När kandidaterna i det amerikanska presidentvalet nu slutspurtar inför den 3 november är det skilda världar på respektive kampanjmöten. Medan Joe Biden möts av tomma gator är det långa köer till Trumps festligheter.

Senare i veckan skulle den andra debatten mellan president Donald Trump och Demokraternas kandidat Joe Biden ha hållits. Med hänvisning till Trumps insjuknande i covid-19 nyligen ville man genomföra denna digitalt – trots att presidenten sedan dess tillfrisknat helt och är symptomfri samt har spår av antikroppar.

Detta gick Trumps stab inte med på då man menade att det skulle gynna Biden som då kunde ta hjälp av tekniska hjälpmedel för att hänga med. Därmed beslutades att den andra debatten ställs in. Trump meddelade då att han i stället kommer använda tiden till sina massiva möten.

När Biden och hans vice presidentkandidat Kamala Harris nyligen reste till Arizona för att kamapanja ekade gatorna tomma.


Foto: Faksimil Twitter

Detta ska ha varit uppslutningen på Bidens och Harris möte.

Desto festligare var det i Florida dit Trump reste på måndagen – med sedvanliga långa köer fylldes området till sista man där man mötte presidenten med jubel och hyllningar.