Foto: Alasdair McLellan / CC BY-SA.

Passagerare i raseriutbrott när tåg var försenat – personal låste in sig

När SJ-tåget var en dryg timme försenat blev det för mycket för somliga passagerare som blev så pass arga att personalen fick barrikadera sig inne i stationshuset. ”De slet i dörren”, beskriver en av de drabbade anställda.

Det var då tåget till Umeå från Stockholm var 80 minuter för sent som flera passagerare missade sina anslutningar. Medan vissa beställde taxi kunde SJ inte ordna någon ersättningstrafik för resten, vilket orsakade tumult.

Flera missnöjda passagerare jagade efter personalen som kände sig så pass hotade att de låste in sig på stationshuset i två timmar.

Skrek över hela stationen

I anmälan till Arbetsmiljöverket skriver personalen att ”resenärernas reaktioner var mycket otrevliga” och att de ”fick utstå trakasserier och hånfulla ord” samt att ”en resenär fick ett raseriutbrott och skrek över hela stationen”.

Medan de låst in sig ska de uppretade passagerarna ha fortsatt att slita i dörren och plinga på.

I ett mejl till SVT Nyheter skriver SJ att ”en händelse när medarbetare har blivit utsatta för trakasserier ser vi mycket allvarligt på och följer alltid upp internt”.

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.