Länssjukhuset Ryhov Jönköping

Länssjukhuset Ryhov är Jönköpings största sjukhus. Foto: Faksimil YouTube

Inrikes

Patient skickades hem trots smärtor i huvud och nacke – hade hjärnblödning

Publicerad 2/3/2019
Annons

En person med smärtor i huvud och nacke sökte vård vid akutmottagningen i Jönköping. Vårdpersonalen bedömde smärtorna som måttliga och patienten fick vända hem igen. Smärtorna var dock ihållande och patienten sökte sig tillbaka till sjukhuset. Då konstaterades hjärnblödning. En anmälan enligt lex Maria är upprättad till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Det var efter att personen fallit illa och skadat sig som smärtor uppstod i både huvudet och nacken. Personen uppsökte akutmottagningen hos Jönköpings största sjukhus, Länssjukhuset Ryhov, för vård men blev efter en snabb bedömning att smärtorna vara ofarliga hemskickad av vårdpersonalen, rapporterar Jnytt.

LÄS ÄVEN: Läkare bedömde andningssvårigheter som ”stress” – hade blodproppar och lunginfarkt

Smärtorna upphörde emellertid aldrig och en vecka senare uppsökte patienten sjukhuset på nytt. Då konstaterade vårdpersonalen att patienten drabbats av en hjärnblödning och skickade denne till Linköping för operation.

LÄS ÄVEN: Skickades hem från akuten trots svåra smärtor i bröstet – avled av hjärtstopp

Enligt Region Jönköping har patienten fortfarande smärtor och besvär efter händelsen. I sin egen bedömning anser man dock att det inte är sannolikt att dessa beror på den fördröjda diagnosen och behandlingen.

En anmälan enligt lex Maria har upprättats till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

LÄS ÄVEN: Kvinna dog efter 4 timmars väntan på akutoperation – IVO avslutar ärendet utan åtgärder

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
835Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons