En man i 60-årsåldern anlände till akuten med kraftig smärta i huvudet. Men väl där skickade vårdpersonalen hem honom med värktabletter. Smärtorna höll i sig och mannen återvände till sjukhuset där man konstaterade hjärnblödning.

Det var i våras som mannen upplevde kraftig huvudvärk, stelhet i nacken och yrsel. Han åkte då med ambulans till ett sjukhus i Göteborg, rapporterar GöteborgDirekt.

LÄS ÄVEN: 61-årige Bengt hade hjärnblödning – nonchalerades med nässpray

På sjukhuset berättade patienten att han har en historik med syrebrist i hjärnan. Vidare finns det även hjärt- och kärlsjukdomar i släkten. Men vårdpersonalen ansåg inte att det var värt att undersöka vidare. Istället skickade de hem mannen med värktabletter.

Fyra dagar senare tvingades mannen återigen besöka sjukhuset med anledning av sina symptom. Då konstaterade vårdpersonalen att det handlade om hjärnblödning. I en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, skriver mannen att ingen tog honom på allvar.

”Alla andra läkare jag träffade på efteråt var chockade och skämdes att ingen hade tagit mig på allvar och framförallt att de inte tänkte på att göra en röntgen! Detta får inte hända”

LÄS ÄVEN: Patient skickades hem trots smärtor i huvud och nacke – hade hjärnblödning