Den österrikiska armén har under de senaste dagarna befunnit sig i Turkiet för att bistå med hjälp efter den omfattande jordbävning som drabbade landet under förra veckan. Det är beräknat att uppemot 24 000 personer kan ha omkommit till följd av katastrofen. Nu tvingas hjälpen från Österrike slå till reträtt efter att säkerhetsläget i provinsen har försämrats.

Det har inkommit rapporter om att säkerhetsläget i vissa delar av Turkiet har blivit så dåligt att utländsk hjälp har tvingats dra sig tillbaka. En talesperson för Austrian Forces Disaster Relief Unit menar att det har varit ”sammanstötningar mellan grupper”, även om han inte uppger vilken typ av grupper det rör sig om.

LÄS ÄVEN: Över tusen döda i jordbävning i Turkiet och Syrien

Samma talesperson uppger också att 82 soldater tillsammans med räddningspersonal från andra grupper har fått ta betäckning i ett läger för att där invänta ytterligare instruktioner. Detta ska ha utspelat sig i södra Hatay-provinsen.

Trupperna anlände till Turkiet under onsdag förra veckan med syftet att undsätta den stora andel av lokalbefolkningen som drabbats hårt av jordbävningen. Ursprungligen var planen att de skulle vara kvar till torsdag nästa vecka. När säkerhetsläget har ändrats så kommer uppdraget att avslutas i förväg och de är planerade att återvända till Österrike under dagen, rapporterar Alarabiya News.