Italien IS

Från vänster: Yusuf El Saqilli. Beslagtagna vapen. Ossama Ghafir. Faksimil YouTube

Utrikes

Ossama och Yusuf skulle skära halsar av otrogna i ”skoningslöst brutala attacker”

Publicerad 4/21/2019
Annons

Strax innan påskhelgen greps två IS-terrorister i Italien misstänkta för att ha planerat attacker där otrognas ”blod skulle flyta”.

På onsdagen meddelade italiensk polis att man avvärjt ett islamistiskt terrordåd i samband med att de grep 24-årige italienaren Giuseppe Frittitta – som konverterade till islam efter giftermål med en marockansk kvinna och numera heter Yusuf El Saqilli – och 18-årige migranten Ossama Ghafir från Marocko. Det rapporterar Il Giornale.

LÄS ÄVEN: Imam-sonen Zouhair skulle spränga spanjorer under påsk

De två männen som är bosatta i städerna Novara respektive Brescia i norra Italien har velat resa till Mellanöstern för att delta i det heliga kriget för terroristorganisationen Islamiska staten. Men eftersom IS förlorat sina fästen ska männen ha beslutat sig för att istället utföra ”skoningslöst brutala attacker” mot kuffar, ett arabiskt ord för otrogna.

När polisen genomförde husrannsakan påträffade man mängder med islamskt material, vapen och stridsutrustning i form av kamouflagekläder samt västar.

Kommunikation mellan männen
Polisens utredare har avlyssnat männens kommunikation mellan varandra där de bland annat skickat propaganda från Islamiska staten och uppdaterat varandra om pågående strider i Syrien.

Utredarna har även påträffat diskussioner kring IS-material rörande självmordsattentat, att förbereda sig för krig och hur man utför sabotage.

I ett chattmeddelande skriver Yusuf att han gärna vill använda sin 26 centimeter långa kniv för att skära av halsar. Ossama skriver att ”martyrdöd är det bästa sättet att dö på” och tillade även att ”Allah inte kommer neka oss den här möjligheten”.Kniven som låg gömd under madrassen

Ossama tydliggör deras synsätt i ytterligare ett meddelande, ”Allahs lag gäller inte förutom med svärdet. Man måste vara skoningslös mot förrädare och rebeller. Alla måste dö.”

Nedan en video från polisens husrannsakan i Novara.

Delar islamistiskt material
En nätgranskning av Yusuf visar att han har censurerat sitt ansikte på Facebook och delar islamistiskt material.

Han skriver bland annat att han förnekar andra gudars existens och älskar islams lära. Här nedanför följer en bild från hans konto.

Salvini: ”Vi behöver inga fler potentiella terrorister”
Italiens inrikesminister Matteo Salvini slog nyligen fast att det största säkerhetshotet i Europa är islamism. I ett twitterinlägg på onsdagen kommenterade han nu gripandet av männen med att situationen visar att Italien har en del potentiella terrorister i landet och därför behöver man inga fler.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons