ett marxistiskt propagandaorgan skulle jag vilja ha ett mera adekvat namn på denna skatt. Här kanske Samhällsnytts läsare skulle kunna bidra med mera lämpliga namn. Själv har jag grunnat lite på indoktrineringsskatt men finner det för långt och krångligt. Det skall vara kort och klatschigt, lätt att säga. Det finns säkert många som har lämpliga förslag och kan föra fram dem här så kanske vi kan finna ett bra namn att använda i fortsättningen i stället för det felaktiga Public Serviceskatt.

  • Alla personer som är 18 år eller äldre skrivna i ett hushåll skall betala licens, oavsett om det finns en tv eller inte i bostaden……

  • Det är förstås ett sätt att öka trycket på bostadsmarknaden, ett område där de flesta politiker investerat både liv, lem & familjejuvelerna.
   Invasionen går ju inte tillräckligt fort för dessa girigbukar.

 104. Två pensionärer med dålig pension får betala 600 kr mer per år för deras lilla nöje att titta på TV. En fin gest av samhället för alla dessa låginkomsttagare som blivit lovade höjd pension och sänkt skatt i fyra år, men inget har hänt mer än att deras skatter och avgifter höjts ett antal gånger. Djävla skitsamhälle.

 105. Jag tänker på alla pensionärer som valt att bo i t.ex Thailand under 9 månader per år, som tvingas betala för något som de inte nyttjar?!

 106. Personalen inom SVT och SR måste få fortsätta att semestra gratis världen över på skattebetalarnas bekostnad. Jag undrar vad alla resereportage som Go´kväll skickar ut sina reportrar på kostar. Och vad den förskräckliga Carina Bergfeldt kostar oss per år.

  • Tja de bor väl på hotell i nån stad 100 mil från kriget. Bilder tagna på balkong med kuliss bakom. Nyheterna kommer från CIA.

 107. Varje medborgare tvingas betala drygt hundra kronor i månaden för värdegrundspropaganda.
  Förutom de som lever på bidrag.
  Och det vet vi vilka det är.
  DDR hade inte kunnat göra det effektivare.

 108. Vi utlandssvenskar borde bli friade från avgiften, alternativt att samtliga program skickas worls wide via internet.
  Ska jag behöva betala får dom oxå se till att leverera… 👎💸

  • Om du verkligen vill titta på SVT Play i utlandet, oavsett om du är betalande kund eller ej, kan du använda en proxy (ex. ProtonVPN).

 109. Hur skall propagandamaskinen hållas igång, när ”gästerna” inte betalar eftersom det är synd att se skräpet (kan hålla med faktiskt) och licensindrivaren törs inte gå nära, medan förnuftsvensken redan slängt ut TV:n. Slutresultatet blir ett TV-system som ingen ser men som tar betalt. Maffia?

 110. Vi måste starta” Petition ”. Nej till SVT och PK. Vi måste . Kan någon fixa Petition ? Vi måste göra något. Vi måste . Snälla fixa Petition nu.

  • Det hade varit trevligt ifall man reflekterade folkets uppfattningar också. Och inte bara ägnade sig åt kommunist-propaganda.

 111. Jag vill be att få tacka Samnytt för att ni inte har någon bild framme på vare sig Kunkan, Löfven, Sjöstedt, Lööf eller Björklund. Samt lille Ulf som fortfarande har grava problem med plus och minus angående mandat.

 112. Magda letar febrilt inte bara i lador utan överallt för att för att dra in pengar till våra onämnbara jätteutgifter.
  Jag vill påminna om ytterligare en utgift som läggs på våra axlar. Underhållet av en massa mil väg. Vägverket drar till och börja med in underhåll för 2000 mil väg.
  Målsättningen är att dra in underhåll av 55 procent av nuvarande vägnät.
  Vips förvandlas dessa till ”enskild väg” där boenden och företag får underhålla vägnätet själv. Kommer naturligtvis ej att drabba Stockholms innerstad…….

 113. Jag undrar hur mycket pengar två tv kanaler och några radiostationer behöver? 20 miljarder? Vad gör man med pengarna?

 114. Lek med tanken Public service har nu makt att producera exakt vad dom styrande önskar, till det så kommer lagen om yttrandefrihet klubbas igenom. Även förslaget att det ska bli straffbart att säga något elakt om regimen Sverige både i press eller media.
  Kommer ni trivas o den verkligheten som det går mot?

 115. Känsligt område vi betaler skatt för allt möjligt vi inte använder inklusive om vi inte ens befinner oss i Sverige.
  Försvar, polis, skola, vård, socialtjänst, etc infrastruktur som sagt där ingår radio och tv.
  Men allt ovan ska vara utsatt för granskning och revision.

 116. Regimen tar ett starkare grepp över sanningen. Tycker folket fel ökas anslagen till propagandan. Du kan inte välja bort att betala för hjärntvätten och pravda-nyheterna.

   • Pravda var tusen gånger snällare mot den vanliga människan!Sådan aggressivitet fanns inte ens i värsta drömmar!
    Det var faktiskt ett Paradis om man ska jämföra med dagens Sverige.Ni får hata mig för vad jag säger nu.Men det är sant!
    För jag levde där på den tiden.Jag är det levande vittnet.
    Vi är inte många kvar.Och ännu mindre som kan delta i det här forumet och skriva på svenska.Hoppas ni uppskattar det, jag kan ju försvinna härifrån när som helst..

    • Jag kommer ihåg Pravda och jag håller helt med, även jag bodde där ett tag för jobbet. Dessutom var Pravda ärlig och saklig och tålde kritik utan att mörka den som sker i Sverige numera. MSM media i Sverige idag är varken sakliga eller ärliga. Dessutom fanns satirtidningen Krokodil (Крокодил), och den kunde vara bitande kritisk mot regeringen och myndigheterna. Den som framför sådan kritik i dagens Sverige hamnar i domstol. Vi har ju sett flera fall.

  • Om DETTA kallas för ”socialismen” då ..har jag en riktig mardröm just nu…Det här mer liknar slaverisamhället..Eller slakthuset i modern form.

 117. Grattis till er som är arbetslösa eller som har egen firma. Ni som inte jobbar slipper betala för propagandan och ni som har firma kan ju dra av så mycket att beloppet för licensen ryker. Mindre slantar till Pravda-TV.

  • Det är snart hög tid att gå man ur huse och helt enkelt jobbstrejka. Om 1.2 miljoner Svenska slutar gå till jobbet så kommer det att kännas. Det kommer även kännas dubbelt då de som kan bör söka alla bidrag som går att få av arbetsförmedlingar och socialer.
   Om sysselsättningen och skatteintäkterna minskar med c.a 20% abrupt, så kommer asylindustrins maskiner att gå sönder.
   Kombinera detta med 10% extra bidragskostnader…

   • Egentligen borde vi alla protestera genom att söka någon form av bidrag. I den här snåriga djungeln av regler vet man ju inte vilket stöd man är berättigad till. Tänk om en miljon ringer till myndigheterna och frågar, skickar in blanketter med ansökningar…

    Begär också avdrag på skatten för sånt som är svårt att få. Försök i alla fall.

  • Alla vuxna som har en beskattningsbar förvärvsinkomst kommer att betala public service-avgift. Även a-kassa, pension och sjukersättning är beskattningsbar förvärvsinkomst.

 118. Inte ok alls eftersom public-service är ej i folkets och demokratins tjänst. En maktens lakej som strider mot sunda värderingar. En lakej som står för extremism, samhällsomstörtande extremism.

  Hur kommer det sig att SD ej gott ut om det med 10.nde december där Sverige skall skriva under det hemska avtalet som är till för att dränka EU-länder och västländer med migranter.

 119. Den antivita vänsterextrema totalitära regimen tar ytterligare en järngrepp om folket.Folkfostran når nya höjder.Ingen kommer undan.De rätta åsikterna och de rätta tankarna ska tvingas in i folks medvetande.

 120. DAGS ATT SOPA MANEGEN FÖR NYA CLOVNER ?

  När valdeltagande var så högt är det politikernas skyldighet att förvalta
  valresultatet och inte säga att folket har valt fel !

  Genomförandet av detta
  kan bara resultera i ett upprivande av beslutet. I sig är det ingen reform utan
  ett DIKTAT !

  Reformera Svt.och ta lärdom av Danmark.

  Rurik 2018-11-09

 121. Lite mer rättvist kanske, eftersom ensamstående inte behöver betala lika mycket som ett stort hushåll. Men jag misstänker att de snart höjer avgiften igen. Det är också sjukt att vi särbeskattas för public service när vi redan har så höga skatter.

  Alla som lever på socialbidrag behöver inte betala något då? Då slipper kommunerna bekosta TV-avgiften för folk med försörjningsstöd. Eller hur kommer det att bli?

  SD måste jobba för en lösning där public service finansieras via reklam och abonnemang. Samma villkor för alla kanaler. Vi ska kunna påverka innehållet genom att vägra betala för dåligt utbud och ren propaganda.

 122. Jag vill minnas att detta tilltag strider mot internationell rätt i något avseende.
  Min förhoppnings att någon lagkunnig person anmäler detta till Europadomstolen, eller vilken instans det nu kan vara.

 123. Bra idé. Borde falla såväl SD som AfS i smaken. Oavsett vem som styr landet, så vill dom ha kontroll över media. Dessutom kan man nu lugnt gå in i en affär och köpa sig en TV utan att bli trakasserad av Radiotjänst eller pejlarsnokar i bostaden.

 124. Jag känner en familj som har fyra vuxna arbetande barn, som ännu bor hemma då de inte fått någon bostad. Deras avgift bli då 9 600 kr!!

  Men tänker man efter, så är det en lukrativ affärsidé. Tänk om ICA och Konsum skulle göra samma sak, begära betalning även om vi inte handlar där?

 125. Hur fan kan dom tvinga oss att betala alla dom här sakerna ..det är så här många krig började för att dom så kallade ledarna inte lyssnat på folket

 126. Pensionärer som inte arbetar är enligt artikeln befriade från denna ”public service skatt” ? Eller, vad gäller egentligen?
  Om SR fortsatt visar upp historisk inkompetens, på sätt som skedde i morse i P1 runt kl 8-9, då man påstod, mer än en gång, att idag (9/11 2018) är det hundra år sedan första världskriget slutade, så behövs bättre kunskap. Har reportern aldrig hört: ”Elfte i elfte klockan 11”. Om inte, är det dags att lära sig det.
  Fast igår på rapport, 8/11 körde man i vanlig ordning ett långt inslag om ”kristallnatten” den 9/11 1938, såsom varande 80 år sedan, men kom istället in på ”förintelsen” i största allmänhet, medelst känslosam intervju av en ”överlevande” 95-årig judisk kvinna och henne två kvinnliga barnbarn (tror jag det var). Min retoriska fråga: Hur är det möjligt att överleva en förintelse; en holocaust, alltså ett brandoffer i religiös mening?
  ”Kristallnatten” påminns vi ALLTID om, år efter år. Antalet mördade judar är nu 400, men för 50 år sedan var det 10 gånger färre. Det verkliga historiska sammanhanget tiger man dock med, år efter år. Att upptakten till pogromerna berodde på polska krav på att judar i utlandet måste förnya sina pass på plats i Polen, annars förlorade de rätten att vara polska medborgare, sägs inte med ett ord. Väldigt många polska judar befann sig i Tyskland, men med detta polska dekret, skulle Tyskland tvingas ta hand om dom, om de inte förnyade sina pass. Tyska myndigheter gjorde vad dom kunde för att få dom att uppsöka passkontor, genom att bl a köra dit dom. En polsk-judisk yngling (Herschel Grynszpan) i Paris, blev på sina föräldrars vägnar, så arg att han 7/11 stövlade upp på tyska ambassaden i Paris, i akt och mening att skjuta ihjäl ambassadören, som dock inte var på plats, utan en hög tysk ambassadman (Ernst vom Rath) föll istället offer för attentatsmannen. Nyheten spreds i radion i Tyskland och när några dagar senare Rath avled i svåra smärtor, blev den tyska allmänheten fly förbannade. Upplopp följde, som bekant.
  Folkstormar kan ta sig många olika uttryck. Jag minns väl en från 1986 vid en fotbollsmatch i Belgien, där före matchen slagsmål mellan olika nationaliteter utbröt, som ledde till 36 människors, onda bråda död.
  Men denna folkstorm är inte politiskt opportunt att komma ihåg!

 127. Det är sånt här man borde ha folkomröstningar kring. Det skulle förvåna något ofantligt om mer än 10% av befolkningen hade röstat ja till detta, om vi fått valet…

  • Sant. I varje demokrati värd namnet hade man givetvis fått folkomrösta i en sån här viktigt fråga – speciellt när det gäller så mycket pengar och politikerna inte har den minsta ansats till att vilja skala ner skiten.

   • Ja, särskilt eftersom 83% av de anställda på SVT/SR röstar på ett av blocken. De visar gång efter annan en oförmåga att vara opartiska i politiska frågor.

 128. Om det nu är så viktigt för staten att vi inte ens för rösta om en sådan här sak. Borde man väl åtminstone kunna finansiera detta under rådande skattetryck

 129. Jag är SÅ glad att jag blev ”Båtflykting” och flyttade över till Åland!! Här slipper jag att via skattesedeln bliva tvungen att finansiera marxistpropaganda!

  SVT2 är ett extra skitigt exempel! Dom har nu kört ett snyftreportage om Gudrun Schyman fyra dagar i rad, och visas det någon film på kanalen så är det alltid någonting i stilen ”Lesbiska getter hittar kärleken i ett veganläger och möter en trevlig man ifrån Afrika, samtidigt som de onda vita männen står utanför grindarna och gör Hitlerhälsning”…. Betala för det?? Aldrig i livet!!!!!

 130. Detta är så vidrigt, riktigt vidrigt att de mjölkar allt de kan från folket för att ge dem vinklad propaganda. Inta bra det med TVÅNG också. Inte bara det de får redan skattemedel årligen…..

  • Det är vidrigt.Det är allmänt vidrigt att tvinga nån att betala för något som man inte vill ha!Själva TV license är också vidrig.
   Hela den svenska modellen är vidrig och egentligen ska avmonteras.
   Jag hade aldrig satt in min fot i detta land om jag hade fått mer information om detta omänskliga Systemet ,som mjölkar folket och skapar otryggheten,rädslan,misstänksamheten mellan människor också.Många utlänningar hamnar i fällan här också.Sverige lyckades att måla alldeles för för bra världsbild( i själva verket falsk bild) som INTE stämmer med verkligheten.
   Och det har blivit bara värre och värre…

   • Så känner jag också. Är invandrare sen 8 år och har haft arbete från dag ett, hade jag vetat om det svenska lögnaktiga och korrupta tillståndet så hade jag inte kommit hit.

    • Det gör vi redan! Sprider information om att Sverige är inget bra land att flytta, jobba o s v, att folket är ovänlig här,mycket kriminalitet och annan nödvändig information.

 131. När andra länder avskaffat tv-licensen så har de samtidigt skurit ner budgeten kraftigt. Sverige gör tvärtom!

  • För svenska folket är fegisar, ökända för det. De har get politikerna fullt spelrum utan att klaga. Svenska politikerna är den nya adeln fast grymmare.

 132. Både hustrun och jag är pensionärer så i stället för att hittills betalat 2400 får vi nu betala 2600, som vanligt både sämre och dyrare

 133. Gör som Danmark, avskaffa hela den korrupta skiten!!! Varför ska vi betala för lögner och åter lögner. Gör om, gör rätt, lätt som en plätt!!!!

 134. Det gäller att ha en så låg deklarerad inkomst som möjligt om man inte vill sponsra regimmedia och massinvandring. Incitamenten att tjäna sina pengar svart ökar för varje dag.

 135. Notera att bara de som har en deklarerad inkomst måste betala. Det innebär att 100 000-tals utlänningar som kommit hit för att leva på bidrag inte behöver bekosta sina främsta förespråkare utan den kostnaden lämpas över på arbetande skattebetalare som inte vill ha kulturberikarna här till att börja med.

  • Det har ingenting med utlänningar att göra! Är du dum?
   Ni har ju haft TV license sedan förra seklet!
   Dum,dummare och dummast.Detta folk har ingen framtid.

    • jasså?…Då önskar jag från hela mitt hjärta att de (så hatade av dig utlänningar ) kommer imorgon och tar ditt jobb ifrån dig så just DU blir arbetslös!Så just DU får smaka på bidragsparasiternas ”underbara” liv!

     • Med tanke på att jag är egenföretagare, en av de tiotusentals svenskar som har ansvar för sin egen försörjning utan hjälp från vare sig stat eller kommun, så lär ju det knappast hända. Det enda jag får göra är att pumpa in pengar till stat och kommun så de kan spendera dem utan att vare sig jag eller mitt företag får något tillbaka.

   • Råkade först klicka Gilla istället för Svara. Men det kan jag väl leva med.
    Det jag ville säga är att åtminstone sjukersättning, men förmodligen även A-kassa och sjukpenning, deklareras som inkomst och beskattas. Jag tror att det i stort sett bara är socialtjänstens försörjningsstöd som inte gör det.
    Så även många sjuka och arbetslösa måste nog betala detta.

    • Jag hoppas verkligen att du har fel. Men inte förvånad om det ändå är så. Försörjningsstöd beskattas ju ”vanligt”, så det kanske inte heller är undantaget. Vi får se.

 136. Gå in på Youtube och lyssna på AFS sommartalet av Gustav Kasselstrand om vad hans vision är för Sverige och SR -SVT i framtiden. LOL.
  Själv så har jag numera ca 9000 tusen TV HD kanaler från hela världen alla filmkanaler via min mobil för endast 200 kr per år, kallas även för den nya internet poppis flygan IP TV!!
  Detta enbart så att jag skall kunna titta på förbjudna Amerikanska FOX NEWS och andra lokala USA nyhetskanaler som inte sänder över Europa satelliter eller är kodade med dyra fantasi pris abonnemang.

  • Det här är ett lagom pris! 200 kr per år och så många kanaler! Fast man knappast kan titta på såå många 🙂 Brukar ju räcka med 2 -3 st favoriter.

    • Det kanske jag gör nån gång senare.Nu har jag internet ( för 299 per månad!) ,inte så billigt men jag har hela världen i datorn. Får räcka än så länge..Men Tack för dina tips!

 137. Ingen som reagerar på att de ”borgerliga partierna” står bakom att vi tvingas betala för kommunistpropagandan? Och att SD faktiskt också stod bakom förslaget från början. 7-klövern blev en 7,5-klöver.

 138. Sanslöst. Ja ser väldigt lite på TV, något humor-program kanske- med det finns ju inte mycket roligt. Hyr mest film som jag redan betalar för på räkningen. Bu!

 139. SVT kommer bli än mer avskytt. Nu ska vi matas med vänsterliberal jävla skit OCH BETALA FÖR SKITEN! Fy fan på ren svenska.

 140. Socialism betyder: förena er folk men låt er ledare bestämma!
  Alla politiska system fungerar så här, sedan är det vi undersåtar som borde besluta om något politiskt system så att även vi fick hålla vår talan?
  Folkomröstning är vår möjlighet, men detta avskyr vår Riksdag av förståeliga skäl!

 141. Om man ska se något positivt med det så tror jag att detta kommer göra folk ännu mer trötta på SVT och SR i längden, och ger kritikerna ännu en anfallsvinkel att sätta press på dem med.

 142. Hade ni frågat mig för 4-5 år sedan om att tv-avgiften skulle ligga inbakad i skatten hade jag sakt ja, för så har jag alltid tycket innan i mitt liv …. men nu när jag lärt mig hur media och tv fungerar i sverige nuförtiden är jag emot detta, vill inte betala för att bli lurad med felaktiga nyheter eller missa uteblivana nyheter eller matas med selektiva nyheter med politisk agenda, och värst är om den är dold …. nu kan jag acceptera fake-news när jag väl är medveten om detta

 143. Om det ska finnas en obligatorisk betalning för statlig tv , ska den endast ge samhällsinformation, typ gasläckor, skogsbränder osv. Samt täcka riksdagsdebatter och valet var fjärde år. Allt som är relaterat till landets säkerhet och demokratiska infrastruktur. Detta skulle dock kunna betalas med en spottstyver, inte den enorma budgeten på 7-8 miljarder.

 144. Lägg programmen i paket som alla andra kanalbolag gör.
  Sport.
  Underhållning.
  Djur/natur.
  Nyheter.
  Övrigt.
  Dela avg. i 5 delar…..köp det du vil ha. hur svårt kan det va.

 145. i början av texten står det : ”alla arbetande svenskar att tvingas betala”.

  Är det ett felcitat eller är detta riktigt, här finns ju kryphål.

 146. Vi blir TVUNGNA att betala för Politisk Koräckel !
  Förfalskade Nyheter och vänstervridna program.
  Eller som Krimminal-professorn sa , Nord-Korea !

 147. Är väl enda sättet för regeringen att få in avgiften från no go zoner då svenska myndigheter inte våga gå in… och sossarna vill inte direkt skylta med att asylanterna kommer att få skatta och tappa bidragen i framtiden…

  SD är enda räddningen och jag tror att i nästa val så måste vi alla rösta rätt för att slippa att gangsterstyrt muslimskt sverige.

 148. Jag kommer att yrka avdrag på skatten (rese-grejen) med minst 10′ per år, För att komma undan denna propaganda-skatt.

 149. Ett litet förtydligande:

  ”Skatten blir 1 procent av den beskattningsbara inkomsten upp till ett tak. För 2019 blir avgiften maximalt drygt 1 300 kronor per person och år. Personer med lägre inkomst får en reducerad avgift.”

  Men det är likväl för jäkligt att man tvingas betala när man knappt tittar på de där propaganda–kanalerna

 150. Sverige försämras stadigt, ständigt nya skatter och höjda avgifter.
  Detta har pågått i mer än 20 år nu.
  Reformer för att förbättra för medborgarna har helt försvunnit.
  Enorma summor läggs istället på att försörja utlänningar.
  Jag tror att enda sättet att få stopp för missbruket med våra skattepengar är att svenska folket samlas till en massiv protestaktion.

  • År Skattetryck i % Åren 67-77 och 2018

   1967 37,7
   1968 39,2 +4%
   1969 39,4 +5%
   1970 40,2 +7%
   1971 42,6 +13%
   1972 43,5 +15%
   1973 42,1 +12%
   1974 43,3 +15%
   1975 45,5 +21%
   1976 50,2 +33% Pomperipossan ”kärringen” ljuger…
   1977 52,9 + 40%

   2018 82% Inklusive indirekta skatter, förtäckta skatter, och skatter som kallas ”avgifter”

 151. Betala för propaganda sån skit, det blir som Nord Korea med radioapparater eller kanske TV som går igång då och då för att ”informera” medborgare om vad staten anser de behöver förstå.

 152. Det är klart folket skall betala för att bli indoktrinerade. Jesus fick själv bära korset till Golgata så medborgarna skall väl inte vara sämre.

 153. Ännu ett steg närmare, full kontroll över de svenska marionetterna!!!!
  Snart kommer räntorna att stiga så man kan styra över det överbelånade folket, som fallit för de låga räntorna och har handlar en massa som man egentligen inte behöver!!

  Diktaturen är närmare än vi anar!!!

  • För egen del blir min medfinansiering LÄGRE än tidigare:
   Pensionär med pension på 10 000 kronor/mån
   Fastställd förvärvsinkomst: 120 000 kronor
   Förhöjt grundavdrag: – 67 900 kronor
   Beskattningsbar förvärvsinkomst: 52 100
   kronor
   Public service-skatt: 521 kronor/år.
   De får nästan 2000 mindre från mig!

    • Det är det som är meningen! Alla borde ställa av bilen/arna så ofta dom orkar när dessa inte ska användas på några dagar! Ha autogiro. Gärna över en månad då skatten för den månaden går bort+bilförsäkringen+skatten på försäkringen blir betydligt billigare för varje dag som går.

 154. Ponera att detta sprider sig till fler företag som upptäcker denna geniala ide att kräva betalt via skattevägen, oavsett om någon har användning av varan eller ej, då detta är mer gynnsamt? Så varför inte?

  Hur har dom annars tänkt sig, ska all lön vi tjänar inhämtas av skatteverket och vi får tillbaka ett begränsat betalkort att handla med?

  Dom är ta mej [email protected] inte riktigt kloka på ett enda ställe i hela kroppen.

  • Debitera Svensson för skatten på ett paket cigarretter och en vinflaska i veckan, oavsett vederbörande varken röker eller dricker, med anledning av att ”det smugglas in så mycket obeskattade varor av detta slag”. Inte? Nå vi får väl se. Det är många orealistiska politiker som läser i detta forum.

 155. Sådärja…. nu ska vi som alltid betalt få hjälp av de som gärna ser och hör på SVT men inte anser att de ska betala….eller? Slår vi på TV:n så finns SVT m.fl. där helt utan problem…. och det är ok för mig men…… det går inte att välja bort. Du tvingas betala för en produkt som du kanske inte vill nyttja? Diktaturfasoner och inget annat.

 156. Tänk att man måste betala för sån man inte ser, endast för at avlöna PK-slasket.
  Det var många år sedan man såg svensk tv.

  De ligger alltid efter med nyheterna samt att dessa är tvättade.
  Det finns Kinesiska, Ryska , Arabiska, Judiska, Afrikanska osv. tvprogram som i de allra flesta fall sänder på engelska.

  Här kan man lyssna på alla om man vill och bilda sig en egen uppfattning om hur läget är på denna jord.

  Sv. tv är förlegad..

  Bara programmet: ”i soffan med Malooo” säger allt om kvaliten.

 157. Vänster parasiterna har fått fria händer och dra åt snara ännu mer sofistikerad för att kunna sprida effektivare sin propaganda i Svenska hus och hem.

 158. Lägg ned hela skiten. Varför måste tv och radio finnas överhuvudtaget? Tänk efter noga innan ni ens gafflar. Vad är det värsta som skulle kunna ske om man stod helt utan dessa bägge hjärntvättande organ?
  Prova att vara helt utan dessa ting minst en hel vecka – ni anar inte hur mycket bättre man mår.

 159. Jag ser inte på svt någonsin och jag lyssnar inte på SR. Jag tittar på HBO på datorn för att se filmer och vissa serier. Där betalar jag frivilligt för det jag vill se. Samma borde gälla svt att dom som vill se får betala.

 160. Jag kan tänka mig skattefinansierad public service om den är betydligt mindre och dessutom opolitisk. Bäst vore att helt lägga ned den nuvarande verksamheten och bygga upp något nytt med nya människor i nya lokaler. En markbunden radiokanal typ P4 med fokus på det lokala som även kan användas för att sända ut krisinformation. En TV-kanal typ nuvarande kunskapskanalen med ett folkbildande uppdrag. Absolut ingen underhållning, politik eller sport utan istället samhällsinformation, naturprogram, historia, okommenterade riksdagsdebatter, presskonferenser och föreläsningsserier från universitet. En webb-sida där tidigare inslag kan streamas.

 161. Det pratas om ”vinnarna” på den nya mediaskatten. Mindre om förlorarna, som är alla som vantrivs med SVT:s storebrorsfasoner, efter desperata diktat från övergångsregeringen, men måste betala ändå, som alla andra för landets vanstyre.

 162. 1.300 :- per år är alldeles för mycket när varenda skattepliktig skall betala, en astronomiskt stor stöld av pengar, samt så ju fler man är i hushållet desto dyrare blir ju dessutom licensen. Jag känner flera än mig som faktiskt valt ett liv utan TV & Radio, men inte ens de kommer undan nu. Hur kom detta förbi författningsdomstolen? Korrupt?

  • T.o.m. de som ligger på åldringsvården får betala trots att det är flera som delar på samma tv-apparat! Blir extra inkomster nu för vårdföretagen som slipper betala tv-licensen!

 163. Jag hoppas man får dra av detta på deklarationen sedan då, för det är väl ingen normal funtad människa som vill betala för något man aldrig använder. Idioti!

 164. (Vad härligt äntligen något vettigt det var på tiden att det gick igenom nu ska alla betala lika för något man inte ens följer eller glor på så ja det här underlättar ju för SVT att få in pengar ännu mer.) sarkasm, ironi men ändå allvarlig vad är det här för något ?!

  • Tror inte TV4 ens får in en bråkdel av det som skattefinansierad SVT får av staten. Men tror inte alla pengarna går till SVT, det mesta går nog till slukhålet massinvandringen!

 165. Är skandal att allianspartierna godkände förslaget att finansiera detta marxistiska tv-media via skattsedeln.
  Anledningen är att de vet de själva kommer att utnyttja propagandakanalen när / om de får makten!

  ”Fredas från de demokratiska instrumenten”
  Inget är hugget i sten! Det går naturligtvis att ta bort avgiften, var så säker och sen stänga ner ski-en!

 166. Precis som i diktaturer blir folk nu tvingade att betala för den staliga liberalnazistiska propagandan, ÄVEN om man inte ens äger en TV, ÄVEN om man är blind och döv, även om man aldrig tittar på TV !

LÄMNA ETT SVAR