Sebastian Kurz. Foto: European People's Party.

Österrike nästa land att dra sig ur FN:s migrationsramverk

Delningar

USA och Ungern har redan lämnat, i Polen varnar inrikesdepartementet för att det hotar landets säkerhet och nu är även Österrike på väg att dra sig ur.

I början av oktober avslöjade Samhällsnytt att det nu var bekräftat att Sverige skulle skriva under FN:s migrationsramverk Global compact for safe, orderly and regular migration som syftar till att luckra upp nationella barriärer mot migration och införa nya vägar in.

– Vi har beslutat att inte gå med i ramverket, säger Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz.

Enligt landets konservativa regering strider avtalet mot landets suveränitet och självbestämmande och man kommer inte att skicka ett sändebud till ceremonin i Marocko i december för att skriva under ramverket.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

274 KOMMENTARER

 1. Inga problem.
  Sverige, som är den humanistiska stormakten, träder in och tar alla de flyktingar dessa länder inte vill ha.
  För vi är de anständiga.
  Om så svenska folket ska utplånas på kuppen.

  • 82% av di svenske, är ett ”folk” för sig. Kan de verkligen tillhöra Homo sapiens? De kan närmast liknas med slamkrypare. längs ner i hierarkin i paritet med amöba.

   • Jo, jag vet….
    FN med sina diverse ”avtal” om b.la klimat, migration osv är ju ett sätt att förslava oss människor och hålla oss alla på mattan. Utvecklingsländer som bara får bygga ut för förnybar energi och på så sätt hindra VERKLIG utveckling. Det är banne mig djävulskt!

 2. Ötsterrike , Polen , italien . Usa visar vägen besökt alla de utom usa, Snart är det Eu kampanj AFS ska delta

 3. Allt fler vaknar, ja utom Sverige då.. på vissa ställen var det helt fantastiskt i Österrike, och andra fruktansvärda.. i Wien tex, fullsmockat med mörka hotfulla män i grupp som hängde överallt i staden, fick oss bara efter 15 min att kasta in handduken och åka därifrån. Underligt hur människor kan få tillåtas förstöra så mycket…

 4. Tyvärr så är vi i Sverige mindre lyckligt lottade som har en sådan skitstövel som Stefan Löfven, som landsförädare står han inte efter Olof Palme, därför skriver skitstöveln också på vår början till det svenska Sveriges undergång.
  Denne maktkåta ynkliga varelse svassar precis som Palme efter FN:s agenda för att få en chans att sola sig i glansen med dom stora elefanterna.
  Usch och fy för dessa satans globalismens medlöpare !

 5. Snart är det bara Tyskland,Frankrike och Sverige kvar som får dela på alla som flyr från Afrika,Afghanistan det blir ett stort lämmeltåg att fördela ut.Med Annie Lööv som statsminister tar Sverige emot 40 miljoner inom sin mandatperiod om man får tro på rykten.

  • Ja det är underligt att folk inte tror på vad politiker lovar, t.ex. så sa Ruinfeldt att Sverige i framtiden enbart skulle ha råd med invandring o så blev det,, sen sa den rödhåriga skatan att Sverige kan ta 30 miljoner till o så blir det…?

   • Annie Lööv är inte hundra i skallen. Vi kommer inte ens ha råd att bygga bostäder till de som redan kommit. Kommunerna kommer vara tvungna att skära ner på välfärden nästa år. Eller höja skatterna rejält. Vi står inför en lågkonjunktur inom 2 år. Deras snack om att sverige går bra är inte sant.

    • Helt rätt Sverige lånar pengar varje dag för att klara av denna kris som bidragsinvandringen är…

     Den största krisen sen vi förlorade kriget mot Ryssland..

     • Förlusten mot Ryssland resulterade i, att Sverige kunde kasta av sig militariststaten och utveckla industrisamhället.
      När armen vinner så förlorar folket och tvärtom.
      (Solzhenitsyn)

      Frågan är, när och hur svenskarna ska kasta av sig det nuvarande förtrycket.

    • Halmstads kommun måste nu skära i budgeten med 61 miljoner för att bl a täcka kostnaden för ensamkommande. Och då har ingen ens räknat på vad alla 12 000 nya kommer att kosta som måste placeras ut i kommunerna på grund av gymnasielagen. Tillkommer alla andra nyanlända som efter 2 eller 3 år inte längre bekostas av staten. Och statens utgifter är också våra skattepengar.

     Man behöver inte ens räkna för att förstå att allt detta kommer leda till en ekonomisk kollaps.

     • En vanlig person som skött sin ekonomi bra fattar ju att det inte är hållbart. Men det verkar som att politiker har ekonomisk dyslexi eller bara är vanliga idioter. Som tror att man kan lösa det med lån eller önsketänkande. Men i verkligheten måste kommunerna skära i kostnaderna eller låna. Hur ska man kunna förmedla detta till idioter är den stora frågan.

     • Förhoppningen är nu, att opinionen skall vändas mot inkräktarna och deras gynnare inom etablissemanget.

    • Bland våra ”folkvalda” så är Annie Lööf inte precis ensam om, att inte vara hundra i skallen.
     Politikerklassen är bemannad med en löjlig nedre kvartilsortering.

 6. Heja HC Strache! Utan FPÖ:s hårdnackade motstånd mot invällningsavtalet så hade Österrike garanterat skrivit på.

 7. Självklart. Varför ännu en underskrift på den egna dödsdomen som suverän stat.
  Det räcker väl och blir över med att med att vara medlem i överhöghetens EU.

 8. Balkanavtalet på nytt ju..att vissa är så idiotiska att gå på samma lurendrejeri 2 ggr är ju patetiskt..justeja..Sverige skriver under..

 9. Bilderbergergruppen som styr Sverige fodrar vårt medgivande att vem som helst såväl halva Afrika får komma in i landet och som vi inte redan hade nog av MENA ländernas islamister?

  • Det gäller att krossa vänstern totalt, vars än deras onda ansikte sticker upp.. det måste var prio1 för oss om vårt land och demokrati ska finnas kvar.

   • Väldigt hårt jobb att få alla vänsterns och vänsterliberalernas nyttiga idioter att inse att socialsim och snällism inte fungerar. Men dom måste själva komma att inse faktum för att bli ”botade”.

    Fascinerande att det fortfarande finns så många naiva idealister som tror kommunism, socialism, nationalsocialism mfl grenar på det röda trädet kan fungera när det aldrig någonsin lyckats fungera någonstans där det prövats.

    Uppenbart måste logik, analys och kritiskt tänkande få en starkare position i utbildningssystemet

 10. Såklart att DAMP-Sverige skriver på. Allt som kan befästa att massinvandringen får fortgå ostört är ju sånt som svenska mupp-politiker nappar direkt på.

 11. Bra! När fler nu tar steget kan alla vettiga länder lämna vansinnet utan att behöva sticka ut. Till slut blir det väl bara Sverige och några skumma diktaturer kvar.

   • Nä, de har helt andra bevekelsegrunder för att ställa upp, de behöver ju aldrig ta någon ansvar eftersom ingen är intresserad av att flytta till deras länder.

 12. Problemet är att Alla som söker asyl, åker tillbaka till hemlandet. Hur många Iranier finns i Sverige? 150 000, 200 000? Hur många åker aldrig tillbaka till IRAN? Kanske 500 eller max 1000. Det är svårt att vara Exil. Men det är vidrig att söka asyl och sedan efter uppehållstillstånd, åker tillbaka till landet som man har flytt.

   • Jordens dummaste folk har inte koll på något. Vad jag inte fattar är när det är tid för ”stolgång” (gå på toa) hur klarar de detta. Det är kanske tid att, köpa aktier i företag, som tillverkar blöjor. Även polisystrarna, lär vara i behov av dylika skydd vid eventuella utryckningar där musse är inblandad. Det finns inte något på denna jord. som en svensking fruktar mer än mussar. Ja, de krälar i stoftet för dessa. som inte ens klarar av ca. 6.000.000 judar trots mussarna är 100 gånger fler.

 13. Bravo Österrike att ni lämnar fler utomjordingar till Sverige genom att inte skriva på detta Djävulens Migrationsramverk

  Löfven socialisten som tillsammans med Reinfeldt förstörde ett land
  Må Fan ta er

 14. Fråga: Kan det svenska företningsministerium skriva under detta avtal? Regeringen er ju inte klar enn. Tack.

  • *Jättebra att Österrike inte följer Rotschild, Rockfeller och Kalergiplanen, utan står upp för sitt land istället för den monokapitalistiska struktur som dessa imperalistiska globalistliberaler försöker å skapa.

   Bort med globalisterna och liberalerna.

 15. Stefan måste slå näven i bordet och tala om ansvar (?)
  Att Saudierna, som äger alla pengar i världen, skiter i sina egna har ingen inverkan på svenska medvetanden.

 16. Världens naturligaste sak genom historien för grupper/folk har varit att försvara sina byar/länder mot fiender. Globalisteliterna med sin mörka agenda och som inte tror på den levande Guden sysslar med att uppfylla det som profeterat är. Satan som ligger bakom kan inte strida mot sig själv. (Hans hat mot människor är oändlig) Ifall han gjorde det så skulle han inte kunna få så massor på fall. Det är hans enda mening. Och hen vet att han har en begränsad tid att härska, och ju närmare slutet desto mer morrar han. Och sannerligen morrar dess marionetter också. Och sannerligen är det satansdyrkarna som bedriver denna domedagsagenda mot mänskligheten. NWO är en ondskan personifierad agenda.

 17. SR:s utsände beklagar beslutet som sänder ”fel signaler”, då andra, Gud förbjude, kan tänka sig göra samma sak.

 18. En ledare som lyssnar på folket ..Inte som vårat DÅRLAND som bjuder in DÅRAR som inte har här att göra ..U.M.P

 19. Ett HÖGST LOGISKT beslut om det inte vore för att det är så lätt att gömma ett folk-VÄNLIGT ställningstagande bakom MEGA-floskeln ”allas lika värde”…

 20. SD har sagt att de kan tänka sig stödja en regering som tar bort pensionärsskatten. Men det kommer i alla fall inte finnas tillräckligt med pengar till alla fattigpensionärer om den galna invandringspolitiken får fortsätta. SD får inte släppa invandringsfrågan. Stöd ingen regering som skriver på detta avtal. Om det ändå ratificeras, kräv att Sverige drar sig ur. Har förstått att ramverket inte är bindande. Då kan det inte vara svårt att säga upp.

  Eftersom avtalet strider mot länders suveränitet och självbestämmande bort det egentligen kräva grundlagsändringar. Eller tänker sjuklövern göra som med Lissabonfördraget, ändra grundlagen i efterhand?

 21. I Österrike har man en ledare som kan tänka. Vad har vi i Sverige utöver den ökända PK svansen som istället för att tänka följer strömmen mot stupet.

 22. Kan bara applådera att allt fler länder genomskådar FN som den totalitära marxist-islamistiska organisation det faktiskt är.

  • Kan så vara , men annars är det Bilderbergergruppen som styr FN, där de vill starta sin världsregering!! Även EU!
   Islam är deras stödtrupp till Bbg!

   • Det är nu bara stora länder som Ryssland och Kina som står i vägen för världsregeringen. Därför all demonisering och allt vapenskrammel längs Rysslands och Kinas gränser.

    • Så är det och betänk att Trump och Putin har tänkt rasera EU och de kan göra detsamma med FN där de flesta medlemsstater hatar demokrati som är Bbg värsta hinder!

    • Kanske bättre då om Kina och ryssland slutade skramla med vapen och ägna så mycket resurser på upprustning. Som det ser ut är det nog mer fullständigt normala demokratiska val i väst som sätter käppar i hjulet för samhällsförändring i riktning mot socialistisk/islamistiskt system

     • USA spenderar nästan 10 gånger mer på militären än Ryssland. Dessutom har utgifterna för Pentagon i år ökat med 15, 5 procent. Ryssland skär i stället ner på sina militära budget.

      Statistik enligt CNN för 2017:

      US military spending: (36% of world spending)

      China military spending: (13% of world spending)

      Russia military spending: (4% of world spending)

     • Siffror som inte är anpassade efter köpkraft per valutaenhet för respektive land. Det är helsikes mycket dyrare för USA att köpa in materiel än för ryssland eller Kina.
      Bara fastighetsunderhållet på dom fredsuppehållande baserna i världen är en seriöst dryg del av USA’s kostnader. Vilken del av Kinas budget ligger bygget av konstgjorda öar för militärbaser?

     • Så kan man naturligtvis också resonera, men det är svårt att redovisa den skillnaden i siffror.

      Samtidigt måste man ta med i beräkningen att Warszawapakten har upplösts efter Sovjetunionens fall medan Nato expanderat österut, tvärtemot tidigare försäkringar av USA.

     • Dom försäkringarna är en myt, Kanske inte så svårt att förstå att dom befriade östländerna ville ha en försäkran för sin fortsatta frihet och ansökte om medlemskap i försvarsgemenskapen NATO så fort dom kunde. Warsavapakten upplöstes väldigt mycket i brist på länder som var intresserade av att vara medlemmar

 23. Svenskarna blir ursinniga! Det är ju inte klokt! Alla måste ju vara med på självmordet! Om vi svenskar monterar ned vårt land så måste ju alla andra montera ned sina länder också! Det handlar om solidaritet…

  Jävla österrikare. Svikare är vad de är..

 24. FN ses som något väldigt upphöjt och fint, så nobelt att ingen får ifrågasätta det som bestäms där…. Men, det finns ett stort undantag:
  Islam-staterna har varit föga imponerade så de drev igenom särskilda regler för dem själva,genom KAIRODEKLARATIONEN. Den säger att om något strider mot den islamiska SHARIALAGEN, Allahs lag, så ska Allahs lag gälla.

  På samma sätt skulle Nationalstaternas Förespråkare hävda – Om något bestäms i FN, som strider mot Nationalstats-tänkandet, så ska per automatik Nationalstats-tänkandet gälla.

 25. Lägg märke till att Vänster Liberalerna och deras ledare Majoren vill göra Sverige till en federal stat utan suveränitet under Bryssel!

 26. Någon som vet om det har varit omröstning i riksdagen om ställningstagande till ramverket?
  Om inte, ska det heller inte skrivas under av Sverige!!
  Nu får det vara slut på diktaturfasonerna!!
  Vi medborgare ska bestämma för det är vi som får ta smällarna – både fysiskt, psykiskt och ekonomiskt – av den HUVUDLÖSA inv*sionen!!
  INGEN mer invandring, INGEN mer anhöriginvandring!!
  Nu får det vara NOG – endast hemskick gäller!!

  • Jag mejlade en fråga till SVT om varför de inte tar upp avtalet i nyheterna.
   Svaret blev att de kommer att göra det i mitten av december.

   • Jaha de väntar tills det redan är påskrivet,
    Den 10dec tänker ju idioterna skriva på,det ska väl hållas hemligt till dess så att inte folk får veta förrän det är för sent,må fan ta dessa falska jävlar.

   • SVT borde ställas till svars för hemlighållandet av viktig information till medborgarna. Det är så dags att gå ut med informationen när Sveriges dödsdom redan är underskriven! Vad kan vi göra för att få ut informationen till alla?

 27. Var står det i svensk media. Vi ska hållas ovetande så våra styrande i Sveriges enda parti sjuklöverkommunisterna kan fortsätta sitt arbete med Det nya gränslösa Sverige. Nu är det en häxa på tv. Annie Lööf på reprisen av Skavlan.

 28. EU krackelerar! Snart är det bara Bryssel och Sverige kvar.
  De kloka som inte välkomnar bidragsparasiter, lämnar den sjunkande skutan.

 29. Slaget om Wien 1683 stoppade islams försök att försöka ta över Europa helt och hållet. Det är samma länder nu som då som slåss för Europas existens. Jag lyfter på hatten för dessa heroiska länder och tackar.

 30. Jag önskar och ber från djupet av mitt hjärta om att EU ska falla sönder. Jag är inte emot samarbete. Inte alls. Vi bör självklart samarbeta med många andra länder. Men dagens toppstyrda hierarkiskt diktatoriska form av EU skapar absolut ingenting bra. Nej, Sverige bör snarast möjligt omförhandla medlemskapets villkor så att EU inte kan bestämma över oss. Vi svenskar måste kunna bestämma över oss själva och över vårt land. Om det inte går att omförhandla villkoren så måste vi lämna EU.
  /CC

 31. Hatet (mot folket) hos dagens makthavare inom EU är skrämmande och beklämmande olustigt. Deras hat mot vanliga människor är sååååå hemskt. Därför måste EU genast reformeras. Men tyvärr tror jag inte att det går att omdana EU till något som blir bra. Därför önskar jag att EU bryter samman. EU är ett vansinnigt projekt som begränsar yttrandefriheten och som inför diktatoriska metoder. EU måste omdanas eller stoppas. Dagens EU är nästan exakt samma typ av union som forna kommunistdiktaturen Sovjetunionen.
  /CC

  • “The most puzzling development in politics during the last decade is the apparent determination of Western European leaders to re-create the Soviet Union in Western Europe.”

   ― Mikhail Gorbachev

 32. Det gör inget anser Miljömupparna och Rödskrikan i Centern. Hitåt allesamman skriker Löfvén. Svenne knegare jobbar och betalar !

 33. Vad f#n ska Sverige ta emot bankomatflyktingar för. Höj pensionsåldern till 75-80 om ens det räcker. Undra om vi någonsin kommer att fatta att vi är på väg käpprätt åt helv innan det är försent?

 34. Alla internationella avtal som kan förstöra Sverige skrivs snabbt och resolut under av hela 7 K.

  Man kan nästan tro att de tycker att Sveriges undergång inte går fort nog utan att den till varje pris måste påskyndas ( som genom detta rent ut sagt djävulska FN- avtal)

  Så går det när landet styrs av landsssförrädare i världsklass och som gärna står och solar sig bland globalister i internationella sammanhang men som fullständigt skiter i den egna befolkningen och det lidande de kommer att orsaka när landet går i konkurs

  • Dessa politiker bryr sig bara om sin lön och när Sverige går under är dessa långt borta från Sverige på en strand och dricker sin drink och bara skrattar åt Svenska folket

 35. Om så alla länder i hela FN drar sig ur avtalet så kan ni vara lugna för att i alla fall Sverige kommer skiva under det!

 36. Har SD lagt någon interpellation eller liknande kring vad detta innebär konkret för Sverige och vilken beredskap vi har att hantera detta åtagande?

 37. FN kan flytta till något land i arabvärlden eller Afrika. Majoriteten av medlemmarna kommer ändå från odemokratiska länder. FN: mål är att pådyvla oss ohämmad migration och med hjälp av klimathysterin få kontroll över vår energianvändning.

   • Vi befinner oss mycket riktigt i en ganska varm period i jordens klimatcykel, som också ”förvärras” med diverse teknologier inom väderkontroll. (Patent för vädermodifikation har funnits länge). Tack vare ovanstående kan FN m.fl. lagstifta bort länders suveränitet och bilda en världsregering baserad på kommunism och cynisk kapitalism, som är två sidor på samma mynt.

    • På Swebbtv finns intervjuer med Lars Bern – som tar upp bl a detta – att man vill göra oss mer medgörliga, att acceptera överstatlighet, för att komma tillrätta med den påstådda människoskapade uppvärmningen av klimatet. Sedan kan man undra betr vädersituationen i somras – var det något skapat via de teknologier du tar upp?

  • Ja, varför gör inte SD det? Är SD bara kontrollerad opposition? Varför skriver inte AfS om FN:s globala migrationsavtal ? Varför är det tyst som i graven om Sveriges dödsdom som någon eller några av Sveriges globalistmarionetter till politiker tänker underteckna på Nobeldagen den 10 december 2018?

 38. Ja så har vi väl då de vanliga länderna som valt att kapitulera. Och vår statsminister, vem det nu blir, åker runt i EU och talar om att ”alla måste”

 39. Så länge Löfven, Wallström och Lövin sitter kvar kommer det att hända mycket elände. Det borde Kristersson avstyra istället för att ta avstånd från ett parti som vill Sverige väl.

 40. Det är redan mycket illa i Sverige. Men skriver Svetsarn, Maggot eller något annat stolpskott under dokumentet kan landet aldrig återupprättas under överskådlig tid.

   • Det ska normalt vara uteslutet men jag ger ett exempel : Annie Lööf som inte ens är i regering eller har något bemyndigande körde över alla instanser när det gällde de 9000 afghanerna. Magstarkt av en som tillråga på allt är jurist i botten.

    • De 9000 som enl TV4:s snyftreportage om svårigheterna att ”studera” när de inte har

     någonstans att bo! Dessutom framkom det,att det är 12596 som sökt att få ”studera”!! Varifrån kom dessa 3596??????

   • Denna Regering borde sakna Mandat för sådant agerande!

    Man kan väl i så fall skriva på när vi har en Regering,
    eller låta bli…

 41. Inget konstigt ifall Sveriges blivande regering, och bestående av de 7 partierna skriver under deklarationen, eftersom de sju vill få in så mycket som det bara går.
  Lööfskan vill ju som bekant få in 30 miljoner flyktingar, och de andra sex partierna är väl inte steget långt efter.

 42. Heja, heja! Nu står Polen och Italien på tur. Sen Tjeckien, sen.. 😀 lite optimisms måste man låta sig känna mitt i allt elände.

 43. Sanslöst att våra makthavare i Sverige är det egna folkets fiende nummer ett. Och att majoriteten fortsätter rösta på dem!

 44. När media och politiker döljer vad som är på gång – alla hålls ovetande om ramverket, alla utom vi som läser Samhällsnytt (TACK!) – så tar vi saken i egna händer.
  Den ende mig veterligen som ett par, tre gånger tagit upp det är Bert Karlsson, här senast: https://www.youtube.com/watch?v=ZZx07qmsFF8&t=29s

  Alla ni som har konton på sociala medier, sprid! Mejla vänner!
  Mejla mediaredaktioner, överös dem med frågor!

  INTE ENS SAMTIDEN (!!) skriver om det. USELT !
  Meijla dem – [email protected]

 45. Intressant med en politiker som sätter sina medborgare före EU och som försöker överleva även nästa val. Kanske en lärdom för Merkel även om det är lite väl sent.

 46. Nu ska man komma ihåg att detta är inte bindande på samma sätt som FNs flyktingkonvention…. Sen att politiker som Lööf kommer att använda de avsiktsförklaring som slagträ blir ju helt klart.

 47. De europeiska folken har inte fått rösta om de vill ha mera migranter till Europa. De europeiska politikerna kör istället över dem och öppnar nya vägar att översvämma Europa med massivandring. Det ser faktiskt ut som det är slut med Europa för massinvandringen kommer att destabilsera och urholka de europeiska länderna både ekonomiskt, kulturellt och demografiskt. Europeerna kommer att bli en minoritet i sina egna länder och de kommer att blir skuldsatta när de måste låna pengar av globalisterna som redan har köpt många av de europeiska politikerna. De europeiska folken betalar för sin egen undergång.

 48. Hur kan man sätta samman ett dokument som inte skiljer på illegal och legal invandring, ekonomiska migranter och flyktingar? Och deklarera att all migration är bra utan att ta hänsyn till alla de monumentala problem som många västländer nu står inför. Det är ju fullständigt sanslöst.

 49. Rekommenderar alla ”Sverigevänner” Läs och begrunda Rolf Malms krönika och även de som inte känner igen det Sverige som de växt upp i. Tänk till. Är det så här vi vill att vår framtid skall vara?
  Rurik 2018-10-31

 50. Och här sitter vi med Svarte – Petter . Ingen ansvarsfull regering i sikte … Naturligtvis är detta ett stort hot mot varje lands suveränitet . Obegripligt hur någon kan överväga det överhuvudtaget . Låt oss hoppas på att det blir så många länder som säger nej att hela försöket faller .

 51. Men i Sverige stegrar sig hela sosseten i spiltan för att få åka till glans och glam på ceremonin i Marocko! Passar bra i vinterrusket också! Och gratis.

 52. Den globala migrationen inskränker sig till muslimer, inte vita från Sydafrika eller kristna eller judar. Muslimer, muslimer, muslimer, muslimer, muslimer…

 53. Undrar vad de övriga länderna i norden och europa kommer att tycka på lite längre tid, med att ha ett radikal muslimskt land mitt i smeten!!!!! 😠😡😢

 54. Hade Svetsloppan kunnat förflytta sig till den ort där dokumentet skall undertecknas genom att knäppa med fingrarna så hade han varit där redan för att kladda ned sitt namn först som den Sverige-hatare han är!

 55. Sebastian Kurz är Österrikes räddning. Löfven-Lövin-Lööf är Sveriges undergång. Det är hög tid för lövsopning i Sverige.

 56. Svenskarna ligger redan på rygg och särar på benen. Sossarna har det skönt och islamisterna kommer i miljontals.

 57. Österrike går från klarhet till klarhet.
  Jag hoppar Åre i år så blir det Österrike istället.
  Inte bara skidåkningen är bättre där.

LÄMNA ETT SVAR