orban

European People’s Party, CC BY 2.0

Utrikes

Orban: Europa måste bekämpa de fundamentalistiska gröna för att lösa energikrisen

Publicerad 9/17/2022
Annons

För att lösa den pågående energikrisen som har ett grepp om kontinenten menar Ungerns premiärminister Viktor Orban att Europa nu måste ”bekämpa de fundamentalistiska gröna” för att energikällor som kol, kärnkraft och gas ska kunna användas på rätt sätt.

Energisituationen på den europeiska kontinenten ser just nu särskilt svår ut, med en EU-plan som uppmanar människor att lösa krisen genom att använda mindre energi som enda åtgärd.

Viktor Orban uppmanar att bekämpa dem som skulle motstå utvecklingen av energiinfrastruktur i relation till fossila bränslen och kärnenergi, något som den ungerske premiärministern trot är avgörande för att lösa krisen.

LÄS ÄVEN: EU-toppen beordrar energiransonering i unionen

”Det finns få kontinenter i en så svår situation som vår, men bara vår kontinent gör deras egna liv så mycket svårare”, skrev Orban i ett inlägg på sociala medier. Han menar att Europa saboterat för sig själv när det gäller energipolitik på grund av ”politiska skäl”.

Han beskrev Europa som att ha slut på energi och sa att det nu var dags att argumentera för hela spektrumet av energikällor.

”Vi måste bekämpa de fundamentalistiska gröna och byråkraterna som är involverade i geopolitiska spel”, skrev han också. ”De måste övertygas, och detta argument är en riktig kamp, ​​så att olika energikällor – kol, kärnkraft, gas – inte utesluts som möjligheter”.

Nya ryska kontrakt

Oavsett vad EU gör slår Orban fast att det nu är säkert att Ungern inte ska ha några problem med energi då landet nyligen kommit överens om nya kontrakt med Ryssland som ökar mängden gas som levereras till landet.

LÄS ÄVEN: EU-toppen: Européer MÅSTE vara villiga betala priset för stöd till Ukraina

”Jag skulle vilja göra det klart att Ungern och den ungerska regeringen kommer att göra vad som krävs av hemlandet”.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1170”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons