filmstaden-bergakungen-göteborg
Inrikes

Par sa till ”gäng yngre män” att inte störa i biosalongen – misshandlades när filmen var slut

Publicerad 3/10/2018
Annons

Förra fredagen gick ett par i 20-årsåldern i Göteborg för att ha det trevligt och se en film på biografen Bergakungen i centrala Göteborg. Filmupplevelsen blev dock raka motsatsen till den trevliga upplevelse de förväntat sig.

Det började med att vad media opreciserat beskriver som ”ett gäng yngre män” uppträdde högljutt och störande i salongen. Paret sade till gänget att dämpa sig, något som skulle visa sig få ödesdigra konsekvenser.

När filmen var slut bestämde sig nämligen gänget, vars medlemmar känt sig kränkta av tillsägelsen, att återupprätta sin heder genom att misshandla paret som tillrättavisat dem. Kvinnan tillfogades bland annat en huvudskada som ansågs så pass allvarlig att hon fick åka ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Vilka skador mannen åsamkades är oklart.

Polis anlände till platsen men lyckades inte gripa någon och har heller inga misstänkta. Det uppger Tony Westerberg, som är förundersökningsledare vid polisen i Göteborg i ett uttalande till Expressen/GT.

Avsaknaden av övervakningskameror gör också att polisen tror sig ha små möjligheter att identifiera gärningsmännen. De signalement på brottslingarna som paret sannolikt lämnat till polisen, uppges inte i media. Däremot vidarebefordrar man polisens uppmaning till eventuella vittnen att kontakta polisen på telefon 114 14.

SF Bio meddelar att man efter händelsen kommer att anställa särskilda säkerhetsvakter. Dessa ska finnas inne i själva biosalongerna och övervaka att ordningen upprätthålls och ingripa om våldssituationer skulle uppstå.

Den misshandlade kvinnan uppger att hon är missnöjd med hur hon blev bemött av biopersonalen den aktuella kvällen och hur situationen med det störande våldsamma gänget hanterades.

Thomas Runfors, som är kommunikatör på SF Bio, beklagar i ett uttalande till Expressen/GT det inträffade och konstaterar, utan att peka ut några specifika grupper, att det ”tyvärr är ett ökande samhällsproblem där man tar till våld för att lösa meningsmotsättningar”.

Polisen rubricerar händelsen som misshandel.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
844Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons