Foto: Faksimil/Socialdemokraterna

Foto: Faksimil/Socialdemokraterna

Inrikes

Özz Nûjen om kritiken mot att ha betalat 85 000 till Akilov: ”hatbloggare” och ”trollarméer”

Publicerad 2/1/2018
Annons

Den sverigekurdiske komikern Özz Nûjen går på Twitter till angrepp mot riksdagsledamoten Hanif Bali (M) och krönikören och författaren Katerina Janouch för att de uppmärksammat att familjen Nûjen betalat 85 000 kronor till terroråtalade Rakhmat Akilov.

Janouch, som var den som först uppmärksammade bank­transaktionerna till Akilov, kallas ”hatbloggare” medan han skriver om Bali att denne är ”sanktionerad av sitt parti”. Påpekas bör att Nûjen har nära band till Social­demokraterna och är flitigt anlitad av partiet.

Nûjen anklagar Janouch och Bali för att försöka misstänkliggöra honom och ”insinuera att brott har begåtts, där ingen vet eller har någon aning”.

Totalt fördes 85 408 kronor över från bankkonton som tillhör familjen Nûjen till Akilovs konto under hösten 2015. Uppgifterna framkommer i polisens förundersöknings­protokoll från det pågående terroråtalet. Pengarna ska Akilov ha fått i samband med renoveringsarbeten på en fastighet som den kurdiska familjen äger på Gotland.

Av förundersökningen framgår att Akilov, förutom bank­transaktioner, även fick betalt i kontanter för olika jobbuppdrag. Det är oklart om och i så fall hur mycket pengar han fick betalt kontant från familjen Nûjen.

Under gårdagen uppmärksammade flera medier Nûjens banktransaktioner till Akilov. Bland dem lokaltidningen Hela Gotland och de båda kvällstidningarna Aftonbladet och Expressen. Kritiken mot Özz Nûjen har tilltagit i och med mediebevakningen och flera högt uppsatta politiker stämmer nu in i kritikstormen mot den kurdiske komikern.

SE ÄVEN: Komikern Özz Nujens familj anställde Drottninggatan-terroristen Rakhmat Akilov svart

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons