Med de nya corona reglerna i Quebec så ska anställda i stora butiker som Walmart och Costco följa efter och bevaka ovaccinerade kunder så att de inte köper annat än mat och medicin. Det skriver Summit News.

En reporter från kanadensiska nyhetskanalen CBC rapporterade häromdagen att med de nya restriktionerna i Quebec ska butikskontrollanter hädanefter “accompany you” genom butiken om du inte är vaccinerad.

När du som köpare kommer in i butiken ska du visa ditt vaccinpass för personalen så att de kan kontrollera att du är vaccinerad. För den som inte har tagit sprutorna blir det ett helt annat kundbemötande än tidigare.

En anställd i butiken ska följa med dig genom ditt handlande och se till att du i kundvagnen endast lägger sådana varor som du som ovaccinerad har rätt att handla. Mat och medicin är det enda man som ovaccinerad får köpa – inget annat är tillåtet.

LÄS ÄVEN:  Storbank sparkar ovaccinerade

Får inte köpa annan medicin än den man redan har

Enligt CBC gäller begräsningar också för vilka mediciner och läkemedelsprodukter ovaccinerade får köpa. Det ska vara sådant som man redan har recept på eller motsvarande.

– Denna person får inte köpa andra produkter än de som är relaterade till den farmaceutiska tjänsten de får, säger CBC:s reporter.

LÄS ÄVEN: Stängs ute från sina arbetsplatser i New York