Överläkare larmar – covidvaccin orsakar bröstcancer

Sedan en tid tillbaka har en överläkare vid Region Kalmar län föreläst och varnat för att vaccinen mot covid-19 kan leda till cancer, något som orsakat kontrovers.

Läkarens budskap ska ha nått ut till hundratusentals människor i Sverige och Europa.

– Det här är som ett sabotage, säger Johan Ahlgren, verksamhetschef på Regionalt Cancercentrum Mellansverige, till statsradion.

LÄS ÄVEN: Studie: Fler sökte vård för hjärtinfarkt efter vaccinering

Överläkaren arbetar kvar på Region Kalmar län där man inte ser att varningarna för vaccinet står i konflikt med yrkesrollen.

– Det här är en av våra medarbetare som har uttalat sig som privatperson och det har den här personen naturligtvis all rätt att göra, säger Johan Rosenqvist, hälso- och sjukvårdsdirektör i regionen.

Statsradion guidar rätt

På statsradion har läkarens varningar upprört så pass att man talat med Andreas Jahrehorn Önnerfors, rådgivare vid medieinstitutet Fojo på Linnéuniversitetet, för att guida lyssnarna i hur man ”sållar bort falsk information från experter”.

LÄS ÄVEN: Studie: Vaccination ger MER corona-infektioner

Överläkaren i fråga uppges vara Ute Krüger som kan ses tala om sina fynd i videon nedan.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.