Rasmus Paludan (2)

Rasmus Paludan. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Paludan nekas demonstrationstillstånd i Stockholm

Publicerad 4/28/2022
Annons

Den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan ansökan om att få hålla en demonstration i huvudstaden på 1 maj avslås av Stockholmspolisen. Paludan lovar dock att dyka upp ändå.

Paludans plan var att gå samma väg och framför Socialdemokraternas rutt från Humlegården till Norra Bantorget samtidigt som han skulle hålla i en brinnande Koran. Budskapet i Paludans motdemonstration mot Socialdemokraterna var att partiet har förstört Sverige.

LÄS ÄVEN: Paludan bränner koranen framför Socialdemokraternas första maj-tåg

Efter vad man kallar en samlad bedömning kommer polisen fram till slutsatsen att risken för ordningsstörningar är för stor.

– Det är polisens uppdrag att upprätthålla allmän ordning och säkerhet samt att i övrigt tillförsäkra allmänheten skydd. Det är också polisens uppdrag att säkerställa grundlagsskyddade fri- och rättigheter. Frågan om Rasmus Paludans demonstrationstillstånd är komplex eftersom man behöver göra avvägningar mellan människors säkerhet och den grundlagsskyddade rätten att uttrycka sin åsikt. Vi inväntar även Förvaltningsrättens beslut för vägledning inför kommande bedömningar, säger Peter Ågren, kommenderingschef i region Stockholm för den särskilda händelsen Val 2022.

LÄS ÄVEN: Paludan om polisens NEJ till islamkritiskt valmöte: ”Livrädda”

Paludan avser dock dyka upp med ett gäng Koraner ändå:

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons