På torsdagen uppmärksammade Samhällsnytt att fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic länkat till ett inlägg på Instagram av den ökände islamisten Rashid Musa där Musa anklagar sportjournalisten Erik Niva och förbundskapten Janne Andersson för att tillämpa rasbiologi. I samband med att Dagens Nyheter på torsdagen tog in Musas inlägg som en insändare i en något utbyggd version betecknar man islamisten som en ”fotbollssupporter” och nämner inget om hans extremistiska och islamistiska bakgrund.

”Bra reflektion” var Ibrahimovic omdöme om Musas text, en länkning många ifrågasatte under torsdagen.

LÄS MER: Zlatan delar inlägg av islamisten Rashid Musa – anklagar Sveriges förbundskapten för rasbiologi

Enligt Musa är det ”rasbiologi” att förbundskaptenen vill se spelare som kan ta ett kollektivt ansvar, jobba för laget och kan ta direktiv från tränaren – något som är en del av svensk kultur.

DN megafon för kommunistisk propaganda
För en månad sen stormade det kring DN då tidningen tagit in en helsidesannons från den kommunistiska diktaturen i Kina i vilken man försökte skönmåla situationen i Hongkong.

LÄS MER: Dagens Nyheter megafon för kinesisk kommunistpropaganda

I annonsen påstods bland annat att det man sett, hört och läst i sociala medier ”är bara en del av ett komplext socialt, ekonomiskt och politiskt pussel” och ”ett pussel vi kommer att lösa på egen hand” samt att ”vi förlitar oss på rättsstatsprincipen som har fungerat så väl under så många årtionden”.