En hord maskerade sympatisörer till den palestinska terrorstaten stormade tidigt på eftermiddagen Kungliga Tekniska Högskolan i centrala Stockholm. De barrikaderade sig inne i byggnaden och ett stort pådrag av poliser tvingades bryta sig in för att avhysa ockupanterna.

Polisen bedömer att det rör sig om mellan 10 och 15 extremister som stormat högskolan. Insatsstyrkan och ett flertal hundpatruller kallades in för att bryta sig in och omhänderta brottslingarna.

– Vi har inlett en utredning om olaga intrång, säger Anders Bryngelsson vid polisen i en kommentar till media.

Även utanför byggnaden samlades anhängare till den palestinska terrorstaten och skanderade antisemitiska anti-israeliska slagord.

Faksimil Instagram

Flertalet av dessa var i likhet med de som stormade byggnaden maskerade med bland annat munskydd och palestinasjalar.

Faksimil Instagram

På sociala medieplattformen Instagram meddelade extremisterna att de ockuperat huset. De hängde även ut den palestinska terrorstatens flagga utanför ett fönster i den del av byggnaden som de stormade, enligt uppgift plan tre i Kårhuset.

För en vecka sedan tvingades polisen avhysa andra anhängare till den palestinska terrorstaten på KTH:s campusområde. En av dem var klimataktivisten Greta Thunberg som på senare tid kritiserats för att ha radikaliserats till Hamas-anhängare.