56-årige Khaled Anan begärs häktad för måndagens knivattack mot en polis utanför polishuset i Norrköping. Han är enligt häktningsframställan på sannolika skäl misstänkt för mord.

Åklagaren bedömer att det finns risk att Khaled Anan, en palestinier som enligt egen utsago har en bakgrund i PLO och numera är svensk medborgare, fortsätter begå brott om han släpps på fri fot. Häktningsförhandlingen hålls klockan 15:00 idag.

Anan vårdas fortfarande på sjukhus sedan han skjutits av polis i samband med gripandet.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här skjuter polisen terror-kopplade knivmannen i Norrköping

”Oacceptabelt”

Polismyndigheten uppgav igår att tillståndet var stabilt och inte livshotande för den knivskurna polisen. Rikspolischef Anders Thornberg passade i samband med det på att kalla knivdådet ”oacceptabelt”.

– Våld riktat mot en polis är ett angrepp mot hela Polismyndigheten, våra medarbetare ska känna sig trygga i sitt arbete och på sin arbetsplats, det här är helt oacceptabelt, sade han i ett uttalande.

Khaled Anan är tidigare dömd för att ha attackerat svenska poliser. Första gången redan 2001, vilket Samnytt tidigare rapporterat om.

Han vårdades fram till i somras på rättspsykiatrisk avdelning för en bensinattack mot poliser 2013. Förvaltningsrätten, som tog beslutet att släppa honom fri, ansåg då ”att det inte längre finns en beaktansvärd risk att han till följd av den psykiska störningen återfaller i allvarlig brottslighet.”

LÄS MER: VIDEO: Här hugger palestinier ned polis vid polishuset i Norrköping