polis-kniv

Foto: faksimil Facebook / Santeri Viinamäki, CC BY-SA 4.0

Inrikes

Påskhelgens facit: ELVA mord och mordförsök på fyra dagar

Publicerad 4/6/2021
Annons

Den gångna påskhelgen blev osedvanligt våldsam med flera mord och mordförsök.

Strax efter midnatt till långfredagen ska en man ha försökt mörda en kvinna i en lägenhet i Vasastan i Stockholm. Bara några minuter senare knivhöggs en man allvarligt i Hässelby villastad där fem personer anhölls för mordförsök.

Sent på fredagen hittades en död man i en tvättstuga i ett flerfamiljshus i Nacka. Händelsen utreds som misstänkt mord. Ytterligare ett mordförsök skedde under natten i ett garage i Farsta. En misstänkt gärningsman anhölls.

Strax innan kl 10 på lördagen larmades polis till Flemingsberg i södra Stockholm där en medelålders kvinna med livshotande skador påträffades i en lägenhet. Kvinnan avled senare på platsen. En man greps i samma lägenhet misstänkt för mord. Vilken slags relation de hade vill polisen inte uttala sig om.

I lördags hittades en man och en tonåring allvarligt skadade på olika platser i Kista inom loppet av en timme. Båda händelserna utreds som mordförsök och två personer har gripits misstänkta för en av händelserna.

Vid halv elva på söndagsmorgonen fann polisen en avliden man i en bostad på en mindre ort i Luleå. En kvinna greps på plats och har anhållits av åklagare misstänkt för mord. Enligt kvinnans advokat har hon handlat i nödvärn. Offret och den misstänkta känner varandra sedan tidigare.

Senare på söndagen var det i Gustavsberg i Värmdö kommun som polisen påträffade en avliden man i ett skogsparti. Polisen utreder händelsen som ett misstänkt mord.

På söndagen larmades polis till en lägenhet på Södermalm i Stockholm. Där greps en kvinna misstänkt för mordförsök och en allvarligt knivskadad man fördes till sjukhus.

På söndagen greps och anhölls också två män misstänkta för ett mordförsök i centrala Södertälje kvällen innan.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1039Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons