Öppen knarkhandel i städer – Polisen: ”Riskfritt – vi saknar resurser”

Delningar

Enligt Polisen ökar narkotikaförsäljningen kraftigt i Sveriges större städer. Det är inte ovanligt att ”tio, femton personer” säljer i parker. Nu kritiseras både gymnasielagen och den egna myndigheten internt.

Polisen i Göteborg rapporterar att allt fler säljer knark helt öppet i staden och för att undkomma att bli arresterad med sina produkter har försäljarna blivit kreativa med gömställen. Polisen upptäcker ofta knark i blomkrukor, buskar och under gatstenar. Även i kanalen som rinner genom staden finns knark fastspänt med fiskelinor, rapporterar Ekot.

Enligt Robin Nilsson som är chef för gatulangningsgruppen i Göteborg blir civilpoliser erbjudna att köpa knark under varje arbetspass.

– Jag blir det eller någon av mina spanare. Vi behöver inte jobba speciellt hårt på att ta en narkotikasäljare i Brunnsparken. Det är i princip bara att åka dit. De står där. Det är tio, femton, stycken åt gången som säljer där. Vi får ju sålla på våra jobb. Vi hinner inte med allt, säger Robin Nilsson.

Polisen i både Stockholm och Uppsala beskriver att det nu finns mer knark på gatorna och att gängen blir större. En konkret förklaring är att den hårdnande konkurrensen på marknaden också gör försäljningen synligare för att vinna kunder.

Gymnasielagen en orsak

I går berörde Samhällsnytt informationen om hur ensamkommande drar nytta av den nya gymnasielagen för att kunna dröja sig kvar i Sverige genom att lämna in en ansökan till gymnasiet. De kan sedan fortsätta driva omkring på gatorna, bilda gäng, ansluta sig till de sedan tidigare etablerade kriminella invandrargängen, begå brott och både missbruka och sälja narkotika.

LÄS MER: Ensamkommande säljer knark på gatorna – Gymnasielagen orsak enligt polisen

Kritik från poliser

Flera poliser i yttre tjänst menar att det är polismyndigheten själv som bär ansvar för utvecklingen genom att helt ha struntat i att följa upp eller anpassa sitt arbete. Främst handlar det om att många av polisens specialgrupper för att tackla just gatuförsäljningen av narkotika försvann i samband med omorganisationen år 2015.

– De kan stå helt öppet. Det har varit rätt riskfritt i city att sälja narkotika på gatan för vi har inte haft resursen att ta hand om den problematiken, säger Nilsson.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

248 KOMMENTARER

  • Någon funktion har det kanske?

   Man har ”arbetat mot drogerna” sedan de började komma in i Landet Sverige?

   Men de finns, ökar och ökar?

   Om man vill avsluta droger kan man göra det.

   • Fram till för kanske 10 år sedan bedrev polisen ett framgångsrikt arbete mot drogförsäljning. Sen kom Danne…

 1. Varför gå i Gymnasiet när man tjänar mer pengar på knark än att gå till ett vanligt jobb plus dessa får det mesta gratis av staten

 2. Bor i storstad… vet inte om vi ska fortsätta dricka vatten ur kranarna?

  OT:
  Riskfritt att inte kunna köra bil heller!

  En MENA-sedan hade ett husdjur i knät?

  Kanske för att den välspacklade hade fått eye-lush-extensions i ögonen… eller inte visste… eller ?

  Finns det ingen som längtar till den klassiska svenska skönheten, med nästan inget smink, istället naturlig?

 3. Polismyndigheten skulle behöva leja in en konsult för att lösa problemen, det finns en före detta polischef på Filippinerna som varit väldigt framgångsrik inom gebitet som säkerligen delar med sig av sina kunskaper!

 4. afganistan är världens störst producent av opium.
  det är lokala krigsherrar som finansierar unga mäns resor till sverige.
  när den unge mannen etablerats sig här så börjar han betala av sin skuld.
  på så sätt etableras en direkt kanal för distribution av opiater made in afganistan i sverige.
  i iran lever många afghaner. dom sköter opiumdistributionen där. iran försöker bli av med denna grupp.
  många afghaner i sverige kommer via iran.

  men svenskarna fattar som vanligt ingenting=)))))).

   • afganistan är ett hellhole.
    iran och hela f d CCCP har jätteproblem med afganska opiater.
    jag väntar bara på att ”kompot” skall introducers i sverige.
    det är en billig variant av heroin som öppnar upp nya marknader.

    • Heroin är den absolut farligaste drogen. Nästan omöjligt att komma ifrån. Har du börjat så kommer du aldrig sluta förrän i graven

 5. Resultatet av den olagliga , ”Gymnasie-lagen” .
  Dessa arter hör inte hemma hos oss.
  Dom har ingen Rätt att vistas här i Sverige.
  Ogiltigförklara ”Gymnasie-lagen” , som bryter mot Grundlagen.
  Och som är ett Politiskt påhitt , som skadar vårt Land .
  Utvisa dessa arter Omedelbart !

 6. DETTA ÄR FAN I MEJ SKANDAL

  Att man inget gör från politiskt håll för att stoppa denna nedåtgående spiral som Sverige hamnat i utan man bara har siktet och intresset för EU samt FN i andra frågor
  Var är dessa syltryggar som lovade ta tag i alla problem som vi hade i Sverige för drygt 4 år sedan Skolan ,Polisen ,Gränskontrollerna ,Afghanerna ,Sjukvården ,Äldrevården samt utvisningar av främmande personer som inte har här att göra och sist dom kriminella
  DET ÄR TAMIFAN I MEJ INGET SOM FUNGERAR I LANDET SVERIGE

  Vi vill se RESULTAT från dom som leder landet
  För att åka till Marocko nästa vecka och skriva på för ytterligare mera problem Ja det klarar ni av men landet Sverige skiter ni fullkomligt i

  Skulle varit väldigt bra om SD fått tillfället att styra upp detta land

  Det blir snart GULA VÄSTAR var så säker

  • Resultat från de som leder landet ser du ju redan. Att skolan, polisen, gränskontrollerna, afghanerna, sjukvården, äldrevården inte fungerar ÄR RESULTAT av sjuklöverns politik och ingenting annat. Det är kaos de vill ha och kaos har de fått. Så, de håller vad de lovar.
   Varför gnälla? Det är 82% av svenskar vill ha det så.

 7. Resurser saknas inte alls… Landet med världens högsta skatter har gott om resurser, problemet är att de går till ……… ja ni vet!

 8. Att vara illegalt i Sverige är numer accepterat. Att dessutom dessa begår brott ger en axelryckning hos ordningsmakten.
  Det är som att dra bort det understa kortet i ett korthus.

 9. Meningen med gymnasiumlagen va ju att bedragarna skulle kunna få ett bättre liv o det har dom nu fått för i sverige straffas ingen för brott medan i sitt hemland kanske huvudet trillat av.

 10. Var är alla ”goda” människor som tvingade igenom gymnasielagen nu? Hallå!! Nu behövs ni för att reda upp de problem som eran ”godhet” ställt till.
  Eller är ni färdiga med ert godhetssignalerande nu, kan slicka i er berömmet från likasinnade, och det är någon annans problem att ta hand om resultatet?
  Bedrövlig ansvarslöshet!!

 11. Dom skyldiga sitter i Sveriges Riksdag. Det är dessa individer, som genom en helt konsekvensbefriad migrationspolitik skapat ett drogcentrum på skolor
  o på offentliga platser runt om i landet.

  Det är dessa pajasar som håller på att slå sönder hela samhället, med sitt socialliberala vansinne.

  • Konsekvensbefriad migrationspolitik ? Inte alls, hela 7-klövern vet mycket väl att de förstör Sverige helt och hållet och de tänker fortsätta med det tills Soros eller EU säger något annat. Polisen ska inte hindra muslimernas framfart, bara svenskar ska dömas för brott.

 12. Jag kan ge mig fan på att om jag åker dit och köper några gram gräs, så är det inte den som säljer som haffas. Dumsvenne är lätt att gripa och bötfälla. Easy Money för farbror blå och statskassan, svenne betalar alltid på ett eller annat sätt!

 13. Det verkar som att ni politiker behöver få drogberoende barn, för att komma till insikt.

  Droger som säljs fritt på skolor o överallt i samhället,
  som ni skapat, med politiskt maktmissbruk.

 14. Varför stoppas inte öppen knarkhandel?
  ”Brist på resurser.” Varför gör ni inte något åt no-go-zonerna? ”Brist på resurser.” Varför sjunker skolbetygen? ”Brist på resurser.” Varför släcker ni inte bränderna? ”Brist på resurser.” Varför anhåller ni inte våldtäktsmännen? ”Brist på resurser.”

  När pensionärer skriver kontroversiella kommentarer på Facebook finns det resurser. När NMR skickar ut några grabbar att dela flygblad finns det resurser. När en invandrare blir utsatt finns det resurser. När en youtuber lägger upp kontroversiella videos finns det resurser.

 15. Jag vill inte betala skatt till detta ruttna samhälle,kanske dags att bli kriminell istället av ren protest.

 16. Sossarnas ”omorganisation” vingklippte effektivt polisen. Ytterligare en Guldstjärna från oligarkerna till folkförrädarna. Landet ska raseras.

 17. Varför inte göra en raid mot knarkförsäljningen och slänga ut dom som får stanna enligt gymnasielagen.
  Inte fasiken gynnar det Sverige att man daltar med utlänningarna.

 18. Politikerna tillåter att ungdom efter ungdom hamnar i ett missbrukshelvete.
  Æven familjer och bekanta drabbas.
  Det hær kostar samhællet inte bara i pengar.

 19. I min hemstad finns det, enligt Polisen, 66 personer som blivit uteliggare efter den nya gymnasielagen. De gick i gymnasiet men när de fyllde 18 år (efter 2 år) så upphörde kommunens ansvar och de åkte ut från hemmen.
  De är flitigt uppvaktade av kriminella gäng – alla ensamkommande har snart fastnat i ligornas nät……
  TÄNKTE INTE PÅ DET! KONSEKVENSANALYS…. NÅGON… ??

 20. Senast jag läste var det cirka 11 000 illegaler som ansökt om att få stanna för att ”gå på gymnasiet”. Det är alltså betydligt fler än de 9 000 det handlade om i media de få sekunder svenskarna fick veta nåt och brydde sig. Undrar hur många som ens enligt en frikostig definition ”går på gymnasiet?” Man får nog rucka rejält på kriterierna om de även ska anses ha ”gått klart”, tre år och många miljarder kronor senare.

 21. Ser ut som klimatet ær den viktigaste utmaningen idag før folk.
  Att folk blir sjuka och dør av knark ær ett mindre problem,dessutom skapar det inkommst till många.

 22. Kriminalvårdsanstalterna är överfulla o ända flödar kriminaliteten o droghandeln ute i samhället.

  Att sitta ”bakom lås o bom” tar bara bort en bråkdel av alla
  som politikerna i Sveriges Riksdag pressar i samhället.

  Men politikerna är bara intresserade av EN enda sak, nämligen partipolitik o att hålla SD utanför politiken,
  som havererat fullständigt.

 23. Vadå saknar resurser….? Om ”spanarna” själva blir erbjudna narkotika, är det väl bara att ta fram handfängsel och ordna transport till polisstationen.

 24. Man kan jämföra polisarbetet med en källare, där vattenledningssystemet brustit o polisen försöker töma källaren med spannar, samtidigt som det forsar vatten ut från den havererade ledningen.

  Stäng av vattnet !! Hur svårt kan det vara att inse detta faktum ??

 25. Många många år med SVT och fulmedia har gjort svenne till fjolla,då är det lätt för Ahmed och gänget att ta över stan.

  • Jo jag var på julbord förra veckan i en större stad. Där var mycket fjollor, feminina rövviftande ”hen”, dock med stora arabskägg. Vad jag fick veta så kallades de ”hipsters” och ska vara någon slags föredöme i storstadskretsar. Men vad vet jag…?

 26. jepp ,polisen är för upptagna med att beivra och förfölja regim kritiker, typ som NMR, samt andra som äro kritiska på nätet.

 27. Finns ingen som är kapabel att verkställa sådana beslut, alltså att slänga ut någon.
  Regnbågspolisen är i underläge när batikhäxorna mobiliserar sig.
  Häxornas vilja/kraft är övermäktig.

 28. Någon som har läst om stollen på aftonbladet som tycker vita är pest och var dom en är så blir det skit.Kanske han borde kolla upp att det ej är krig i vita länder,och i andra länder så krigas det för jämnan.

  • Aftonbladet är PK-Maffians Högborg .
   Dom gör ALLT för att djävlas med vanliga sunda Begrepp.
   Det är deras sätt att jobba.
   Att LURA folk.

  • Även om stridigheter uppkom när kolonialismen var på topp så fungerade den främst som ”uppfostrare” och fredsbevarande kraft. Om man också tar Australien och Nordamerika som exempel måste det nämnas att båda världsdelarna i princip var öde när européerna tog sig dit. Dog delar av urbefolkningen? Begick en några av kolonisatörerna övergrepp? Naturligtvis. Jag ursäktar inte vårt folk. Men det är enorma överdrifter till höger och vänster om den vite mannens ondska.
   Vad gäller USA:s onödiga krig i Mellanöstern och Asien: Staben kring USA:s president har väldigt länge bestått av j*dar/israeler, många av dem har haft dubbla medborgarskap. Se också gärna den långa intervjun med Kay Griggs och kolla på bilder av personerna hon namnger. Jag tror hon talar 100% sanning. USA:s befolkning har länge lurats att tro att det är patriotiskt att kriga i främmande land. Det är ”existentialister” och israeler som startar USA:s krig. Pengar och makt. Vapenhandel. Droghandel.

   • Det gick ju åt fanders i Indien när Britterna drog sig ur förvaltandet. Flera miljoner döda och flera krig mellan de två länder som Indien delades upp i. Sedan ska vi inte ens tala om Afrika där det har varit full kalabalik sedan kolonialländerna släppte taget om dem. Nu lever de flesta afrikaner på bidrag från resten av världen, pengar som hamnar i de styrandes fickor och på Schweiziska bankkonton eller går till vapen så att man kan slå ihjäl folket i grannbyn. Inte mycket går till de som behöver hjälp. Vadå ”The White mans burden”?

 29. Myndigheterna har inget som helst intresse av att få någon dömd till fängelsestraff.Alla fängelser är redan överfulla.Men inte med Svensson,Johansson och Nilsson.Ingripande kan dessutom tidsmässigt inverka menligt på innebandyträning samt intag av pizza.Det strider säkert mot någon arbetsrättslig förordning dessutom.

 30. Alla brott är väl i dag närmast helt riskfritt att begå?

  Allt polisen gör, är att ta emot anmälan, som sedan noggrant arkiveras.

  Min erfarenhet är, att även om man tigger och ber snällt, gör polisen allt för att inget göra.

 31. Fega jävlar allså gör erat jobb ..kommer ihåg på 90 talet två snutar kunde få bort stora gäng bara ut med hunden och jaga bort dom vissa vem som bestämmer

 32. Kling o Klang i sitt esse.
  Hur jävla svårt är det att gripa invällarna och sen köra dom till hamnen och baxa in avskrädet i närmsta babianbåt för retur till djungeln.

 33. Ingen vits för polisen att ta utlänningarna. De måste ju släppas direkt. De enda som polisen kan få straffade är svenskar. Och då spelar brottet mindre roll. Titta på han som sköt varg, (om han nu gjorde det?)

 34. Om en fastighetsägare brister i underhållet av en fastighet ska denna tvångsförvaltas. Sverige borde tvångsförvaltas, förslagsvis av Norge.

  • Det skall vara så att är personen kriminell så skall den aldrig kunna åtala en laglydig medborgare vid ett ingripande.
   Detta skulle ha en omedelbar inverkan på brottsligheten på gator och torg,men då måste vi ta bort ansvarsfriheten i politiken med för där sitter de största bovarna.

 35. Så tiden är kanske mogen att avkriminalisera knarket !
  En illegal inkomst mindre och fler fängelseplatser för RIKTIGA gangsters . Att gatornas barn har släkt, vänner, terrorister mm, gör inkomsterna betydande. Trots allt är det kusiner o klaner förutom de stora terroristorganisationerna vilka ombesörjer produktion av Cannabis, Kokain, Heroin o s v . Bekostar krig, vapen och bomber. Dessutom kostar det OSS massor i form av poliser, domstolar, fängelser mm.
  Legalisera knarket med korrekt information, beskatta den som t ex Ohio, se till att producenterna får vettigt betalt och erbjud vård åt brukaRE VILKA VILL FÅ ETT NYTT LIV . Trots allt är narkotika här för att stanna.
  Rent medicinskt är enligt världens främsta forskare & läkare överens att ALKOHOL är rena giftet för kroppens flesta vitala organ med den högsta beroende-framkallande drogen.
  Men svensk propaganda har ju satt griller i huvudet på många…
  Läs 10000-tals personliga erfarenheter från brukare eller engångs-”provare” på bl a Flashback.
  Samtliga läkare i både England o Sverige jag haft, har samtliga sagt att mitt bruk av Cannabis absolut inte innebär någon medicinsk fara.
  Faran är att det är illegalt .
  Låt gatans barn hitta på något annat. Fika o fotboll med polisen ?

  • Vårt samhälle kommer vara ett skitsamhälle om några år med den pkpolitik som förs.
   Sätt in en muslim på en post någonstans så är det snart bara muslimer och klanmedlemmar på den avdelningen.

  • Tänkte inte på det, då kan ju polisen hjälpa till med ordningen vid köbildning eller reklamationer o.dyl.

  • Beror på hur man använder Cannabis. Om det är som drog så är det skadligt. Som olja och medicin etc verkar det okej. Sedan kan man förstås träta om drogers skadlighet. Cannabis vs alkohol osv.
   Har du nån gång sett en van haschrökare så inser du problemet. De ser inte helt friska ut. Och en drog för med sig andra droger. En kick leder till en annan.
   I USA där det röks mycket cannabis är också annat knarkmissbruk och överdoser vanligt.
   https://recoverybrands.com/drugs-in-america-vs-europe/

   • Då är alkoholister samma rackare. ”En kick leder till en annan.” Alkoholister blir heroinister. Du kan inte ens se på en van haschrökare att de är påtända. Jag jobbade som designer i Amsterdam i 6 år. Alla på jobbet rökte. De fick inte ens röda ögon och var helt normala. Börja inte peka finger för att jag dricker varken kaffe eller öl, har varit nykter i hela mitt liv. Däremot har jag bott i många länder och sett en del bra och dåliga saker. Din resonemang är begränsad.

    • Har jag försvarat alkohol?

     Är man designer så är det kanske inte konstigt att man upplever drogade människor som normala… Finns många pundare där som går under radarn.

     Det är betydligt vanligare att en haschare provar andra droger, än att en alkoholbrukare gör det. Det förrädiska med haschet är att det till synes inte ger några bieffekter, medan alkohol kan ge illamående mm. Man har lättare att inse riskerna med alkohol eftersom de är så synliga.

     Har de här fel:
     http://beroendecentrum.se/fakta/droger/cannabis/
     Jag tror de har mer erfarenhet än du som bara såg ytan, inte de långsiktiga skadorna. Jag kände en kille vars kompis blev kroniskt schizofren av hasch. Psykiskt skadad för livet. Men sitt du i ditt rus och flumma. Lycka till med lungorna.

    • Vi behöver inte mäta skadeverkningarna, i ett land på dekis kommer inte några droger att saknas eller minska i användning.

  • Cannabis blir lätt destruktivt om du missbrukar det, precis som mycket annat. En normal människa kan oftast inte hantera det i längden, och en gång i månaden blir lätt till 5 gånger om dagen, i en soffa instängd i en mörk lägenhet. Har sett det hundratals gånger …

 36. SR ekot hade ett inslag om detta idag. Men de nöjde sig med att konstatera utvecklingen och gjorde ingen som helst ansats till att kritiskt utvärdera eller kritisera de beslut, eller avsaknad av beslut, som här lett fram till denna nya situation. Givetvis kan ett ”starkt” samhälle bekämpa öppen droghandel!! Det är tyvärr så att svenska media undviker att kritisera statsmakten. Man undviker också att begära ansvar från de unga afganka män (ensammankommande) som man påstår ”tvingas” till brottsliga handlingar.

 37. Hur länge ska ska vi alla tolerera världens högsta skatter och tilltagande laglöshet?
  Räcker inte 20 sexualbrott per dag? Behövs det mer än en skjutning per dag?
  Måste mirakel Annie förstöra landet värre?
  Eller ska svetsaren jobba 4 år till med destruktion som mål?

 38. Försäkringskassan förklarar:

  -det är mer fördelaktigt för den som jobbar 15 timmar (?) per dag och oregelbundet, att ta bort karensdagen?

  För vilka socialförsäkringsgrupper gör man om annars orubbliga system?

 39. Grip dem, döm dem och lås in dem: Se där det enkla och beprövade sättet att bekämpa narkotikahandeln på våra gator och torg.

  Väl i fängelse kunne narkomanerna erbjudas att deltaga i rehabiliteringsprogram, som alternativ till ’kåken’, för att minska återfallsrisken efter avtjänat straff. Programmet föreslogs för 50 år sedan av socialläkaren Nils Bejerot. Det inrättades då ett behandlingskollektiv i Hassela i Hälsingland, där dömda narkomaner deltog. Det hade utomordentligt goda resultat, resultat som endast Pingstkyrkans LeviPetrus-stiftelse kunde överträffa. Numera sedan decennier nedlagt, förstås.

  Sedan de totalitära politiska rörelserna – marxism, fascism och nazism – har tappat greppet om medborgarna, har Kapitalets skötebarn – liberalismen – åter kommit i ropet. Oligarkernas frihet, som den främst värnar om, var vad som skapade grogrunden för avgrundsideologierna, vilka hållit oss i ett järngrepp i 150 år.

  Liberalismens kärna är nihilismen, för vilken ingenting är heligt – speciellt inte människoliv. Den har inlett ett generalangrepp i vårt land: Etik, moral, integritet, ärlighet och mänsklig omtanke är här raskt på väg ned i kloakerna, när HBTQ-fjoll och Genus-vansinne breder ut sig. Perversa käringar (av båda könen), utspökade som färggranna och skräckinjagande monster, tillåts våldtaga dagisbarns sinnen med sina sexuella avarters gräsligheter.

  Högskoleutbildningarna – i landet som för 50 år sedan fortfarande tillhörde den vetenskapliga världseliten – innehåller numera stenhård indoktrinering i den anti-vetenskapliga perversiteten ’Genus-vetenskap’. Tidigare har man förvänt synen på de humanistiska institutionernas ledningar. Numera inriktar man sig även på de matematisk-naturvetenskapliga fakulteterna och tvingar på studenterna obligatorisk hjärntvätt.

  Att droger, vapen och sexualperversiteter väller över oss sker inte av en tillfällighet. Det är ingen tillfällighet att poliserna hindras att gripa knarklangare och invandrade gangsters. Det är inte heller en tillfällighet, att talibanernas förbud mot opiumodling i Afghanistan ledde till USA’s överfall på det landet, där opiumplantorna nu växer som aldrig förr – och där ’stolta’ svenska militärer fortfarande skyddar knarkodlarna mot talibanernas attacker.

  De nihilistiska liberalerna går nu till generalangrepp mot allting, som utgör nationalstaternas fundament. Oligarkernas feodala diktatur New World Order skall etableras till varje pris. Narkotikaligornas, rånligornas och våldtäktsligornas gangsters behövs för att skapa det kaos och den anarki, som kommer att göra oligarkernas totala maktövertagande möjligt.

  Därför ha våra politiker, domare och polischefer skapat världens i särklass sämsta polisorganisation. Därför flödar narkotikan och därför går Sverige under.

  • När de fängslats ska de inte ha möjlighet att umgås med varandra. Sätt på dem varsin fotboja och placera dem bland vanliga svenska jobbare som betalar deras välfärd.

  • Svammel. Det finns inga högre makter som ligger bakom förfallet. För de flesta gäller det att vara politiskt korrekt utan speciella baktankar om ”oligarker” eller andra hjärnspöken. Annars är det du skriver bra.

  • Ja, där har vi det! USAs anfall mot talibanerna hade naturligtvis inget med 9/11 att göra, motivet var att hålla igång opiumproduktionen.
   Eller var kanske 9/11 i själva verket icensatt av USAs regering för att ge dem ett svepskäl att anfalla Afghanistan?

  • Tack, äntligen någon med bredare perspektiv som förstår sammanhanget. Alla som är fast i den falska counter jihad rörelsen bör läsa detta.

 40. Nä men de har hur mycket tid som helst i världen när de förföljer mig i civilbilarna mil efter mil innan de stoppar mig och söker igenom allt i min bil och mina fickor och allt. Då kan de hålla på i timmar för att sedan se dumma ut och inte ens be om ursäkt. Protesterar man blir man nog också skjuten antagligen.

 41. Begriper inte våra politiker hur galen vår lagstiftning är. Jag skulle aldrig föreslå att de som säljer knark ska bestraffas på medeltida vis, men inte heller att vi som idag befinner oss i en absurd situation som vår demokratiska civilisation inte har en chans att överleva. Finns det inte någon medelväg?

 42. Om det inte finns resurser till fler poliser så kan de ju ta de 15mille som de tänker göra konst till svampar och maskar för, de fattar ändå inget av detta.

  • du ska inte diskriminera maskar nu!!! men jag undrar .. får man meta med mask … eller begår man mord då dessa anses vara likvärdiga nysvenskar.. o får därmed inte röras????

 43. ”Vi” har väl inte resurser till annat än jaga tanter på fisbook och svensson för en fiskekniv i bilen.
  Går bra nu.

 44. Här i lilla Härnösand gömmer langarna knarket inne i matbutikers hyllor, dit köparen sedan går och tar det efter att ha betalt utanför.

 45. Man kan som en skatteminskande åtgärd, köpa utomlands eller beställa. Öl sprit tobak,förbrukningsvaror, telekommunikation, radioapparater, teve m.m. Det är ett sätt att minska flödet till staten som använder dessa pengar till att göda och föda unga män från underutvecklade länder. Med dessa kommer kriminalitet som drabbar oss som inte har livvakt eller är i god fysisk ålder. Vi ska inte betala mer skatt än det som avtvingas av oss. Allt som en första åtgärd mot en stat som utnyttjar sin egen befolkning för att tillfredsställa en hög med globalist miljardärer.. Nånting kan man alltid bidra med, varje hundralapp gör skillnad, och det jag köper i affärer, betalar jag med kontanter, vilket alltid retar nån, som inte fattar vad dessa kort berättar åt statens lakejer.

 46. Vem hade kunnat tro att vi behöver mer poliser när befolkningen ökar dramatiskt ? Samtidigt vet alla att visa invandrare är överrepresenterade i brottslighet. Det kan inte ha kommit som en överraskning för politikerna.

 47. Saknar resurser vilket skitsnack men att använda minst 15 personer från NOA för att utreda tjuv jakt på varg under flera år då fins det minsan resurser med ett tveksamt anonymt vittne mycket dåligt

  • Exakt, snuten har blivit instruerad att ha ”nolltolerans” mot så kallade ”rasistbrott”. Och det gäller även ”nollvision” vad gäller att ingen bilist får dö (risker med andra färdsätt accepteras dock). MEN – någon nolltolerans mot gängvåldtäkter, knarkhandel eller terrorbrott finns förstås inte. Kulturkriget och islamiseringen är ett faktum.

 48. Hur förstör man ett land och ett folk? Ta kontroll över pengarna och massmedia. Inför ”mångkultur” med anti-nationalistisk politik. Se till att straff är låga och att klassiska värderingar motarbetas. Sätt landet och folket i skuld till internationella banker. Uppmuntra till droger, tobak, alkohol och onaturligt liv. Översexualisera samhället och problematisera kärnfamiljen. Inför en åsiktskorridor som effektivt innebär en självcensur eftersom folk inte tillåts ha en avvikande åsikt än de politiskt korrekta. När folket har tappat sin tro, sin gemenskap och sin kultur återstår bara människor som konsumerar, arbetar och betalar skatt. Nöjen består av fördummande TV-program. Ingen debatt om vilket samhälle folket vill ha i framtiden. Globalisterna inför till slut när folket har indoktrinerats tillräckligt mycket överstatliga institutioner som till exempel EU, för att lättare kunna styra länder.

  • Bara att instämma. Du fångade upp en hel del. Lägg till att förskolan och skolan har kontroll över den unga generationen 5 dagar i veckan, och större delen av den vakna tiden. Det hinns med mycket indoktrinering på den tiden.

 49. Svenskarna måster ju anpassa sig till den islamska kulturen. Alkohol är haram men heroin är halal.
  (Kan innehålla spår av ironi).

 50. Ja men kan det bli”” Enklare””Jobb
  Nu får Ni som ni vill Inga arbetsgivare Inga Sociala Kostnader och Inga Skatteinbetalningar…..

  Bara ENKLA självgående JOBB…!!

  Förstörelsemanin AV Sverige ÄR på Gång….!

 51. ok nu förstår jag vad alla har fått sysselsättning innebär… därrör är ju arb. lösheten rekord låg i sverige…

 52. Om Polisen inte klarar att upprätthålla lag och ordning så måste någon annan göra det annars havererar samhället snart. Inför värnplikt för alla (både killar och tjejer) och låt dem patrullera med skarp ammunition (grovsalt) i städerna på nätterna.
  De som köper knark skall hyvas in i skåpbilar och fraktas till en plats där de får stanna en vecka utan varmvatten och sängkläder med vatten och gröt som mat.
  Följer de inte med frivilligt vankas ett saltskott i röven som jag kan berätta är ofarligt men fasansfullt smärtsamt.

  • Saltskott, tjära och fjäder, och skampålen borde återinföras. Mycket mer humant än dagens hysteriska drev mot skurkar, då väldigt många blir oskyldigt anklagade i korselden, och därmed får sina liv förstörda.

 53. Man vill ha drogerna i samhället och detta är anledningen till att inget görs. Det är en väldigt effektiv metod och en del i social ingenjörskonst för att kontrollera delar av befolkningen. När man tog över Kina drogade man ner hela kontinenten med Opium.
  För att hålla nere de Svarta i USA så fyllde man deras kvarter med crack och lanserade gangster rap/främjade gängkultur.

  Med all teknologi vi har idag är jag övertygad om att 99% av alla destruktiva droger hade kunnat stoppats vid gränsen om viljan funnits, det gör den inte.

  Det är alltså en planerad utrotning av olika folkgrupper som sker just nu, men endå är det dom vanliga Svenska arbetarna som är rasisterna?

  De flesta vanliga människor förstår ingenting tyvärr, men allt vi ser har en planerad orsak. Man använder människors egna inre svaghet för att manipulera dem och få dem dit man vill.

  • Kommunistisk myt. De svarta i USA använder inte mer droger än vad svarta i andra länder gör – deras ”egna” länder inte minst.

   • Jag hoppas du ser skillnad på Meth, Crack, Fetanyl och Kath, Ibogain, Tobak, Cannabis. Man tog fram droger som var enormt destruktiva, och kombinerade detta med t.e.x Gangster rappen samtidigt som man glorifierade gängkulturen.

    Hip Hopen startade som en sund rörelse, det gillade man inte (en sund drogfri rörelse som enar människor). Så man förstörde den helt enkelt och skapade istället något destruktivt, det finns väl dokumenterat.

    Jag förstår att tyngre kemiskt framställda droger idag även existerar i Afrika och över hela världen, men det känns samtidigt som någon såg till att importera det för att försvaga befolkningen och att USA fortfarande är det mest extrema/ledande exemplet.

 54. Gör knark, prostitution, och annat som handlar om sex och eller verklighetsflykt, fritt och legalt. Eller låt staten ta tillbaka denna lukrativa business. Priset kommer sjunka och det kommer att bli olönsamt med tiden. Dessutom blir det mindre spännande att pröva. Det är kriminalisering som skapar övervinster, som buset försvarar med våld och terror. Polisen kommer aldrig hålla jämna steg med brottslingarna, hur smarta eller välutrustade de än är.

  • Problemet är att de som styr, inte vill att det ska minska. Precis som när Engelskmännen inte ville att Opium användandet skulle minska när man överösta hela kontinenten med Opium.

   Staten och dess överordnade ser redan till att Sverige fylls med droger, och att livsstilen glorifieras via kultur/musik/filmer och annan media.

   Gängen och drogerna är även ett sätt för staten att se till att t.e.x Muslimerna inte växer sig för starka, man ser alltså till via social ingenjörskonst att gängbildning och droganvändning glorifieras bland dessa grupper, speciellt de yngre generationerna.

  • När det gäller lätt narkotika fungerar en legalisering bäst, och det har ju de västra delstaterna i USA insett där man nu kan röka på fritt utan att behöva uppge fåniga ursäkter om att det är ”medicinskt bruk”.
   Men tung narkotika är en helt annan sak. En person med depression eller som på annat sätt mår dåligt kan lockas eller luras att prova narkotika och fastnar därmed lätt i det allt större drogträsket som politikernas vänner nu bygger upp. I Sverige är det i stort sett omöjligt för den som vill sluta med ett missbruk att lyckas med det, eftersom politikerna sett till att försäljarna står precis överallt och läskar.

  • Håller med dig till viss del.
   Legalisering av cannabis är jag helt för men tyngre droger borde inte legaliseras men däremot avkriminaliseras och så ska det erbjudas hjälp till dom som vill sluta utan att rättsväsendet lägger sig i.
   Det man ska vara riktigt rädd för i mitt tycke är psykmediciner som dom skriver ut till höger och vänster.
   Har erfarenhet själv av psykmediciner och cannabis. Cannabis gör dig inte dum i huvudet som många tror om det brukas på rätt sätt men psykmediciner däremot är en annan femma.
   Är lite trött på dom som drar alla cannabisanvändare över en kam. Alla är inte vänsterflummare som många verkar tro.
   För den delen så är läkare en av dom största langarna. Här får du lite syntetiskt heroin på recept mot din ryggvärk eller lite tramadol mot tandvärken.

 55. Polisen sviker det egna landet och dess hederliga befolkning. Kanske inte förvånande då polisledningen utgörs helt av politiska utnämningar.

LÄMNA ETT SVAR