Ekstrabladet rapporterar att partiet Stram Kurs, vars partiledare blivit känd för att vara starkt islamkritisk, ser ut att komma in i Folketinget. DF:s partiledare Kristian Thulesen Dahl låter sig inte lockas att kritisera det nya partiet utan påpekar att han inte vill se ”det svenska tillståndet” i Danmark och respekterar danskarnas val.

Valet i Danmark närmar sig och nu får det starkt invandringskritiska partiet Stram Kurs 2,7 procent, vilket skulle ge dem 5 mandat, i en opinionsundersökning gjord av företaget Megafon på uppdrag av TV2 och Politiken. Dock är siffran inte statistiskt säkerställd.

Partiledaren Paludan har skapat kontroverser tidigare när han bland annat lekt med koranen och fått sina demonstrationer attackerade och sedermera förbjudna för att det ”stör ordningen”.

LÄS MER: Dansk politiker lekte med Koranen – invandrargäng svarade med upplopp

När reportern frågar Dansk Folkepartis partiledare Kristian Thulesen Dahl om vad han tycker om det svarar han diplomatiskt:

– Jag tror DF står starkast genom att stå fast vid det folk känner oss för och låter bli med överbudspolitik för att nya ställer upp.

– Om de nya som ställer upp blir representerade i Christiansborg så ska vi bara finna oss i det för i Danmark vill vi inte ha det svenska tillståndet. Så vi ska inte ha en situation där vi på förhand säger att vi inte kan samarbeta med någon.

LÄS MER: VIDEO: Invandrargäng attackerade dansk politiker med fyrverkerier – polisen tvingades fly

Hela intervju med Dahl kan ses här.

Danmark har parlamentsval senast den 17 juni i år.

LÄS MER: Terrorkopplade islamister samlades i Köpenhamn – dansk politiker svarade med att bränna koranen