För ett par dagar sen rapporterade GT om ett fall i Västsverige där en kvinnlig lärare haft sex med en grundskoleelev vid ett flertal tillfällen. Fallet som polisanmäldes av skolan och slutade med att läraren fråntogs sin legitimation valde komikern Özz Nujen att skämta om på ett sätt som många menar är olämpligt.

Läraren är i 40-årsåldern och eleven 15 då relationen inleddes. Kvinnan ska ha haft en framträdande position på skolan ifråga. Då skolledningen fick höra talas om fallet gjorde man en polisanmälan. En utredning visade att de haft både oskyddat samlag och oralsex. Kort efter att ledningen stängde av läraren från sin tjänst sade hon upp sig. Då man menade att det rörde sig om ett missbruk av elevens beroende- och förtroendeförhållande såg man extra allvarligt på fallet.

En anmälan gjordes även till Skolinspektionen där man menade att kvinnan inte längre bör anses kompetent att undervisa yngre elever då det fanns en risk för att det kunde ske igen, därför ville man också att hon skulle bli av med sin lärarlegitimation.

I utredningen medger kvinnan vad som skett men påstår att hon ”begick ett stort misstag” och hävdar att det var eleven som var drivande och tog initiativen. Vidare påstår hon att relationen med eleven var ”en psykotisk reaktion på långvarig stress”.


Många har reagerat negativt på tweeten och menar att den går över gränsen.