Foto: Colegota.

Omskolningsläger för religiösa extremister nu lagliga i Kina

Delningar

Tidigare har man från officiellt håll förnekat att så kallade omskolningsläger funnits i Xinjingregionen, men nu har det blivit officiellt tillåtet.

Enligt ett beslut i den lokala folkkongressens ständiga utskott kan de lokala myndigheterna i regionen nu sätta människor som anklagas för deltagande i religiös extremism i särskilda läger med ambitionen om att få till stånd en så kallad ”tankemässig transformering”.

De nya lagarna trädde i kraft på måndagen och uiguriska och kazakiska familjer vittnar redan om att anhöriga förts bort.

Den FN-kritik som riktats mot Kina i frågan handlar till största del om muslimska grupper i regionen och man har uppmanat landets regering att släppa de över en miljon människor som ska sitta i omskolningslägren.

Från officiellt kinesiskt håll talar man inte om omskolningsläger utan ”arbetsträningscenter”.

2017 förbjöds huvuddukar och ”onormala skägg” i regionen. Åtgärderna sägs syfta till att få grupperna mer kinesiska och betraktas som åtgärder för att motverka terrorism.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

273 KOMMENTARER

 1. S.k. arbetsträningsläger fanns också i Sverige fram till 1968, då lösdriverilagen avskaffades.

  Enl. lösdriverilagen, så kunde en kringstrykande person omhändertas till tvångsarbete i den dåvarande Kungl. Arbetsmarknadsstyrelsens regi.

  Som säkert alla förstår, så var det Kungl. arbetarepartiet inget att leka med på den tiden….Sen så kom 68:a, och hela samhället blev på dekis.

 2. Säga vad man vill om diktaturstater och enligt min mening särskilt kommunistiska, men de kommer åtminstone inte självtortera sig till döds som i exempelvis s.k. demokratin Sverige.

 3. I Sverige försöker man råda bot på integrationsproblemen genom att ignorera problemen, tysta de som påpekar problemen, och sträva efter att kunna öppna gränserna på vid gavel för fler som inte kan eller vill integreras.

  Det låter väl smartare! Och ingen mörkhyad känner sig kränkt!

 4. Det har vi snart här också! Mogge gnuggar händerna av förtjusning!
  Kolla på de lagar Mogge velat införa! En av dom var att förbjuda SD!

   • Det kanske är detta uttalande av scumbagen Morgan Johansson han syftar på:

    Publicerad: 24 september 2017
    Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson
    vill att nazistiska organisationer ska förbjudas. Han kanske vill bli av med en konkurrent? frågar sig justitieminister Morgan Johansson (S) i SVT Agenda på söndagskvällen

   • Jag är inte sosse! Dvs ljuga, svika, bedra mm har jag svårt för.
    Att påstå/hitta på något om motståndaren för att sedan argumentera mot det påståendet, kallas för ”halmgubbe” och räknas till dålig argumentationsteknik!
    Tex ditt påstående om en ”proposition” som måste finnas för att annars är det ”fabulera”.
    Regeringsformen §24 om att förbjuda ”rasistiska organisationer” var för övrigt den lag som fascisten Mogge ville använda!
    Han sa dessutom inte ordagrant SD, men jag har svårt att tro att det finns fler partier i riksdagen som han tycker är ”rasistiska”.

    • Ibland ser man inte skogen för alla träd. Okunskap eller fabulera, vad vet jag. Du får nog läsa 24 paragrafen ännu en gång.

     Sedan lägger vi tydligen olika värderingar i ordens betydelser. Jag minns ett visst parti som stenhårt kritiserade nedläggningen av BB i Sollefteå, som partiet i fråga för övrigt röstade för. Vinster i välfärden är en annan sak. Religiösa skolor, värdlandsskapet för att ett axplock.

     Välkommen ut ur filterbubblan.

     • Jag tror inte vi kommer längre, så vi kan avsluta!
      Det jag kan ge dig och S är att tanken var god, folkhemmet mm De har infört mycket bra saker!
      Men är nu helt infiltrerade av kommunister, islamister, identitetspolitik, globalism och postmodernism mm
      Andra fyller numera deras forna roll! Tyvärr så gillar inte du vilka som tagit över S plats!
      Men det är lite som man bäddar får man ligga! Att S undgick pasokifiering detta val är okej!
      Platsen på historiens soptipp väntar! 🙂

     • Den som lever får se. Jag tror dock inte på att något enstaka parti är frälsningen allena. Speciellt inte om man jämnför retorik med bedriven realpolitik och budgetmotioner.

 5. I Kina vågar väl ingen vanlig Kines vara öppen islamkramare heller. I Sverige är 7-partier öppet islamkramare, och över 80 % röstade på dom. Kina skulle nog lägga samtliga i omskolningsläger.

 6. Hoppas Sverige inför arbetsläger för oliktänkande, då har dom öppet visat aggression och enligt Genevekonventionen så ger det oss rätt att idka våld och öppet motstånd.

 7. I Sverige håller man koll på människor som vill hålla koll på extremister. Tänk hur annorlunda saker och ting kan vara.

 8. Det kommer att drabba alla muslimer, muslimer som har hotat
  gjort illdåd man kan se slutet på den eran.
  Nu kommer folk att inte krypa undan för muslimer utan slå
  tillbaka med full kraft.
  Det är det vi väntat på och hoppats på, Kina visar vägen.
  Grattis Kina.

 9. Regeringen Löfven höll ståndaktigt sin antisemitiska flagga högt, något som vissa Malmöiter nu oroar sig över i sin vardag när verkligheten trycker på.

  Om några ska få erfara lägerliv så är det Vänsterpacket under 2000,talet enligt min mening.
  Vi ses i Finspång vänner!!

 10. För egen del ringer alla varningsklockor när jag hör ord som arbets- eller omskolningsläger.

  Med kinesiskt mått mätt har jag nog ett ”onormalt skägg”, men jag tänker f*n inte raka mig för att få se kinesiska muren…

   • Man arbetar faktiskt inte på att stoppa någon utbredning utan på att stoppa de mer extrema och våldsbejakande elementen inom alla religioner, inklusive islam. Som ett tankeexperiment, tänk dig en starkt fundamentalistisk muhammedan, kristen, och jude. Fråga dom, vad är viktigt för dina barn. Du kommer att få ett rörande enigt svar. Trygghet, familj, god mat, utbildning, säkerhet, osv. Det är det Kina vill åstadkomma.

  • Såsom dum och okunnig utlänning är det inget problem. Om ditt skägg går ner till naveln, och om du sedan går omkring och kör det i ansiktet på folk och skriker Allahu Akbar, då kan då få en ansnings order.

 11. Större delen av svenska folket skulle behöva skickas på omskolningsläger. Bort med mångkultur-hjärntvätten och den överdrivna feminismen.

 12. Kinas hämningslösa sociala kontroll kommer till sist att leda till att all dynamik och utvecklingsförmåga i Kina kramas ihjäl. Kina använder redan hela den nya sociala total-informations-miljön för social kontroll. Till exempel genom poängsystem för att följa värdegrunden som påverkar anställningsbarhet och som påverkas av om du känner andra som har låga eller höga poäng. Kunas nuvarande hållning kommer leda till en extrem likriktning i landet.

  • Och i Sverige kan man fritt sprida grova lögner ohämmat. Det poängsystemet finns inte, Sverige är betydligt mer kontrollerat, övervakat och styrt. Tvärtom, Kina har provat den svenska modellen med total likriktning och hårt central och toppstyrda ”demokrati” och resultatet blev katastrof. Idag har man gått i motsatt riktning, alla har rätt att vara olika, och alla andra skall respektera det. Kina har inte ens någon patrullerade beväpnad polis, och du har laglig rätt att vara anonym när du uttrycker dig, och att spåra någon är kriminellt. Sverige har inte ens börjat städa upp i sin egen kommunist diktatur.

     • Dynamiken ökar snarast. Det är nästan ett problem för Peking. De går så jäkla fort att man har svårt att hänga med ibland.

     • Naturligtvis. Den här sortens total social kontroll som social credit system pekar mot tar en generation eller mer att förstöra samhället. I podcasten diskuterar de dels sociala credit systemet i detalj och dels den kinesiska mentaliteten och attityden.
      Här är podden framspolad till efter försnacket:
      https://www.youtube.com/watch?v=5ECEjOLSn2E&t=12m30s

     • Och vilken tillit ska man sätta till det amerikanska propagandaflödet. Någon sådan social kontroll finns inte i KIna, den skulle inte kunna fungera. Det är lögn. Den fungerar i Sverige och är möjlig på grund av Sveriges stenhårda totalitära och mycket detaljerade övervakning och styrning av individen, men i Kina är det helt enkelt omöjligt. Den kinesiska attityden lär man sig nog bäst i Kina, inte genom amerikansk propaganda.

     • Podcasten är antiamerikansk propaganda. Och du är väldigt snabb att börja gapa ordet ”lögn”.

     • Det stämmer, och jag kan bara föreslå dig att göra som jag, Åk och ta reda på verkligheten och sanningen själv på plats, Då lär du dig snart att känna igen flödet av lögnerna och propagandan. Vad man påstår är helt enkelt omöjligt att genomföra på grund av hur Kina fungerar.

     • Och jag föreslår att du gör som jag, låter bli att kritisera källor som du ej har undersökt själv. Dina förutfattade meningar fick dig att påstå motsatsen om källan till mitt ursprungliga påstående. Trots att du hade den framför dig. Det blir litet komiskt.

     • Bokstavligen, det finns miljarder av sådana källor på webben. Jag klarar inte att söka igenom alla och dementera dom. Man lär sig med åren att känna igen ”skiten” vid första ögonkastet. Det som är rena vansinnigt och verklighetsfrämmande. Åk och se själv på plats. Det gjorde jag.

     • Om du inte kollar en källa så skall du heller inte påstå saker om den. Du har bara påvisat din egen arrogans i vår diskussion. Så mitt förtroende för dina ”lektioner” är lågt. Men jag antar att andra kan lära sig av att iaktta dig göra bort dig. Så även såna som du kan vara till nytta.

     • Som sagt, man lär sig känna igen skiten vid första ögonkastet. Här har du ett par exempel. Behöver du själv kolla källan.

      #svenskarna är ett vänligt folk som hälsar invandrare och flyktingar med öppna armar

      #upprörda svenska kvinnor demonstrerar eftersom de kräver män. (Med bilder på blonda skönheter.)

      #Samtliga flyktingar tilldelas eget hus och bil och en flickvän.

      Behöver du verkligen kolla källan.

      ”Det finns 10 000-tals Facebooksidor som sprider helt verklighetsfrämmande uppgifter om Sverige. Vi har ingen chans att bevaka och bemöta allt som skrivs där, säger Fredrik Bengtsson, presschef på Migrationsverket.”

      Källa Mittmedia.

     • Jag tog upp Kinas ”Social Credit System” som någonting negativt. Eftersom jag tror det kommer leda till ännu mer likriktning i ett redan likriktat land.
      Systemet fungerar ungefär som ett vanligt kreditsystem. Har man betalningsanmärkning så är det svårare att få ett mobilabbonemang. Fast vad gäller sociala kontakter och hur pass väl de lever upp till samhällets normer och värderingar.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Social_Credit_System

      Du påstod då att jag återupprepade grova lögner från sverige. Vilket är objektivt fel. Dels finns systemet. Och dels så var ”lögnen” inte från sverige utan från en exilkines i USA.
      Du påstod då att exilkinesen flytt kina för att han var en lögnare (din kommentar var litet konstigt, men jag förstod den så). Jag svarade då att han var exilkines för att hans föräldrar sökt bättre ekonomiska villkor i USA. Ditt påstående var alltså objektivt fel.
      Jag länkade också till podcasten där diskussionen om Sociala kreditsystem och vad det kan innebära var min källa till mitt påstående (som senare har backats upp av Wikipedia). Du påstod då att podden var en del av det amerikanska propagandaflödet. Vilket är fel, de som diskuterar i podden är dissidenter mot systemet i USA. De säger också mycket positivt om kineser och kinesisk kultur i podden.

      Hela tiden i vår diskussion har din arrogans och dina fördomar lett till att du kommer med felaktiga påståenden. Ditt tonfall och ditt ständiga gastande om ”lögn” höjer ju inte ditt anseende det heller.

      Och slutligen, posta gärna källan till påståendet ”Samtliga flyktingar tilldelas eget hus och bil och en flickvän”. Min citat-tecken googling gav inga träffar, åtminstone inte högt upp. Jo, jag behöver kolla källan. Eftersom den berättar mer om både källan och den jag diskuterar med.
      https://www.google.com/search?q=%22Samtliga+flyktingar+tilldelas+eget+hus+och+bil+och+en+flickv%C3%A4n%22&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab

      Dessutom, dina ständiga jämförelser mellan sverige och Kina blir litet löjliga. Om du vill jämföra sverige med någonting i Kina, jämför med en av de mindre stadsprefekturerna.

     • Det är bara att det varken existerar eller är möjligt att införa. Varför tror de naiva svenskarna på sådant. Somliga måste vara totalt hjärntvättade.

     • Vi får väl se. Den enda information jag har nu är den podcasten jag länkade till och att det finns litet sidor på internet. Wikipedia påstår att det finns regeringsplaner för det. Däremot verkar jag ha överskattat i vilken grad det implementerats.

      Möjligt att genomföra är det självklart. Det finns redan idag många olika system för att betygsätta hur pass väl individer och organisationer lever upp till diverse normer och värdegrunder, i hela västvärlden. Systemet samarbetar även med något djupt mänskligt, vi försöker hela tiden bedöma varandra på precis det här sättet, hur uppfyller en person normer, och vilka umgås den med, är vad vi använder hela hela tiden.

     • En podcast i propaganda flödet. Vad Kina gör är att revidera och modernisera ett totalt utdaterat samhällssystem. Vad dom inför är något som liknar vad Sverige har haft länge. Om du som svensk söker ett jobb, beställer din arbetsgivare ett utdrag ur brottsregistret. Det är inte möjligt i Kina. Om du söker bostad (hyresrätt) kollar värden upp samma sak + inkomst och historia från dina tidigare hyresvärdar. Det är inte möjligt i Kina. Om du arbetar, sköter dig, men bestämmer att spara dina pengar i madrassen för att du inte vill att banken skall spekulera med dina pengar, får du problem i Sverige när du vill sätta in dem för att betala en större utgift. Då blir du utfrågad som värsta kriminell om var du fått pengarna ifrån. Ekobrottsmyndigheten kan kopplas in mm mm. Det är inte möjligt i Kina. Den information du får från webben är bara smutskastning och propaganda. Ett massivt hat program mot Kina. Hur skall till exempel någon kunna kontrollera vilka böcker du läser när du betala kontant utan att identifiera dig.

     • Alla mycket bra saker i Kina. Men när kineserna väl KAN kontrollera information om varandra, finns det något i det kinesiska kynnet som sätter någon bortre gräns för sån information?

     • Min personliga fördom är att familjen och den utökade familjen är urstark i Kina. Och att den förstärkts ytterligare av ett svagt skydd för äganderätt så att kinesiska företag tenderat att anställa andra familjemedlemmar eftersom det är de enda som går att lita på. Och att detta skulle kunna utgöra en motkraft mot centraliserad social kontroll.
      Familjer är naturligtvis medier för en mycket inträngande social kontroll de också, men det ska de ju vara, det är helt naturligt.

     • Det finns ett mycket stark skydd för äganderätt i Kina, men familjen är fundamentet för hela samhället, mycket olika sverige.

     • OK – som exempel. Ta WeChat. Var dag lär det passera omkring 4 miljarder röst meddelanden genom deras servrar och på kanske 1,000 olika språk. Hur i helsike KAN man kontrollera vad som sägs. Dessutom har Kina redan nu världens strängaste privatlagstiftning. Det är kriminellt att samla på sig information om andra som man inte har god anledning att ha, och folk åker verkligen i fängelse över detta. Lagen gäller även myndigheter och polisen.

     • Att inte tro att myndigheter samlar in all information de kan är väldigt godtroget. Allt som kan användas för makt kommer användas för makt. Sådan är människan. Det är som före Snowden så trodde folk att de hade integritet på nätet.
      Du verkar ha en extremt idealiserad bild av Kina. Du beskriver hur människor och stater inte är och inte kan fungera. Bara tiden kan lära dig mer.

     • Jag har varit med tillräckligt länge för att veta bättre. Jag förstår att svenskar kan uppfatta Kina som ett idealland, Sverige är ju deras referens. Min bild av Kina har jag genom åren skaffat på plats, egna upplevelser på plats, inte genom webben.

     • Tack för din kommentar! Det har ljugits så jäkla mkt om den s.k. ”sociala kreditsystemet” så man blir trött på att dementera det varje gång man hör skiten. Jag har själv studerat och jobbat i Kina och håller nära kontakter med kompisar/familjemedlemmar som fortfarande bor där. Sanningen är att Kina är stort, tätbefolkat och mkt mer kaotisk än vad man kan föreställa sig i Sverige. Det är precis som du nämnde att Kina vill ha ett liknande system som i Sverige. Men det är minst sagt en gigantisk utmaning att implementera i Kina. Svensk MSM kommer aldrig att vara ärlig och beskriva Kinas ambition som att införa svensk kreditupplysning.

     • Jag håller med. Folk i Sverige fattar helt enkelt in hur stort Kina är, och hur många nationer och folk det verkligen finns och vilka ”utmaningar” man har i det moderna samhälle som vuxit fram på bara ett trettiotal år. Svensk folkbokföring går tillbaka till 1700 talet, mantalsskrivning, antal man i ett hushåll, vilket bestämde skatten. Kinas folkbokföring infördes under Zhou Dynastin, det var år 1046, före Kristus, alltså för över 3,000 år sedan. Systemet har lappats och lagats genom åren, men grunden är fortfarande densamma, personer i ett hushåll, även om alla inte ens bor i hushållet. Det fungerar inte längre.

     • Det känns faktiskt verkligt kusligt och obehagligt hur hjärntvättade vissa svenskar har blivit. Det är liksom om någon frågade vad vädret är likt där jag är, jag tittar ut och det spöregnar, jag skriver det, och ett antal idioter svarar att jag ljuger, det regnar inte för så står det på webben. Det känns verkligen verklighetsfrämmande och underligt.

     • Jag känner till en exilkines som bott i Sundsvall sedan 1989. Hon är mkt aktiv på twitter men skriver på kinesiska. Jag läste en del av hennes tweets då jag själv studerade språket. Hon skrev bl.a. typ att hon röstar på sossar i senaste valet, antalet våldtäkter i Sverige minskar efter 2015 och Brett Kavanaugh är våldtäktsman. Såg en gång också att hon delade tweets från en annan exilkines i USA som hävdade att Sverige tog emot 10% av hela Syriens nationsbefolkning som flyktingar. Jag ska nog inte gå så långt att påstå att alla exilkineser ljuger. Men de fåtal som jag kollade närmare på verkar inte så trovärdiga heller.

     • Det är inte så mycket om att ljuga, men det spelar ingen roll vilken etnicitet någon har, den som inte är på plats vet inte vad som pågår, eller ens vad vädret var senaste tio minuterna.

     • Kinas ”Social Credit System” existerar inte ens. Orsaken till exilen är ointressant, han var inte på plats. Mittmedia beskriver hur försäljare sitter på gatorna och säljer resor till Sverige, helt oblygt, betala en resa till Sverige, där får du bostad, pengar, sex och kvinnor, helt gratis. Kanske därför så många män kommer men få kvinnor. Om du inte får några träffar, försök en sökmotor som inte är politisk censurerad. Någon lämplig prefektur finns inte, och det blir för jobbigt att lära upp någon om alla platser i Kina.

     • Varför tog du då upp orsaken till exilen? Mitt argument var din arrogans och dina förutfattade meningar.

      Påståendet inte helt orimligt. Om du kommer till sverige så får du garanti för mat och husrum. Om du spelar bidragssystemet på ett smart sätt kan du leva väl. Många som kommit hit har fått förstahandskontrakt på lägenheter. Vidare, om du har PUT i sverige kan du välja och vraka bland kvinnorna hemma i byn.

      Och att säga min källa är att du ska söka på internet, tja? Till skillnad från dig så länkade jag till min källa.

     • Det finns miljarder, triljoner, av åsiktsmånglare och bloggar på webben och alla har både länkar och är källor. Jag har varken tid eller lust att hålla på med tjafset och göra recensioner av alla dessa. Det är just vad som pågår. Media har varit ute och sett hur människosmugglare sitter på torgen och säljer resor till Sverige, Köp min resa för 50,000 och när du kommer fram får du gratis eget hus, pengar, mat, bil, och brudar. Kanske därför det kommer bara män.

     • Men snälla lilla vän. Du startade en diskussion om källor. Och sen ger du ingen källa? Din version av källa är ”googla”. Du är ju fullständigt intellektuellt oseriös? Jag tänker inte slösa mer tid på dig. Du har genomgående varit arrogant, inkorrekt, oförskämd och intellektuellt slarvig i vår diskussion. Jag tycker du ska skämmas över ditt beteende.
      Vi kanske inte kommit fram till vad Kina är. Men vi har i allafall visat vad du är.

     • Det är naturligtvis din bedömning, en har du rätt att göra, och den reflekterar nog mest på bedömaren.

     • Nåja, du hade ju mer rätt än jag i grundträtan. Nämligen att det sociala kreditsystemet inte finns i Kina. Ännu.

     • Det kommer inte heller att finnas i ramtiden helt enkelt därför att den otroligt långtgående kontroll och övervakning av individen som finns i sverige helt enkelt inte finns i Kina. För att få ett sådant system att fingera måste man samla in massa data. Sådan data finns i Sverige, men existerar inte i Kina. Samhället i Kina fungerar helt enkelt inte så.

 13. I Sverige är det såna som vi som skriver här som ska omskolas. I riksdagen visar de nu filmer över hur farliga nationalister är och människor polisanmäls i mängder och straff har börjat utdelas för åsiktsbrott. Tillochmed fängelsestraff förutom uthängningar, avsked från arbete, social stigmatisering och dryga böter.
  Sverige är inte ett dugg bättre. Man sköter det på ett annorlunda sätt bara och obs det drabbar bara svenskar. Terrorister har större rättigheter än vad vi svenskar har.

 14. Ett omskolningsläger skulle vi behöva i Sverige också. Till detta omskolningsläger skulle hela politiker och journalist etablissemanget skickas.
  Efter tio år av gruvbrytning med korp, hink och en pannlampa så kunde de få komma upp till ytan och ansöka om tidigarelagd frigivning från det annars 20 år långa straffet.
  Vid minsta tvekan att så mycket som ett uns av kulturmarxism fortfarande lever kvar i deras sinnen så är det raka vägen ner i gruvan igen.
  Nästa uppstigning ligger då 10 år bort i tiden.

  På så vis så kunde vi nog börja på att få en tillnyktring inom journalism och politik.

  • haha ja du har nog rätt…tillnyktring skulle ske under den processen.
   själv är jag nog lite för snäll för att förespråka den. men det kanske hinner ändras med tiden?

   • Du vet att om man är för snäll så är det lätt att man blir dumsnäll 🙂
    Dom har varit stygga och ÄR stygga mot oss och jag är för talionslagen ett öga för ett öga en tand för en tand.
    Med tanke på under hur lång tid detta har pågått så bör straffet vara därefter. Jag är fullt medveten att jag tyvärr aldrig kommer att bli bönhörd om denna enkla önskan men som vi vet så är hoppet det sista som överger människan.

  • Räcker att tvångs deportera dessa till Rinkeby/Tensta.Där får dom känna av sin politik inpå benknotorna.Dygnet om.Kombineras lämpligen med inskrivning på psykiatrisk klinik för psykisk ohälsa efter denna lärorika vistelse.

 15. Skicka dit Annie Lööf (C).Då får Kineserna något att bita i.Maken till icke pragmatisk politiker får man leta efter.Nästan som religiös enkelspårighet.

 16. FN kan ta och gräva ner sig…. EU ska öppna gränder för allt skit ,,medans kina får skit för att dom bekämpar skit…

 17. Tänker inte hylla sjuka ytterligheter åt något håll… sorry

  Tvingad omskolning ala fångläger: nope
  Repatriering till länder dom passar i: Japp

 18. Något för Sverige också! Kan dom kan vi eller? Hör inte politikerna skrika avsky mot detta????? Hade Trump gjort samma så hade hela världen skrikit!

 19. Har varit i området och islam är ett problem. Vad göra åt det? Förbjuda och rejäla straff för de som ändå fortsätter eller omprgramera så att muslimerna blir normala, d v s i stället ställer in förnufet på saklighet och vetenskap? Det senare är nog dock att föredra, d v s upplysning, utbildning och omskolning. Befolkningen går nog på helspänn för plotsligt sker det terrordåd.

 20. Kina har slutat att vara kommunistiskt det är korporativ auktoritär ledning de har. Inte kommunism.

  Litet samma synsätt att teknokrater ska sitta och göra och besluta. De har ökat sin ekonomi ofantligt. Samma raketer och liknande metoder tillämpade Japan och Spanien på 1900-talet och lyfte som raketer.

  Kina är auktoritärt. I första hand. Kommunism är något de bara inte kan ändra i själva namnet.

  • Nja, hårpiskan var även ett herrmode i Europa på 1700 talet. Liknade i Kina, man ser ofta på filmer hur män i Kina rakade främre delen på huvudet och hade hårpiska, det började i Manchuriet på 1600 talet. Kinesiska män brukade ha en hårknut på toppen hav huvudet. Manchurierna var erövrare och tvingade alla att ha hårpiska, att vägra betydde dödsstraff. Detta var Qing dynastin. Hårpiskan var alltså egentligen inte alls kinesiskt, det var en förtryckarmetod. Från omkring 1890 utvecklades det som en proteströrelse att klippa av hårpiskan, och under republiken från 1912 dog den helt enkelt ut, mest därför den var opraktisk. Idag köper ungarna pappershattar med vidhängande hårpiska och tycker det är jättekul. Tiderna förändras. Man kan dock fortfarande se äldre män med hårknut idag.

  • Kanske sant, men kom samtidigt ihåg att ”visdomen” inte kom varken lätt eller gratis. Kina har gått igenom allt det som sker i Sverige just nu, det tog 100 år och kostade omkring 100 miljoner liv. Det är en lärdom man tar fasta på idag.

   • nja, visst har Kinas historia varit extremt blodig (och politiken tidvis extremt destruktiv), och det inte bara under 1900-t. utan även och inte minst under 1800-t., men så vitt jag kan minnas bedrev ingen kinesisk härskare av fri vilja en folkutbytespolitik (kejsarriket tvingades ju till eftergifter mot Väst, med bla avträdande av mark och suveränitet, invandring av västerländska kristna missionärer, handelsmän, miltärer etc som följd). Rätta mig gärna om jag har fel.

    • Det som du sa stämmer till stor del. En annan anledning till att Kina har stora misstankar om religioner härstammar från den s.k. Taipingupproret under 1800-talet. Det var en rebellrörelse inspirerad av en kinesisk kristen mystiker som slogs mot Qingkejsaren. När upproret slogs ned så dog 30 miljoner i krig, och sen 60 miljoner till i svält. Kineserna vill absolut inte ha ett repris av religiösa krig i deras land.

     • Det är inte bara Taipingupprore. Kinas historia har kantats av konflikter, många religiösa. Det var därför Mao ville förbjuda alla religioner och utrota dom, vilket inte fungerade. Idag skall alla kunna utöva sina religioner fritt, men inte på något sätt som provocerar andra.

    • Nej – det är inte sant i så generella ord. Först har du Qin dynastin, som grundade staten Kina för 2,200 år sedan och reformerade det mesta, men den kunde vara grym och hänsynslös mot motståndarna. Sedan kom Han dynastin, och den var allt annat än blodig utan mycket fredlig och framgångsrik. När det Tibetanska imperiet expanderade och erövrade större delen av Kina gick det helt klart grymt till, den Teokratiska imperiet och diktaturen Tibet var allt annat än fredligt. Snart efter det kom Mongolväldet som la under sig hela Kina och områden ända bort till Europa. Omkring 50% av den kinesiska befolkningen slaktades. Sedan drog sig mongolerna tillbaka hem. Qing dynastin var manchurierna och där växlade det. Qing dynastin kollapsade 1911, och 1912 grundades demokratin Republiken Kina. Det resulterade i en följetong av inbördeskrig, och svältkatastrofer. Kanske 75 miljoner dog, de festa av sjukdomar, undernäring och ren svält. 1949 kom Mao Zedong regimen, och förbättringarna blev dramatiska, tills 1956 och början på Mao programmen. 1958 till 1962 var det dags för Det Stora Språnget, det sammanföll med allvarlig missväxt och en totalt inkompetent administration. Folk satt och svalt utanför välfyllda matförråd. Kulturrevolutionen 1966 är välkänd, och dom som var med lever och kan berätta idag. Det var rent vansinne, olika fraktioner av Rödgardisterna gjorde allt för att ha ihjäl varandra, speciellt under de tre första åren. Man stal vapen från militären och det enda som saknades var stridsflygplan berättar överlevande. 1976 dog Mao, och 1978 började Deng få kontroll, efter att a formligen tiggts att ta kontroll av alla för att få slut på kaoset. När man kommit dit hade det kostat kanske 100 miljoner liv, helt i onödan. Idag har man något som fungerar fredligt. Historiskt har det aldrig varit fråga om något folkutbyte, tvärt om, snarare så nationalistiskt att det på sina håll har blivit ett inavelsproblem rent medicinskt genetiskt.

 21. OT: Den svenske mångmiljardären och skaparen av Minecraft, Marcus Persson, har återigen skapat internationella rubriker då han uttalat sig om den politiska vänstern. De har tagits över av ren ondska.

  Miljardären Persson, som tweetar under signaturen @Notch brukar reta upp rödingar lite då och då.

  https://www.thegatewaypundit.com/2018/10/pointing-out-the-obvious-billionaire-and-creator-of-minecraft-says-the-left-has-been-taken-over-by-evil-and-i-mean-that-litterally/

 22. Islam är en finne i röven i alla samhällen. Kina har massor av olika folkgrupper att hålla ordning på. Jag dömer inte Kina för en tuff hållning mot muslimerna. Likaså kristna extremister. Det är deras land. Låt de själva bedöma vad som är bra för KIna. Det har ju inte gått direkt dåligt i att skapa bättre levnadsstandard i Landet. Även om de har extrema miljöproblem att ta tag i.

  • Ping,
   Visst är det rätt att det bränner böcker som inte är acceptabla också! Och för akademiska personer ska väl fängslas?
   Lite intressant är att höger-politik liknar extrem-vänstern så mycket. Det ska till mkt kontroll och förtryck för att styra samhället i ”rätt” riktning!

   • Sverige har betydligt starkare hårdföra metoder än Kina när det gäller att styra samhället. Kontrollen är noll i Kina, polisen patrullerar inte ens längre, och går obeväpnad. Däremot bevakar man extremister och det sker helt öppet.

   • Problemet med Kina versa EU är att det pågår så mycket desinformation från olika håll. Så det är verkligen svårt att nå fram till sanningen. Till och med i detta forum finns folk med ”intressen”.
    Men faktum är att Kina växer sig allt starkare och tar över länder ekonomiskt. Handelskriget med USA är ju ett faktum.
    Slaget om makten på jorden startade efter andra världskriget.

    • Kina försöker inte ”ta över” några andra länder som USA gör. Man resonerar snarare att om vi investerar i landet X för att förädla deras råvara, då får vi betala mer, men dom får mer pengar att köpa från oss. Landet X får mer jobb och vi får mer jobb, båda får mer välstånd.

  • Kina har faktiskt ingen tuff hållning mot muslimer. Dom får fritt praktisera sin religion i samhället precis som alla andra. Vad Kina är stenhård och oböjlig i är att religion för inte bli en maskering för att driva politik, eller våld och religiösa tecken får inte användas provokativt. Du finner moskéer, kyrkor, synagogor och buddistiska tempel som grannar, och man hälsar på varandra och dricker te tillsammans. Böneutrop och klockringning förekommer inte. Manliga muslimer bär mycket ofta tagiya, den muslimska huvudbonaden, judarna sin kippa, och muslimska damer en huvudduk. Däremot ser man aldrig någon maskering, niqab, burka, eller liknande.

 23. Sveriges ”styrande” tar problemet med ett kurshus där Sverigeberikarna får lära sig att gå upp på morgonen ist. Dom vill börja i ”rätt” ände, för utan att LÄRA SIG att stiga upp så kan de EJ börja ett jobb!!!! WELCOME TO SWEDEN! Löfven hälsar att det fortfarande är lite glest på kurserna.

 24. Jag kommer inte ihåg att Kina har förnekat att det finns omskolningsläger, däremot har man förnekat att det finns några interneringsläger, fångläger eller koncentrationsläger. Omskolningen sker normalt i skolhus eller samlingshus. Sedan är det inget nytt, omskolning har funnits i tusentals år i Kina. Det har varit en helt oskriven lag, liksom allemansrätten en gång var i Sverige. Alla har rätt till skolning istället för fängelse (motsatt exempel Belgien just nu). Allemansrätten skrevs in i lag i Sverige, nu har man gjort samma sak med omskolning i Kina. Man avradikaliserar alltså extremister. Traditionellt har olika regioner haft egna lagar i Kina, ofta inte ens nedskrivna. Vi ser precis samma sak i de så kallade enklaverna eller utanförskapsområdena i Sverige. Där gäller sharia. Sedan är det fel att ”2017 förbjöds huvuddukar och ”onormala skägg”, huvuddukar är vanliga, men däremot har maskering, niqab och burka ansetts provocerande liksom provokativt onormala skägg. Det har inte varit förbjudet, och är det inte nu heller, men anses mycket olämpligt. Lite som badbyxor på operakällaren. Det är religiös provokation som retar upp andra man slår ned på, och även kristna har fått känna på sin beskärda del. Man har till exempel beordrat att överdimensionerade kors på byggnader tas ner och ersätts med ett kors av normalstorlek. Ett annat problem är att USA har skeppat upp IS islamister för att stödja bildandet av ett IS, alltså att indoktrinera till konflikter. Det motverkar man just med denna omskolning där man informerar vad et IS verkligen är likt, med exempel från Syrien. Sedan intressant nog pågår det ett ”avskäggnings” drev i området, inte bara i Kina. Det drivs av männen själva. Stora skägg är obekväma och varma, så man ansar dom.

  • Om du tänker på den yviga teaterföreställningen utanför Generator hotellet i Stockholm har det inget med intelligens att göra, snarare med kinesisk kultur och uttryckssätt att göra. Du ser liknade saker även inom Kina. Problemet var att man med våld kastade ut en äldre man i dålig hälsa i kylan mitt i natten och sedan körde ut och dumpade dom i ”vildmarken”. Det är brottsligt i Kina och ett människorätts brott, men inte i Sverige.

 25. Här blir det bara omskolningsläger för vita män så de kommer över sin påstådda: islamofobi, sexism, inser sitt vita privilegium, nazism, rasism osv. Alla brister kommer dessutom expanderas allt eftersom mentalsjukdomen som bara ser fel i vita män fortsätter infekterar samhället.

 26. Vissa grupper kan endast hanteras med hårdhet i diktaturer som Sovjet eller Kina om de inte ska falla ner i en ännu värre religiös extrem diktatur.

  • Kina är faktiskt ingen diktatur, men inte heller någon demokrati i svensk mening. Däremot har man ett verkligt fungerade folkstyre.

    • Det får stå för dig personligen, men verkligheten är att kongressen kommer att utse en ledare var femte år precis som förut, allt som ändrats är att det kan vara samma person mer än två perioder. Sverige har aldrig haft någon två perioder gräns, ledare har suttit sex perioder (Erlander) och ett kvarts århundrade. Kallar du då på samma grunder Sverige för en diktatur. Presidenten i Kina är dessutom underordnad både kongressen, politbyrån och Ständiga Utskottet och sitter inte säkert på någon mandattid som i Sverige. Sveriges statsminister är ju som bekant inte underordnad Riksdagen och kan knappast avskedas. Sverige – Sovjet diktatur. Likheten är nästan exakt.

    • Du tänker nog på att Xi kan bli Kinas president för mer än två mandatperioder. Men vad som inte sägs i MSM är att Kinas president är bara en symbolisk post, lika maktlös som president i Tyskland. Varken Mao och Deng hade varit president. Den verkliga makten sitter hos generalsekreteraren för partiet och ordförande till centrala militärkommissionen. Dessa två funktioner har aldrig haft mandatbegränsningar. Xis makt kommer från dessa två poster. Man kan jämföra det med Tyskland där Merkel har störst makt som förbundskanslern. Hade Xi varit så mäktigt att bli diktator på livstid så hade han kunnat göra det utan att avskaffa mandattid till presidentposten. Han kunde ha gjort som Deng, som var Kinas högsta ledare utan formell titel i flera år.

     • Xi’s position är nog lite mer än bara symbolisk, men han är verkligen ingen diktator. Hans makt begränsas av kongressen, men även politbyrån, det ständiga utskottet, och som du säger, mycket av tunga positioner som ordföranden och militären. Han är däremot mycket inflytelserik, men han sitter inte på någon säker mandatperiod. Sköter han sig inte kan han åka ut på nolltid och ersättas. Xi har dock visat sig vara en mycket skicklig administratör, kanske i klass med Deng, och sådana personer är av mycket stort värde för Kina. Därför vill man nog behålla honom. En stor del av hans jobb är dock att vara Kinas ansikte utåt. Sedan är det typiskt för Kina att kineser inte fungerar som ensamvargar utan allt fungerar i grupp där flera personer samarbetar och samverkar. Det gäller även företag och myndigheter. I företag är det vanligt att det är inte VD som driver företaget, ofta är det den tekniska chefen, eller någon äldre som varken har kontor, telefon, titel, eller visitkort. Det är där västerländska företag kör snett. Man träffar VD och tror att man träffat beslutsfattaren, men så är det inte.

   • Hahaha
    Ja folket får rösta på vad som helst så länge de röstar på det regerande kommunistiska partiet.
    Oh ja de älskar bara partipamparnas privilegierade liv ovan resten. Fånglägren och åsiktsfriheten är de naturligtvis också helnöjda med.

    Men seriöst nu,
    så verkar de faktiskt i flera fall inte mer förtryckta än vi.
    Deras ledare sätter åtminstone sitt eget folk och land främst.

    • Svenskarna är mer förtryckta. Vad folk har svårt att fatta är att man faktiskt röstar i Kina, men inte på något parti, inte ens något kommunistparti. I lokala kongresser röstar man på personer, dom blir nästa högre kongress, till man är uppe på nationalkongressen, som utser ”VD” för Kina, president, just nu Xi. Sedan ställs stora krav på kvalifikationer och erfarenhet hos de personerna, sedan, precis som i Schweiz, är de flesta inte så intresserade. Man kan ju ändå påverka deras beslut, speciellt lokalt. Pamparnas privilegier har plockats bort. Åtskilliga miste jobbet, ett par slutade i fängelse för bedrägeri. Missbruk av statens medel. För femton år sedan såg man pamparna åka omkring i BMW med statliga nummerplåtar (ingen skatt eller försäkring behövdes) och hängde var kväll på krogen som representation. Nu tar dom bussen och äter baozi (ångkokta fyllda bullar) på lunchrestaurangen. När Xi en gång gick ner på den lokal baozi restaurangen på lunchen och åt med alla andra var det en klar signal till alla pampar i landet, så här gör högste chefen, hur skall ni ha det. MSM missade den signalen helt.

 27. Sverige ska bli en ny islamisk nation. Då behövs inga omskolningsläger. Våldtäkter, bränder, mord och kriminalitet är en mycket bättre lämpad taktik.

  • Det har egentligen inget alls att göra exklusivt med muslimer. Systemet med omskolningsläger, även översatt som arbetsläger eller utbildningsläger, har funnits i tusentals år i Kina. Det används även för brottslingar och kriminella, och behöver inte ens vara i läger form. Mer ofta samlar man personerna i skolor eller möteslokaler. Det ligger ofta mer nära vad svenskarna kallar samhällstjänst. Säkerheten beror på situationen, ibland ingen alls, det är som ett svenskt klassiskt sommarläger, men kan vara betydligt strängare. Beror på vad det gäller.

   • Lite arbete är det ingen som har dött av och i fall där individen är arbetsskygg eller på annat vis obskyr så kan arbete under väl ordnade former vara en mycket god idé.

    • Det är inte så mycket en fråga om att vara arbetsskygg. Kina har inget bidragssystem, det är mer en fråga om asocialt leverne eller brottslig verksamhet.

 28. Arbetsträningscenter låter som en god idé. Att endast läsa ur Koranen är inget som i normala fall (om det inte är i Sverige) ger en brödlimpa på bordet.

 29. Halalslakt är förbjudet i Sverige, djurskyddslagen. Så varför inte skydda
  djuren med ett förbud av att importera halalslaktat.
  Man måste stå upp för sina lagar och inte tillåta djurplågat kött.
  Man måste vara järnhård mot djurplågare.
  Kina visar vägen.

  • Det halal-slaktas friskt och ivrigt på flera slakterier i Sverige.Det handlar absolut inte bara om import.Både nöt och fågel.Det smutsiga problemet är växande inom charknäringen i Sverige.

   • Svenska vänsterpolitiker kallar det för kulturberikning. Lite
    stötande när denna berikning också drabbar svenskars halsar;
    den s.k. IKEA-metoden som vi tvingas acceptera.
    Ordning och reda!

   • Jo, men då sker det enligt Svensk djurskyddslagstiftning. Om man bryter mot detta är en annan sak. Men det är i vart fall enligt lagen förbjudet att halalslakta utan bedövning i Sverige.

    Att man samtidigt tillåter import av halalslaktat kött är ett enormt hyckleri väl närmast att betrakta som en skandal. Som man ju tycker borde få stora rubriker i vanlig media. Men det är väl knappast nån större risk i ett land som Sverige.

  • Stopp för halal kan du nog inte vänta dig från ett land, där man flår hundar levande hängande i snaror och äter allt som rör på sig.

   • Nej – man flår inga hundar levande. Men däremot äter man hundar fortfarande, men på väldigt få platser och i väldigt begränsad utsträckning. Dom slaktas på samma sätt som andra djur. Dessutom har den yngre generationen bildat djurskydds organisationer, och dom har blivit väldigt inflytelserika. Kina ändras.

    • Stämmer att det finns demonstrationer mot detta, då främst från omvärlden. I en artikel i Expressen så sent som förra året kunde man läsa att detta fortfarande sker i stor skala. Man till och med kokar både hundar och katter levande.

     • Faktiskt inte främst från omvärlden utan främst i Kina, det är bara att sådana aktioner inte syns mycket utåt i Kina, inga lynchmobbar som dra längs gatorna. Och vilken trovärdighet sätter du till Bonniers konstanta hat drev mot kineser och lögner. Man har aldrig kokat varken katter eller Hundar levande. Festivalen Yulin i Guangxi, vilken var om att äta hundkött, är officiellt avskaffad och och antalet slaktade hundar reducerat med en faktor 30 eller 40. Den informationen kommer från aktivisterna. Det är fortfarande en deläldre som inte har slutat.

     • Då tycker jag du skall läsa på. Det finns hur mycket fakta som helst + vidriga filmer om detta. Det kommer att ta många år innan det blir stopp på djurplågeri där, om ens någonsin. För mig räcker det med en enda hund, katt mfl arter för att jag skall må illa.

     • Jag behöver inte läsa någonting, jag är och har varit på plats och kan vara med första hand. Det är sant att det finns hur mycket hat- och lögn- propaganda som helst. Bäst är att inte läsa den alls.

     • Jag skulle kunna lägga in hundratals länkar som motsäger dig, men jag är säker på att de flesta här inne håller med mig och är pålästa om detta. Och du-surprise,surprise.Jag har också varit i Kina! Med det avslutar jag denna tråd, som annars blir både tramsig och långrandig.

     • Du kan säkert hitta miljoner länkar. Här är några sanningar jag just hittade om Sverige. Det måste ju vara sant för det står på webben. Det är bara att följa länkarna.

      Nato har stationerat kärnvapen i Sverige.
      Nata har etablerat en militärbas i Sverige
      Polisen har rätt att döda.
      Samtliga media är statligt drivna.
      Alla flyktingar får varsitt kreditkort!
      Alla som köper alkohol registreras
      ID kontroller sker dagligen.
      Staten stöder porrfilmer.
      Vilket parti folk röstar på registreras.
      Staten tar dina barn efter anmälan
      Flyktingar får eget hus, bil, flickvän och lön.

 30. Islam ger gemensamma mål som inte gynnar välstånd och människors möjligheter att växa. Helt andra ideal som gynnar individen måste favoriseras. Bort med islam. Hjärntvätten släpper aldrig om muslimerna aldrig får ta en paus från bedjande m.m.

 31. Så fungerar vänstern, diktatur och förtryck, hur kan någon normal person rösta för vänstern i Sverige när man vet hur onda dessa massmördare är?

 32. Vill man bo i Kina får man anpassa sig efter kineserna.
  I Sverige är det vi svenskar som får anpassa oss till muslimerna och till viss del judarna.

  Om 20 år är Sverige ett fruktansvärt ställe.
  Då hoppas jag att Fridolin och Annie Lööf ställs i skamvrån.

  • Verkligt sant, men det gäller inte bara om någon flyttar till Kina, det gäller lika mycket, kanske mer, om någon flyttar inom landet. Man tar seden dit man kommer, When in Rome…. Fridolin och Annie Lööf kommer inte att stå i någon skamvrå. Dom kommer att ”avgå” och ”pensioneras” med feta skattefinansierade pensioner och kanske njuta av sin pension i Portugal, Österrike, Ungern. Polen eller kanske Thailand.

  • Jag hoppas att både Gustav och Annie är ”six foot under, pushing up the daisies” långt tidigare än om 20 år. Helst om en vecka.

  • Restriktioner eller förbud mot utövning av islam finns i olika utsträckning i Myanmar, Kina, Nordkorea, Angola och Slovakien. I Buthan erkänns inte islam som religion överhuvudtaget.

 33. Inte ofta jag håller med kommunisterna i Kina. Men de tycks inse faran med islam i Kina och det borde vi andra i Väst också göra.

  • Oroa dig inte, kommunismen är borta sedan länge i Kina, den fungerade inte, däremot finns en del kommunister kvar, som 80 plussare, som fortfarande mässar om att Mao Zedong’s lilla röda är mer viktig än matematik eller fysikboken. Alla yngre lyssnar artigt, och högaktningsfullt ignorera dom.

  • Är det inte det som pågår för fullt, det kallas ju integration. Kritiserar du det hamnar du i domstol eller förföljs och mobbas av journalister.

 34. Vi borde också ha omskolningsläger för våra politiker, allt om genus,feminism,politisk korrekthet måste bort….med våld om så krävs.

 35. Glöm inte att kristna också förföljs i Kina. Gillar inte idén med omskolningsläger. Räcker det inte med att deportera muslimerna till muslimska länder? Där kan dom få njuta av sina älskade sharialagar.

 36. Kommunistledaren eldar på. Sjöstedts hot om Kristersson tar stöd av SD: ”En ren krigsförklaring”. Den ohederliga Hillary för samma retorik bland sina anhängare i USA. Det är sånt som kallas för anständiga handlingar. Det gäller att stå på rätt sida om historien säger dom. Varför inte stå på rätt sida från början istället?

  • Det har gått till det rent bisarra. Man säljer halal tandkräm och halal flaskvatten. Hur man slaktar tandkräm och vatten halal får jag nog sätta mig och fundera på.

 37. Och nu håller en tummarna för att det blir obligatoriskt med omskolningsläger för folkvalda PK-extremister i Sverige…

 38. Vad FN står för är vad alla borde förstå att det är Bilderbergergruppen som råder över vad de vill ha sagt.
  Så jag litar inte en sekund över deras utspel parallellt med deras EU!

 39. Intressant notering. FN ropade inte så högt när kommunistdiktaturerna ”omskolade” kristna.

  Men när kineserna tröttnat på våldsamma muslimer och börjat ”omskola” dem då helt plötsligt blir det liv i FN.

    • Det finns väl sådana muslimer, men min personliga erfarenheter från muslimska länder är väldigt positiv. Jag har alltid blivit vänligt, artigt och respektfullt behandlad och bemött. När jag respekterar deras sed under ramadan har man mycket klart och tydligt uttryckt sin uppskattning för at jag visat respekt. Jag håller inte med om denna ”alla under en kam” principen.

  • Den metod Kineserna försöker använda har inte fungerat så bra i tidigare sammanhang där man bara spärrat in oppositionella. Man måste ändra på det som ger drivkraft åt en rörelse

  • Jag förmodar att du menar Mao Zedong eran. Det var aldrig fråga om någon ”omskolning” alls. Mao förbjöd helt enkelt alla religioner. Han ansåg att dom var en av de stora orsakerna till alla konflikter. Buddistiska tempel revs och förstördes på löpande band, och ironiskt nog klarade sig kristna kyrkor bäst undan förstörelsen.

 40. Vore lärorikt om någon vet vad man gör i omskolnings lägren
  för muslimska extremister, visst hade väst rehabliteringsläger
  där man avprogrammerade nazister strax efter andra världskriget.
  Men att som i Kina omskolar en miljon pers. det är väl överkurs.

  • Det är inge hemlighet vad man gör i lägren. Man visar dom vad som hänt muslimer i Syrien, när IS tog kontroll, allt lidande och död det förde med sig. Man övertygar dom att det inte fungerar att odla och sprida hat och förakt för andra, bättre att satsa på utbildning och kunskap, i den egna familjen.

 41. Kina behöver ju inte utnyttja muslimer för vänstersocialismenskommunismens sak då Kina har ju ett socialistisktkommunistiskt pli på sitt folk. Så det gör ju inte så ont hos västvärldens vänsterfolk att Kina agerar hårt mot muslimer. Medan västvärldens eliter och vänstersocialisterkommunister använder massinvandring av muslimer och till det islamgullande för att bana väg för sin sak. Vi är alla, muslimer och alla egentlig kanonföda för eliternas verkstad. Den historiska världsagendans mål är så småningom total religionsförbud. Antikrist in full aktion!

  • Kina har inget ”socialistisktkommunistisk” alls. det dumpade man för decenniers sedan. Det fungerade inte.

    • Det finns inget samlingsnamn. Vad vi kallar ”kommunistpartiet” skriv på kinesiska som ”nationella administrationen”. Den motsvarar mer svenska regeringskansliet, där skall varken religion eller ideologi styra.

     • Man kan förstå att det som sker mot muslimer i Kina känns för muslimer som ett oerhört angrepp. Det är klassiskt kommunistisk agerande att jaga troende människor och även förbjuda. Kristnas friheter har så vitt jag minns också begränsats i Kina. Men eftersom genom islam så blir det terror så det är mer förståeligt med än tuffare tag.

      Det är när den muslimska gruppen blir en stor grupp i vilket land som helst som det börjar gå illa och riktigt illa. Visst är det en bra idé att förebygga i tidiga slaget. Men omskolningsläger för en miljon muslimer borde vanligtvis få vänsterfolk i väst att reagera mycket kraftigt. Men det lär det nog inte hända då det handlar ju om Kina.

     • Visst finns det omskolning som pågår i Kina. Men antalet ”en miljon” är starkt överdrivet med tanken på att den uyghuriska minoriteten i Kina är bara cirka 10 miljoner. En miljon i läger betyder att en av tio muslimer sitter fängslad. Det behövs ju personal, vakter osv. Logistiken för att tillåta detta är helt otänkbart. Hade det vart sant så hade den muslimska världen redan startat heligt krig mot Kina. Men i verkligheten så reagerar de nästan inte alls.

     • Gott om folk har Kina i.a.f. så ont om personal är det iaf knappast. Och lägren är då knappast i svensk fängelsklass, och det krävs knappast större utbildningar i Kina för att bli fängelsevakt. Det viktigaste är att man är trogen makten. Är man inte det så vet man att det går illa för en.

     • Lägren är ungefär typ svenska lumpen i standard. De som driver utbildningen i lägren är mest pensionerade högre militärer och folk med akademisk examen i ämnen som psykologi.

     • Jag tror det rör sig om omkring 8 miljoner. Det kan vara så att närmare en miljon har kallats till informationsmöten som kallas omskolning, vilka sker i skolor och samlingslokaler eller i by-råden. Det är här alltså inte fråga om någon som är fängslad. Om läger används, vilket är troligt, är det nog bara en fråga om den mest radikala kärnan av islamister, och det tycks vara under 10,000 personer som absolut mest. Kina driver definitivt en kampanj för att omskola och få folk att förstå vad islamismen för med sig för familjerna, men medan myndigheterna i Sverige driver kampanjer genom media sker det i den här delen av världen i form av möten. Möten är ju som bekant två-vägs kommunikation, medan TV, radio, och tidningar bara är en envägskommunikation.

     • Det finns inga begränsningar i Kina när det gäller religiösa friheter, inte mot kristna, inte mot muslimer, eller någon annan. Däremot drar Kina en mycket klar och skarp gräns när det gäller våld, uppmaningar till våld och provokationer som kan eller vill leda till våld, religiösa eller inte. Sedan måste du komma ihåg att Kina sedan mycket länge har lämna allt kommunistiskt bakom sig i historien. Man tolererar heller inte att politisk eller kvasi- militär verksamhet maskerad som religion. Sedan är det falska nyheter att en miljon muslimer har internerats. Däremot har Kina startat en informationskampanj för att motverka uppvigling till att starta en ny islamisk stat i Kina efter Syrisk/USA modell. Den ”omskolningen” sker i skolbyggnader och möteshus. Det finns omskolningsläger, och säkerheten varierar beroende på behovet. Tyvärr har lögn propaganda tagit fart över detta. Området är helt öppet för besök och även svenska journalister har nyligen varit på plats, och ylar falsk om att miljoner internerade fångar skulle ha transporterats bort med tåg, men vederbörande kunde naturligtvis inte hasa sig ner till järnvägsstationen och titta efter. En ögonvittnesskildring av sanningen kunde ju förstöra den noggrann uppbygga hat-bilen mot kineser. Journalister arbetar som Cosa Nostra under 30 talet.

     • Innan jag skulle kunna svara ordentligt så skulle jag behöva gå igenom en massa. Men jag slog upp två länkar och fick fram detta.

      ”Kina förbjuder biblar på nätet
      Kina har tvingat e-handelssajter som Amazon och Taobao att sluta sälja Bibeln.
      – Det är en åtstramning, säger Kinaexperten Fredrik Fällman till Dagen.”

      ”Visserligen råder religionsfrihet på pappret i det strikt kommunistiska Kina. Men de senaste åren har tumskruvarna dragits åt ordentligt för de kristna i landet.”

      ”Kors plockas ner från kyrkor, och kyrkobyggnader har jämnats med marken. Och nu har turen kommit till e-handeln med Bibeln.”

      ”Fredrik Fällman, docent i sinologi vid Göteborgs universitet, menar att förbudet mot e-handeln är en skärpning av regler som gällt sedan länge.

      – Man har bara fått sälja Bibeln i kyrkans egna boklådor. Här och var har Bibeln ändå sålts under disk i en del bokhandlar, säger han till Dagen.”

      ”Samtidigt erbjuder den godkända Tre-själv-rörelsen Bibeln digitalt på sin hemsida.

      – De länkarna finns fortfarande kvar, säger Fredrik Fällman.

      Ändå är förbudet som riktas mot e-handeln ett uttryck för en tydlig åtstramning som pågått under en längre tid, menar han.”

      https://www.dagen.se/nyheter/kina-forbjuder-biblar-pa-natet-1.1125520

      ”Kina har officiellt religionsfrihet men i praktiken är begränsningarna många och den senaste tiden har flera kyrkor stängts i Peking”

      ”Det finns inga säkra uppgifter över hur många kristna det finns i Kina, men uppskattningarna varierar mellan 60 och drygt 100 miljoner kristna.

      Deras möjligheter att leva ut sin tro varierar stort beroende på var i landet de bor. På vissa platser har myndigheterna en relativt mild inställning, och även de oregistrerade församlingar som egentligen är olagliga kan där verka relativt öppet. Under Xi Jinping har dock repressionen ökat.

      Ett exempel är händelserna i provinsen Jiangxi, som har en betydande kristen befolkning. I november förra året gjorde tjänstemän räder in i kristna hem och försökte övertala invånarna att ersätta bilder på Jesus med porträtt av Xi Jinping. Myndigheterna i Zhejiang-provinsen har också rivit ner kors från kyrkor, vilket även drabbat kyrkor som tillhör den av staten godkända Tresjälvrörelsen.

      – Det var en hög ledare inom Tresjälvrörelsen i Zhejiang som uttalade sig kritiskt. Han anklagades sedan för ekonomisk brottslighet och fälldes. Antagligen var det fabricerade anklagelser som berodde på hans kritik, säger Fredrik Fällman.

      Bygger nya kyrkor

      Men många kyrkor låter sig inte nedslås. Fredrik Fällman har kontakt med kristna i Tresjälvrörelsen, som just nu bygger nya kyrkor och teologiska seminarier. Men han har också kontakt med kristna uigurer i den oroliga provinsen Xinjang. En stor majoritet av uigurerna är muslimer, och den kinesiska regimen har slagit ner hårt på de självständighetssträvanden som finns inom denna etniska grupp.

      – De kristna uigurerna som jag har kontakt med vågar inte träffas längre. Myndigheterna har gripit personer i deras närhet som fått långa fängelsestraff, säger han.” https://www.dagen.se/nyheter/friheten-for-kristna-i-kina-allt-mer-begransad-1.1117566

     • Visst kan man förstå det kinesiska kommunistpartiet att man agerar mot dem som vill bryta sig loss från Kina och andra som utgör ett hot. Dock verkar det drabba många oskyldiga. Och de oskyldiga är rätta vittnen på vad som pågår. Men kommunistpartiet förstår att hotet kommer ej avta när man fängslat enstaka. Eftersom kristna och muslimer är så många så kan man ändå ha viss föreståelse för agerandet.

      Men det är inget kristet sätt att kräva. Ett kristet sätt är att lyda den ordningen som makthavarna har bestämt.

     • Det är inte bara försök att bryta sig loss från Kina, det är Syrien typ terrorism man bekämpar.

     • Vilken vidrig samling propaganda. Håll dig till trovärdiga källor. Fråga oss som är på plats. Inte Kina-hatare och propagandister.

      Det finns inga restriktioner att utöva religion, men som i Sverige är det brottsligt att uppvigla till väpnad revolution och uppror, även om man kallar det ”religion”. Se Brottsbalken.

      ”Kina förbjuder biblar på nätet
      #Falskt. Du kan kolla själv. Jag gjorde det just
      Kina har tvingat e-handelssajter som Amazon och Taobao att sluta sälja Bibeln.
      #Falskt. Du kan kolla själv. Jag gjorde det just
      – Det är en åtstramning, säger Kinaexperten Fredrik Fällman till Dagen.”
      #Lögn. Däremot har man slagit ner på falsk religionsutövning som syftar till provokation, uppvigling och brott. Fjäll an är en känd anti-Kina aktivist.
      #Falskt. Se ovan. Kina är inte alls kommunistiskt längre. ”Visserligen råder religionsfrihet på pappret i det strikt kommunistiska Kina. Men de senaste åren har tumskruvarna dragits åt ordentligt för de kristna i landet.”
      #Falskt. Kyrkorna fungerar som vanligt. Jag kolla just idag.
      ”Kors plockas ner från kyrkor, och kyrkobyggnader har jämnats med marken. Och nu har turen kommit till e-handeln med Bibeln.”
      #Falskt. Bara överdimensionerade kors avsedda att provocera muslimer och andra religioner har beordrats ner.
      #Fjällman. Tillika välkänd anti-Kina aktivist. ”Fredrik Fällman, docent i sinologi vid Göteborgs universitet, menar att förbudet mot e-handeln är en skärpning av regler som gällt sedan länge.
      – Man har bara fått sälja Bibeln i kyrkans egna boklådor. Här och var har Bibeln ändå sålts under disk i en del bokhandlar, säger han till Dagen.”
      #Falskt. Dom finns i stora bokhandlare. Jag kollade just.
      ”Samtidigt erbjuder den godkända Tre-själv-rörelsen Bibeln digitalt på sin hemsida.
      – De länkarna finns fortfarande kvar, säger Fredrik Fällman.
      #Falskt. Inget förbud mot e-handel. Ändå är förbudet som riktas mot e-handeln ett uttryck för en tydlig åtstramning som pågått under en längre tid, menar han.”
      ”Kina har officiellt religionsfrihet men i praktiken är begränsningarna många och den senaste tiden har flera kyrkor stängts i Peking”
      #Jag är inte i Peking, men det är falskt när det gäller där jag är eller har varit på denna resa.
      ”Det finns inga säkra uppgifter över hur många kristna det finns i Kina, men uppskattningarna varierar mellan 60 och drygt 100 miljoner kristna.
      #Ingen vet för religionstillhörighet registreras inte i Kina.
      #Falskt. När ”leva ut sin tro” betyder uppmaning till terrordåd accepteras det inte. Deras möjligheter att leva ut sin tro varierar Välkända Rakhmat Akilov levde ju ut sin tro på Drottninggatan som bekant
      #Falskt. Om jesus bilder har använts i provokativt syfte mot muslimer har man uppmanat att ta ner dom. försökte övertala invånarna att ersätta bilder på Jesus med porträtt av Xi Jinping.
      #Falskt. Endast kors som används för provokation av andra religioner Myndigheterna i Zhejiang-provinsen har också rivit ner kors från kyrkor,
      #Falskt. Däremot tillåter man inte att religion används som maskering för politisk verksamhet.
      #Sant. Vad vi nu får veta är att man just förhindrat ett väpnat uppror stött av USA, precis som i Syrien. En stor majoritet av uigurerna är muslimer, och den kinesiska regimen har slagit ner hårt på de självständighetssträvanden som finns inom denna etniska grupp.
      #Delvis sant. Viss träffas man, men de uppviglings möten som förekommit har upphört. Det är inte tillåtet i Kina att uppvigla till våld. Precis som i Sverige– De kristna uigurerna som jag har kontakt med vågar inte träffas längre.

     • Klonen. Jag går inte ut och kallar en person lögnare lätt, men nu gör jag det. Du påstår att Biblar inte säljs på nätet. Jag sökte just på Taobao, jag är i Kina sedan februari, och jag använder K-meleon utan addons. Här har du min skärmdump. Massor med Biblar, Hela ditt inlägg är bara ett grovt falsarium som missleder. http://tinypic.com/r/33vkj1k/9

  • Viktigare för oss är att alltfler länder börjar lämna godhetscirkusen och inser att den bokstavligen gränslösa godheten leder till ett lyx fällan för länder

    • Vänsterns grepp om media och nyckelpositioner i samhället gör att det kommer att ta tid. En organisation dom ägnat årtionden åt att bygga upp och måste tas bort bit för bit. Men SD växer för varje val oavsett deras desperata försök att stoppa det

  • Det är sant, men man tänker klyftigt på Kina. Om folk i landet X får mer betalt genom investeringar från Kina, får dom mer pengar att köpa kinesiska varor för. Det blir alltså fler jobb både i Kina och landet X.

 42. Är det inte dags att UD kallar hem sin ambassadör och att Sverige avslutar sina diplomatiska förbindelser med ett land som har byggt koncentrationsläger? Fast då skulle vi inte kunna tjäna pengar där..Hmmm…svår situation…

     • Helt rätt. Dessutom en oönskad sådan.
      Klassisk projektion.

      Att USA alltid lägger sig i saker de i sin arrogans inte förstår överallt i världen, med början i Ww2 ( då de gav halva europa åt Stalin från Hitler /Stor förbättring/)
      Är inget bevis på Kinas förträfflighet!

     • Om du inte trivs behöver du inte ens läsa vad jag skriver. Nja, historiskt var det väl så att de allierade, ledda av USA, kom från väst och Sovjet kom från öst och besegrade Tyskland. Dom möttes i mitten. Både USA och Sovjet hade storhetsvansinne och vill kuva och lägga under sig världen, USA vägrade flytta på sig för Sovjet och vice versa. Där förblev det till Sovjet föll sönder och USA kunde fullborda sin planer att expandera österut och invadera för att ta kontroll av andra länder, nu med NATO som verktyg, tills Ryssland satte stopp för vansinnet. USA kallar det för frivillig anslutning, men en amerikansk ”frivillig” anslutning sker som bekant under hot om sanktioner och militär invasion, vilket USA i flera fall har verkställt. Även om Kina inte är ”förträfflig” så har man i alla fall inte 1,000 militära baser på andras mark, världens största krigsmakt, världens största spionsystem, världens största rustningsindustri, och patrullerar inte runt USA och hotar dom, utför inte sanktioner i eget intresse eller invaderar som i Irak, och har inte invaderat dussintals andra länder, antingen själva eller genom proxy.

 43. Kopiera och sprid. Nya och rätt skrämmande information börjar läcka ut. Vad vi ser är inte bara något om någon ”omskolning” utan snarare att Kina har stoppat ett USA stött väpnat uppror efter samma mönster som i Syrien. Verifierade fakta: USA har sänt delar av det kvarvarande IS från Syrien till detta område. Antal okänt. Verifierade fakta: Det har länge pågått en USA stödd kampanj i området att uppvigla och indoktrinera för att bilda en IS stat efter Syriskt mönster. Verifierade fakta: Vi har via främst via Bonnierpressen utsatts för en intensiv förkrigspropaganda. Bonniers har ju kända starka etniska kopplingar till kärnan i Globasliserings grupperingen. Avsikten var att vi skulle vara förprogrammerade att tro att detta skulle bli ett spontant uppror mot religiöst förtryck. Uppgifter: Mellan 20 till 200 IS terrorister har blivit arresterade. Omkring 200 till 600 följare har satts i slutna omskolningsläger. Flera hundra tusen innevånare har kallats till informationsmöten i skolor och samlingslokaler där dom informeras om vad som pågått och vad en IS stat verkligen är lik att leva i. Ganska skrämmande. Mönstret från USA aktiviteterna i Mellanöstern för att åstadkomma ”regimbyten” är exakt.

    • Det är inte jag som försöker marknadsföra något, jag bara bemöter felaktigheter från dig. Håll dig till sanningen så slipper du ”kosumetombudsmannens” kritik 🙂

     • Och hur mycket vet du verkligen om vad du försöker marknadsföra. Sitter på andra sidan jorden och läser propaganda. Nej jag kallar det SPAM.

     • Finns många saker du kallar för allt möjligt konstigt men det ser mest ut som Orwellskt nyspråk eller då möjligen en oönskad reklam för en tvivelaktig produkt – dvs SPAM

     • När det gäller just dig som bedömare kan det nog stämma, resten av oss har lite bättre vett.

   • Du läste det ju i alla fall, men just den kommentaren kom när de flesta redan hade flyttat sin uppmärksamhet till nyare trådar. Ska bli intressant och se hur det går för LaLa landet Sverige, Sverige och svenska produkter börjar bli verkligen avskydda i Kina nu. Jag själv talar inte om att jag är Svensk, jag påstår numera att jag kommer från något annat land.

    • ” I Kina är det brottsligt att sprida falska rykten och lögner som Sverige gör.”

     Men det är ju därför Sverige ska använda sig av Kina, gällande 500.000 fusk-asyl invandrare.. Tystnad..

     • Förstår inte vad du menar, men Kina har använt sig av ”omskolning” i tusentals år. Även polisen i Sverige har ju börjat på liknande sätt tala gängen till rätta. Metoden är i alla fall bättre än fängelse – vilket vi vet inte fungerar.

 44. Perfekt! Nu kan Sverige skicka dit alla 100.000 illegala invandrare som är svåra att bli av med. Dessa kan förvaras i Kina mot en låg kostnad, i väntan på att själva återvänder och aldrig mer kommer till Sverige. Återfallsrisken 1%..

  Men Sveriges menlösa politiker vill helst bjuda på saft och bullar till kriminella våldtäktsmän, mördare med påstådd låg ålder…

  • Går nog inte, allt färre i Kina vill ens ha med Sverige eller svenskar att göra. I Kina är det brottsligt att sprida falska rykten och lögner som Sverige gör.

LÄMNA ETT SVAR