project-veritas-ballot
Utrikes

Omfattande fusk med poströstning avslöjat – ger Donald Trump rätt

Publicerad 9/28/2020
Annons

Project Veritas har återigen kommit med ett stort avslöjande: Den somaliske kongressledamoten Ilhan Omar, med stark vänsterprofil, har använt sina landsmän för omfattande fusk med poströster. De har köpt personers underskrifter för en poströstvalsedel, som de sedan själva fyllde i. ”Röstskördning är verkligt och har blivit en stor affärsverksamhet”.

De har lyckats få tag på en insider, Omar Jamal, som är aktiv i det somaliska samfundet i 20 år. Han berättar för Project Veritas att hans motivation för att träda fram är för att eliminera korruptionen som han menar försvagar hans grupp och nämner att ”röstskördning” [”ballot harvesting”] används av Minnesotas Democratic-Farmer-Labor-parti, där Ilhan Omar seglat fram som allt mer inflytelserik.

– Det är en öppen hemlighet, säger Jamal i reportaget. Hon [Ilhan Omar] gör vad som helst för att bli vald och hon har hundratals personer på gatorna som sysslar med detta.

Samhällsnytt har tidigare rapporterat om den somaliske kongressledamoten.

LÄS MER: Somalisk kvinna i hijab invald till USA:s kongress – klanröstning uppges ligga bakom

Den politiska visselblåsaren sa att han hoppas det finns tid att rensa upp valsystemet i andet.

– Om amerikaner inte uppmärksammar vad som händer kommer landet kollapsa, sa Jamal. Om du ignorerar reglerna och låter korruption och fusk bli vardag kommer det land som de [amerikanerna] känner til sluta existera.

Röstfuskare berättar

Ett vittne berättar hur somaliskättlade amerikaner från Ilhan Omars organisation kom till hans lägenhet för att övervaka hur papprena fylldes i. Omars representanter kräver då valsedlarna och fyller sedan i dem för de som röstar.

– De kommer till oss. De kommer till våra hem. De sa: ’I år ska du rösta för Ilhan. Vi fyller i papprena för poströstning. När du får dem tillbaka så fyller vi återigen i det och skickar.

LÄS ÄVEN: Mobilisering av muslimska väljare oroar i Danmark – kan hota det danska systemet

Omars valfuskare poängterade att de inte ska gå till vallokalen utan ska stanna hemma.

Upp till fem år i fängelse

Jered Ede, jurist vid Project Veritas, sa att Mohamed och hans kumpaner som utför valfusket kan ha brutit mot både delstatslagar och federala lagar, med upp till fem år i fängelse i straffskalan.

En källa till Project Veritas berättade att Omars kampanjchef Ali Isse Gainey är en nyckelperson i valfusket och beskrev det hela om en ”politisk maskin” som gjorde valfusket till en ”organiserad process”.

Här kan reportaget ses:

Media tysta

På nätet noterar folk att det är den största nyheten hittills i år – men att vanlig media inte kommer rapportera om det:

Inte heller svensk etablissemangsmedia har ännu skrivit om denna skandal.

Trump varnade

Vänsterliberala CNN har nyligen kritiserat Trump för att vara kritisk till poströstningen som menar att han påstående motbevisats. De skrev bland annat att Trumps varningar var ”grundlösa påståenden om riggade val och bedrägliga röstsedlar”.

I juli skrev Trump bland annat att poströstning är en formel för att röstfuska:

Det är ännu oklart om myndigheterna kommer utreda valfusket som nu uppdagat men Matthew Tyrmand, styrelsemedlem i för Project Veritas, tror att åtgärder kommer vidtas.

– Absolut. Detta är tydlig och överväldigande bevisning, säger Tyrmand till Samhällsnytt.

Har annan media reagerat på ert avslöjande?

– Vissa har och andra kommer när vi är klara – vänta och se något dygn. Men det är intressant hur vänstern böjer sig bakåt för att försöka skydda röstfuskarna, t.ex. i Newsweek.

LÄS ÄVEN: Flera nya ”skrällar” där invandrare kryssar sig före i vallistorna – petar svenska kandidater

LÄS ÄVEN: Med massinvandring kommer klanröstning

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1180”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons