0
Inrikes

Paludans parti bränner Koraner i flera ’Stockholmsghetton’: ”Vi ska håna och förnedra islam”

Publicerad 9/5/2020
Annons

Samhällsnytt kunde tidigare i veckan meddela att det danska islamkritiska partiet Stram Kurs kommer att följa upp besöket i Rosengård med ytterligare en demonstration mot islam i Rinkeby där Koranen utlovas brinna. Nu meddelar partiet att man samma dag även kommer att besöka Akalla, Botkyrka, Husby, Sollentuna, Upplands-Väsby och Tensta för demonstrationer.

Den dansk-svenske partiledaren Rasmus Paludan har förbjudits inresa i Sverige de närmaste två åren eftersom polisen anser att han utgör ”ett allvarligt hot mot rikets säkerhet”. Själv menar han att han är svensk medborgare och har bett Sveriges ambassad i Köpenhamn om en utredning som ska möjliggöra ett pass och därmed inresa i Sverige. Paludan har slagit fast att partiet ska engagera sig mot islamiseringen av sitt broderland Sverige som han även bedömer kan komma att bli ett hot mot Danmark i det långa loppet.

LÄS ÄVEN: Paludan söker demonstrationstillstånd i Rinkeby: ”Koranen ska brinna”

På torsdagen skickade Paludan in en ansökan för att hålla flera demonstrationer ”för yttrandefrihet och Sverige”, denna gång i invandrartäta och så kallade utsatta områden i Stockholmsområdet. Demonstrationsturnén i huvudstadsområdet planeras gå av stapeln på lördag 12 september och pågå mellan klockan 10:00 och 20:00. Paludan menar att många Koraner måste brännas för att vissa invånare ska lära sig vad yttrandefrihet är och hur man beter sig i ett civiliserat land.

Ska ”förnedra islam” och ”pedofilen Muhammed”

På listan över platser som ska besökas finns flera områden i Botkyrka kommun, däribland Alby, Fittja och Norsborg. Vidare ska som tidigare meddelats besök göras i Rinkeby men nu även i Akalla, Husby, Tensta, Sollentuna och Upplands-Väsby. Paludan skriver till Polismyndigheten att partiet på alla dessa platser ska ”bränna många Koraner” för att förnedra och håna islam men också profeten Muhammed ”som var en peodofil som våldtog 9-åriga Aisha”.

”Demonstration för yttrandefrihet och Sverige: vi bränner koraner i fem olika ghetton”

Demonstrationen handlar om att håna och förnedra islam och den falska profeten Muhammed som var pedofil och våldtog nioåriga Aisha. Vi kommer att bränna många koraner.

Besöker plats för Sveriges första böneutrop

En av de platser som Stram Kurs ska besöka nästa vecka är Fittja där moskén år 2013 var den första i Sverige att tillåtas börja med arabiska böneutrop. Nedan följer en video som visar invigningen.

LÄS ÄVEN: Löfven i attack mot islamkritik som yttrandefrihet: ”Behöver inte sådant i vårt land”

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
999”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons