Källa: Creative Commons

Påven i brandtal om invandringen: ”Känn er som migranter”

Delningar

Nyligen talade Påve Franciskus inför en grupp missionärer i Vatikanen. I sitt tal förklarade han att länder inte utvecklas av sig själva, länder byggs av migranter.

Den 29 oktober tog Påve Franciskus emot en grupp missionärer för ett generellt möte som även behandlade migrationsfrågor. Under mötet uttryckte Påve Franciskus sin syn på migration och gav egna exempel från Argentina, där han själv växte upp efter andra världskriget. Franciskus beskrev Argentina som en drinkblandning av migranter, ett land som tog emot många men också behövde många för att utvecklas.

– Jag är ett barn av migranter, jag minns efterkrigstiden – jag var omkring 10-12 år gammal när min pappas arbetsplats tog emot polska migranter. Jag minns hur alla arbetare välkomnades ordentligt.

Påve Franciskus förklarade att han idag ser ett samhälle där det är allt vanligare att stänga ute främlingen. Ett samhälle som sätter välbefinnande före allt annat. Länder stänger sina gränser för att inte besväras och tillåter endast människor som bidrar till välbefinnandet att vistas i närheten.

Påven jämförde de stängda gränserna med Europas stora demografiutmaning som är ett resultat av sjunkande födelsetal i Europa. I båda fallen går välbefinnandet först. Det handlar om en rädsla för främlingen. En rädsla för migranten eller det nya barnet. Välbefinnande är självmord, förklarade Påven.

– Känn er som migranter, ja, känn er som utsatta migranter, migranter till Herren som knackar på hans dörr med bönen, precis som migranter knackar på dörren till deras mottagande land, lev som migranter mellan varandra, håll ihop som migranter i församlingen.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

265 KOMMENTARER

 1. Inte första påveidioten som är en vänsterbliven kommunist direkt.
  De senaste påvarna har gjort precis allt för att utrota kristendomen och ersätta den med hatisk, mordisk och pedofil islam.

 2. Länder byggs av migranter var inget man sa när Hitler och Stalins trupper invaderade andra länder, men när fienden kommer promenerande som civila med sina främmande ideologier så förväntas vi varmt välkomna dem!
  GLÖM DET!

  • Hitler och Stalin tjatade nog uppenbarligen mest om hur stor tjänst de gjorde genom att befria länderna från deras plågor både lite här och där.

 3. Påven är fel ute. Polackerna flydde kommunismen, Polackerna var kristna , katoliker ,precis som Argentinarna. Nu rör det sig om muhammedaner som inte har en tanke på att byta religion.

  Flera biskopar från Polen , Ungern , Slovakien , Kroatien m.fl. har varnat sina politiker för muslimsk invandring. Även den kyrklige ledaren i Ryssland , som har titeln ; Hans Helighet Patriark av Moskva och hela Ryssland , har sagt att muslimerna i väst måste resa hem igen. ( Patriarken heter Kirill har jag för mig ) Mellan President Putin och Patriarken tycks den s.k. personkemin fungera för dom syns ofta tillsammans på olika uppdrag och när dom träffas omfamnar dom varandra och utdelar (luft-)kindpussar.

 4. Påven är spritt språngande galen. De migranter han dillar om är ju långt ifrån samma typ av migranter som idag. Hans glada migranter kom ju inte från menaländerna utan från Europa främst. De var tacksamma och glada men dagens idioter skiter mest i vad det görs för dem. De är oftast varken tacksamma eller inställda på att göra rätt ifrån sig överhuvudtaget och det visar de varje dag. Den där påven tycks ju vara inbillningssjuk och totalt frånkopplad från dagens verklighet. Och sådana knäppskallar ska ordentligt folk överallt få dras med i ledande ställning idag överallt ihop med deras vansinniga idéer och migranter som inte ens är värda namnet.

 5. Detta uttalande måste väl ändå markera slutet för Andra vatikankonciliet, ekumenik och den judeokristna ”dialogen”. Den här påven är inget annat än en revolutionär. En karikatyr och best samtidigt.

 6. Jesuiter kan man inte lita på. Bergoglio har varit en röding hela sitt liv och har många skelett i garderoben. Han har nu reducerats till att bli ett ett redskap för globalisterna, en nyttig idiot. Han borde städa upp i sitt eget hus i stället för att moralisera över andra. Han kan lämpligen börja med att anmäla alla de tiotusentasl pedofiler hans kyrka skyddar. Och om Bergoglio så gärna vill ha in invandrare så kan han föregå med exempel och slå upp Vatikanens portar och ta in kulturberikarna i sitt eget palats.

 7. Så han har själv sett hur det blir när det kommer flyktingar som verkligen har flytt och som direkt kunde sättas i arbete och så tror han det är likadant idag… Så bara ännu en knäppgök i en lång rad knäppgökar med andra ord.

 8. Min bild av påven är…..-”Man vill hitta en gubbe som är så gammal så han inte längre trånar efter småpojkar”. Gubben måste nästan vara färdig att dö och det har väl hänt att en nyutnämnd påve gjort det? Ursäkta. Grovt och fult……

  • En påve hittades på en parkbänk. Det var i slutet av sjuttiotalet. Förmodligen mördad. Katolska kyrkan är infiltrerad av dess svurna fiender och den nuvarande påven är bara en konsekvens av denna infiltration.

    • Kan man naturligtvis inte utesluta men inte heller att han kan ha blivit mördad. Han har gått till historien som en av de mest , om uttrycket tillåts, kortlivade på påvestolen.

     • Man undrar ju en smula (eller inte) varför påven måste vara en gammal stofil som balanserar på gravens rand!

     • Några av de senaste har varit förhållandevis unga men det är en mycket krävande vikarietjänst och några Frodoliner göre sig icke besvär. Å andra sidan är påve Frasse en pajas och en bluff…

 9. Tredje världen har aldrig, och kommer aldrig någonsin kunna ta över första världen utan att förvandla första världen till tredje världen.

 10. Det är väl en sak att ta emot människor som har något att ge ett land. Men att ta emot gräshoppssvärmar med tärande element ifrån MENA, det fungera inte.

  Om Sverige tog emot 50 000 japaner, då skulle vårt land blomstra, men nu tar vi istället emot bottenskrapet ifrån MENA och Östra Afrika istället.

 11. Den här påven är en del av de krafter som ligger bakom folkutbytet i Europa.Skulle han själv vilja bo i Rosengård utan sina livvakter och bepansrade fordon-Knappast.

 12. Jag känner mig redan som en migrant i mitt eget land. Räcker inte det? Påven är en åsna och hans pedofilpräster lika andliga som åsnans anus.

 13. Denna jämförelse är ju lika befängd som när vänsterliberalerna i Sverige jämför dagens massinvandring av integrerings-ovilliga muslimer från MENA-länder, med den arbetskraftsinvandring från syd- och öst-Europa, som skedde till Sverige på 50-60-talen…Kan han inte redogöra för hur många MENA-migranter han själv har tagit emot i Vatikanen…?

 14. OT: Skjutningarna fortsätter,inatt sköts en person i Göteborg,en annan i Uppsala ,och i Malmö besköts en lägenhet.

 15. Undrar om sammansättningen av flyktingarna till Argentina i hans barndom också var en förkrossande majoritet av MÄN i sin bästa, försvars-dugliga ålder…?

  • argentinas befolkning byttes ut. nu lever bara polacker där=)))).
   nu hör det till saken att till just argentina flydde en hel del med förflutet inom SS. eichman hittades ju i buenos aires.
   ojojoj vilken stolle denna påve är.

 16. Det är dock så enkelt att man kan inte bygga ett samhälle med denna inställning.
  Man ska ha social kompetens dvs man kan inte hugga grannen med kniv om man ”känner” sig kränkt, tala språket, ha egen försörjning ”dvs inga bidrag”, bostad.
  Simple as that….

 17. …även i Sydamerika så är det nog ändå urbefolkningen (i detta fall indianerna) man bör rådfråga huruvida de anser att massiv invandring är något bra!
  Påven är jävig i frågan!

 18. Det är en viss skillnad på polska arbetare och analfabeter.
  Påven kan återgå till att tafsa på småpojkar, om den europeiska migrationskatastrofen vet han inget.

 19. Ok det var fint sagt. Dock måste vi komma ihåg att det krävs en del förberedelser. Vi måste avskaffa alla sociala skyddsnät. Var och en får klara sig själv. Den som inte lyckas får gå till sin kyrka eller moské och be om mat och en sovplats. Många av oss skulle kunna bli vinnare eftersom skatten blir låg. Vi kan helt avskaffa löneskatt och bara beskatta företag. Skatten går till underhåll av samhällsfunktioner. Skola och sjukvård får var och en betala själv. Kyrkan kan alltid hjälpa till. Vi litar på er. Tack.

 20. OK Papa, kan du ta emot några tusen migranter till Vatikanen? De ska säkert kunna åstadkomma stora förändringar hos dig.
  Vidare så knackar de inte på Herrens port. De har sin egen gud med sig så du får ta och bygga en stor moské inne på ditt område.
  Ta dig också en en titt på koranens suror, t ex 8:12 och 3:28, du verkar inte veta särskilt mycket om islam.

 21. olika etniciteter bygger samhällen på olika sätt.
  Att blanda har inte givit något bra samhälle någonstans,vi är alldeles för olika biologiskt och kulturellt.

 22. en så lärd man som nu Påven borde vara…..han borde också inse att det är skillnad på migranter och migranter..lika barn leka bäst…Hur skulle Sverige ha lyckats om vi släppt in muslimer för att lösa arbetskraftsbristen under 40,50,60,70 talen….

  • Det är inge fel på merparten av de men det finns bara inte arbete för alla i Sverige de är människor precis som oss.. problemet är snarare samarbetet bland kulturerna som visar sig nu inte funkar

   • Olika kulturella samhällen skapas av olika biologiska etniciteter.
    Att döma genom ditt svar så gör det ingenting om min etnicitet dör.

    • Du menar att du är för massmord? Vad tror du händer enligt ditt svar ”om min etnicitet dör”. Ända sättet att ta bort en kultur är att ta död på folk

 23. Om ”Multikulti ” var bra då vi som är från Mellanöstern , borde hade haft bäst. Men vad händer där? Krig, fattigdom, hedersmord, terror, islam, Hijab, tortyr, terrorism och 1000 andra ondska. Jag är från Iran och vet mycket bra att ” Multikulti” och att samla så mycket folk med olika idéer, folkgrupper, och kulturer i ett land, bli bara katastrof. Hela Mellanöstern är en stor bevis för denna misslyckande ondska. Och vi som kommer därifrån , hämtar med oss ondskan till west

  • Helt rätt!Samma problem med det ”ryska imperium”!
   Vi ryssarna har inte haft ett eget land över 100 år,kanske upp till 200 år.Vi har blivit överkörda(av VEM är en bra fråga).De blandar och blandar in oss med andra folkgrupper hela tiden.Och säger att det är bra.Vi är alla ”bröder och systrar”.Vilket fungerar inte i verkligheten.Det är bara elände nästan jämt.Och nu sitter jag i Sverige, samma skitbåt….

 24. De historiskt största immigrantgrupperna i Argentina är italienare och spanjorer. Större immigrantgrupper i modern tid med mest ”avvikande” kultur är koreaner, kineser och vietnameser. Av de 20 största immigrantgrupperna idag är i stort sett alla från andra länder i Sydamerika. USA är på plats 10. Inte en afghan, syrian, irakier eller somalier i sikte.

 25. Ännu en predikan från en som blandar päron med morötter. Efterkrigstidens flyktingar har inget att göra med nutidens flyktingar.
  Efterkrigstidens flyktingar var inte ensamma unga aggressiva, våldsamma unga män i vapenför ålder som kallar sig för barn.
  Det är skamligt ! Han kan stå och vifta på sin balkong i Vatikanen ,det är han bra på, istället för att predika om något han inte har en susning om.

 26. Länderna stänger ute Profeten Mohammed; massmördaren, pedofilen, slavägare, hustrumisshandlaren, våldtäktsmannen, krigsherren, ondskan.
  Med all rätt.
  Vi kan inte hjälpa muslimer som följer en irrlära som säger att de ska mörda och förtrycka alla oliktänkande.

 27. In med ett par hundratusen muslimska desertö… jag menar flyktingbarn i Vatikanen bara, upp i kättarpåvens antikristna a##s.

 28. En invandrad man från Somalia i ring p1:
  Jag vill ha ökad jämlikhet.

  Håller med i sak.
  Somalier skall ha rätt att få samma standard som i Somalia.Det blir lätt så att de som devalverar sin kunskap och kulturella anpassning får svårt i sitt nya land.

  • Jämlikhet är också en del av den kommunistiska agendan som har som mål att undergräva och förstöra västvärlden.
   Här i väst gäller individuell frihet. Alla kan inte vara jämlika men alla har rätt att sträva efter att bli så framgångsrika som möjligt.

 29. Flykting är någon som åker inte tillbaka till hemlandet. Men alla åker tillbaka. Så det finns ingen flykting . Mer än 99% åker tillbaka. Bland iranier är kanske max 1000 personer åker inte tillbaka. Flykting är fel ord.

 30. Påvarna förr var klokare. De gjorde allt för att stoppa Osmanerna från att erövra Europa.
  Han borde veta litet om hur islam erövrat och vad det inneburit för drabbade.
  Talar han om Polen, så kan han läsa på om hur muslimer under stormuftin av Jerusalem samarbetade och mördade i Europa.
  Han är uppriktigt sagt okunnig. Eller ljuger medvetet? Bara välja vilket. Något som muslimer och deras islam hatar, så är det kristna och kristendom och utrotar alla spår och inflytande.
  Han är en fara för sig själv, Europa, kristna världrn och sin kyrka.

 31. Han hyllar det nya Osmanska riket där han lär få stå med mösan i handen och bugga för överhögheten. Ser inte han vilka som kommer och varför.I Sverige så är det bara att åka ut och se vilka som flyttar in i de nybyggda lägenheterna. Hyresavin går till kommunen som tar in hyran via skatter. Största bedrägeriet pågår var dag i Sverige. Det är inte konstigt att man måste höja skatterna för att finansiera mottagandet (hotellräkningen med alla övriga utgifter inräknade).

 32. Gubstrutten är genomkorrumperad av storkapitalet och globalistmaffian. Att han sitter på den positionen som han gör är ingen slump.

 33. Påven säger att länder har byggts upp av migranter, menar han då dom som kom när inlandsisen försvann för 10 000 år sedan.
  PK vill gärna jämföra dessa människor med dom som kommer nu. Alltså helt åt helv.

  • Samma sak om man jämför med europeiska emigranter till Nord- och Sydamerika.
   Dessa fick inte en massa gratis.
   Jämför gärna med parasitsvärmana från Mena.

 34. ”ett samhälle där det är allt vanligare att stänga ute främlingen”.

  Horder av islamister attackerar Italiens gränser. Påven har blivit gaggig och ber om den kristna trons undergång.

  Har Reinfelt varit på besök i Vatikanen eller är det Soros som infiltrerat den kristna staten?

  • Katolska kyrkan är förbunden med globalistbankerna genom stora lån. När globalisterna säger hoppa, så frågar påven: ”Hur högt?”.

  • Ja, dårfinken hade antagligen ömmat för Djingis Kahns horder också, ansett att de var berikande mångkultur, och måste tas emot med öppna armar.

   • Det finns paralleller. Mongolerna slaktade ungefär halva Kinas befolkning. Det finns en vag parallell med dagens Sverige där.

   • Jag kan se påven i sin påvemobil välkomna slaktarmongolen till Vatikanen. De delar bröd och vin – sen blir allt tyst. Tills Djingis visar sig på påve-balkongen.

    Tur att han är död sen länge. Men vi har ju Soros…

  • Märkligt att en buddhistledare utanför Europa är klokare och bryr sig mer om Europa än en ledare i Europa för så många kristna i Europa och världen.
   Kristna i Afrika måste vara oroliga. Sådana problem, som de har med muslimer.

 35. Jag har en vän som på fullt allvar menar att ledarna för den katolska kyrkan är satanister: -Oviljan att ta tag i det galopperande pedofilproblemet, det politiska dubbelspelet, kyrkan i vatikanen i form av ett ormhuvud med satans-skulpturer..

  Han menar att det finns en ”kyrka i kyrkan”.

  …Börjar tro att han har en poäng.

  • Opus Dei? Låter som någon läst för mycket Dan Brown. Opus Dei är raka motsatsen till Jesuiterna när det gäller ”liberalisering vs konservatism”-skalan. Dock är verkligheten mer komplex än så. Det finns nämligen mycket gott i båda rörelser (och jag har mångårig personlig erfarenhet av den ena av dem). Sedan förnekar jag inte att vissa verkar drivas av en agenda, något jag milt sagt beklagar och tar avstånd ifrån.

  • De (satanisterna) börjar bli allt mer öppna med vem de dyrkar. Om nu katolikerna hade varit kristna så hade det varit mer naturligt med en kristusgestalt bakom påven i audienshallen. På en gågata i Göteborg har det satts upp en äcklig figur; till hälften människa och till hälften fisk med fenor. Det kanske inte är en tillfällighet att den placerats strax utanför domkyrkan.

   • nej, det är inte en tillfällighet.
    De följer efter sin plan noga.Som en riktig sekt.
    År efter år, under FLERA hundra år.Nu deras slutmål börjar närma sig, då vågar de visa upp sina riktiga ansiktena mer och mer.Sakta mer säkert..Så vi ”vänjer oss” vid deras äckliga ”värdegrund”.
    Om folken på jorden inte stoppar dessa NU,då…då vet du väl själv vad det blir..Jag vill inte leva under den tiden i alla fall.Bättre att dö i så fall….

 36. Ja tack, jag känner mig redan som en utsatt migrant. Som snart kommer att tvingas från mitt enda hemland på jorden, eller få syra i ansiktet.

 37. Hur jävla blåst är den människan när
  han jämför migranter nu och då
  det är en jävla skillnad!
  Lycksökarna måste stoppas, dom har ett
  eget land, gräv där du står heter det
  och Sverige skall ha en befolkning på
  max 8 miljoner!

 38. Han har nog rätt när han säger alla ”arbetare”. Kanske det skall vara ”arbetande”. All arbetare togs väl emot även i Sverige, som jag ofta sagt, dom kom på lördag, skaffade bostad på söndag, stod på jobbet kl 8 på måndag. En del av de nuvarande mass-immigranterna sägs stå på jobbet först efter 7 år, om än då. Det är skillnad det. Dessutom våldtog, rånade, mördade, slogs och sköt dom inte omkring sig och dom hade med sig ett riktigt ID och ljög inte om åldern.

 39. Jag ser han är väl jude? Då säger det allt till mig.
  De är ju alltid ”migranter” själva, vandrar runt i tusentalsår (!), de skapar oro, otrygghet, eländet överallt dit de kommit.Inget folk på jorden ska bygga ett riktigt FOLKHEM, för sig själv.Ingen ska vara i fred enligt dem.Herre Gud..

 40. jasså? Så Europa med renässans, upplysning sociala rättigheter och välstånd mm byggdes av människor från MENA ?
  Byggdes sydamerika av människor från MENA ?

  Tillåt mig skratta!

  Den siste (?) riktige påven, Johannes Paulus II lär snurra i sin grav..

 41. de mest namnkunniga flyktingarna som påven hänvisar till är dr josef mengele och adolf eichman.
  jo, argentina har haft en human flyktingpolitik. så är det.

 42. Denna ANTI-påve och falske härde tas inte på allvar ens bland en stor mängd katoliker. Många katoliker menar att profeterna förutspådde denna argentinare och åsifter honom då man kallar förra påven till den ”sista påven” och den nuvarande till den svarte påven…

 43. Vatikanen är god för 8.000.000.000 kr (8 Billioner kronor), av vilka de inte betalar någon skatt. Klart politiker lyssnar på en sån avsändare.

 44. En väl spridd amsaga vars påbud är; att denne utsedde gamle man skulle vara Guds sändebud på jorden. > Tillåt mig att starkt tvivla på det.

 45. Har kan ju hålla rent framför egen farstu och utreda alla pedofil anklagelser som hans närmaste medarbetare misstänks för.
  Så det är Argentina som tagit hand om alla vinsterna och är det förlovade landet?

 46. Det kommer fra manden, der villigt samarbejdede med den argentiske diktaturstat & (bogstavelig talt) smækkede døren i for dettes ofre. Ligesom han konsekvent har ignoreret & endda aktivt har forsøgt at dække over det omfattende misbrug af børn, kirkens folk stod bag & som han udmærket var vidende om.
  Min tidligere lokale pastor havde ret. Satan kommer altid forklædt som en ”godhedens” apostel.

  • Det står att ”kyrkan har infiltrerats av globalistiska intressen,” och inte av ”judiska intressen”, Så Sluta ljuga.

   • Och globalistiska intressen drivs av judar,talmudister som det är redan känd! Alla vettiga människor är medvetna om det , tack vore internet! Så han ljög inte.Bara kallade saker som det är.

   • Vet du inte att globalist är ett annat ord.

    Den judiske Harvardprofessorn Noel Ignatiev, som uppmanar till folkmord på vita och säger att vitheten måste utrotas, har också i flertalet böcker beskrivit hur ersättningsmigration är ett vapen mot vitheten. Pågående befolkningsutbyte går även att läsa om i Sions vises protokoll som nedskrevs redan på 1800-talet, och händelseutvecklingen idag stämmer överens med flera av de beskrivningar som finns däri. Vare sig samlingsanteckningarna är nedtecknade av sionister eller antisionister, stämmer de med de planer som globala intressen länge har verkat för och som vi idag tydligt erfar.

  • Det står visserligen inget om judiska intressen, men intressant tips, tack! Som katolik har jag haft denna känsla länge nu…

 47. Vad påven tydligen glömde berätta var att migranterna som kom till Argentina inte var barn av islam.
  Det finns ett gammalt ordspråk som lyder ”lika barn leker bäst” tror nog att vissa av oss börjar förstå detta när det gäller hur Europa ser ut och fungerar idag.

 48. Pedofilspöket har gått om plats för migranter där han härjar.
  Han är livsfarlig med sin inställning.
  Allah bestämmer över Vatikanen så smått och då får kommunisten gapa bäst han vill.

 49. Det är stor skillnad på migranter och migranter som ser kristna som grisar i det land dom tänker emigrera till..

  • Precis. Jag undrar om påven har missat denna lilla detalj eller om han medvetet bortser ifrån den. Tror det i hans fall hänger på var han får sin information ifrån samt hur nyanserad denna är. Tror tex att flera av oss här inne kan instämma i att Asia Bibi borde få asyl i det land hon anländer till (hon lyckades nyligen fly Pakistan med sin familj), samtidigt finns det en lååååång lista med exempel på folk som INTE ens borde släppas in. Som katolik hoppas jag att påven helt enkelt är felinformerad, för han kan omöjligen själv uppleva den verklighet i vilken gemene man befinner sig när det kommer till invandringens konsekvenser. Det närmsta vi kommer en sådan erfarenhet verkar vara efterkrigstiden, och det är helt ojämförbart.

 50. Chefen för historiens värsta pedofilkyrka yttrar sig än en gång, till ett resonemangs-mässigt men för de vita framgångsrika länderna. Visst, till viss del så har han HELT RÄTT, och det gäller främst länder med negrider och katolska nationer i främst Mella- Latin- och Sydamerika, för en sak är odiskutabel, där dessa folkgrupper och religiösa system finns, där så är länderna mer eller mindre totalt akterseglade av väst, och orsaken har han själv påpekat, ”Nu så får ni ge er, sluta att skaffa så många ungar”! (Naturligtvis inte ett citat, men ni fattar andemeningen!)

 51. Men dessa migranter knackar inte på dörren med en bön. De bankar med en kniv i ena handen.
  Det är en stor skillnad, påve.

 52. Har länge trott att kristna ledare, oavsett inriktning, längtar efter martyrdöden.
  Precis som Ansgar gjorde, han dog besviken eftersom hans död var naturlig.
  Både påven, vår stolliga ärkebiskop och andra biskopar gör ju allt de kan för att importera islam.
  Ingen av dem lär ju leva speciellt länge efter det islam tagit över totalt och då får de sina önskningar uppfyllda i änden på ett rep eller motsvarande.

 53. Gubben börjar bli gaggig redan vid 82 års ålder. Hur kan man ens jämföra arbetsinvandringen av polska migranter till Argentina under efterkrigstiden med den islamska invasion som den europeiska kontinenten utsätts för i dag?

  Om inte ens påven står upp för våra kristna värden, vem ska göra det då? Kanske dags att ta tillbaka kardinal Ratzinger trots hans 91 år? Han stod i alla fall upp för den kristna/katolska tron och vågade kritisera islam.

 54. Med allt för många migranter från mena ligger nog påven pyrt till vad det lider.
  Men så långt har han nog inte tänkt.

 55. Migranter ! Vad fint folk ! Det bästa man kan göra är att förpassa de hem för att bygga upp sina egna länder och att lösa sina egna (och världens) problem.

 56. Håller ej med, det finns migration och sen finns det invasion, vilket händer nu, samt att de som flydde i efterkrigstiden var väl civilicerade människor, med något sånär intelligens, inte vildar från tredje världen som behöver några årtionde till på sig att utvecklas så de matchar européerna. Sverige hade klarat sig betydligt bättre utan detta, och skulle inte vilja gå så långt som att kalla detta ”utveckling”, snarare tvärtom. Så, var migranterna i efterkrigstiden lika våldsamma? Forcera de gränser med kniv? Våldtog de kvinnor? Någon som levde och bevittnade då borde ju kunna berätta..

 57. Det kommer aldrig att gå att lösa vissa länders problem genom att flytta deras befolkning. Då var kolonialismen en bättre idé. Den hjälpte ju till med att organisera länderna så att de kunde fungera och innevånarna kunde stanna.

 58. ”Poppe” !
  Du verkar leva i din egen värld, och sakna all verklighetesförankring.
  Religioner har i alla tider ställt till ett helvete för mänskligheten, nu tycks det vara dax igen, då plågan Islam gör ännu ett försök att ta Europa.
  ”Poppe”, vakna för sjutton och rädda Europa med en krigsförklaring mot Islam !

 59. Påven borde nog vara medveten om att polacker o. argentinare har samma religiösa tro, d.v.s. katolsk tro.

  Att jämföra detta med muhammeds tro där huvuddelen av flyktingarna kommer, med en trosuppfattning som är väsensskilds från Europas protestantismen o. katolicismen verkar vara hämtat från den nya världsordningen. (NWO)

 60. Varför skall afrikaner få flytta till europa när europeer inte är välkomna i Afrika?
  Varför får muslimer flytta till kristna länder när kristna inte är välkomna i muslimska länder?

  Varför tillåter vi stökiga människor att flytta hem till oss och stöka till när de borde stanna hemma och fixa till sitt eget kaos!

 61. Värre rappakalja läser man inte ofta. Gubben måste vara mentalt efterbliven, blind och depraverad. Rädslan för muslimska migranten är berättigad, bara en idiot vill inte se det!

 62. Om nu dessa migranter är så fantastiskt duktiga, varför har de då inte utvecklat sina hemländer – och håller dessutom på att mörda och kasta ut dem som har stått för utvecklingen i deras länder, ex vis Sydafrika, där de vita bönderna mördas och jagas iväg utan ersättning, fastän de har levt i generationer i landet?

 63. Det låter helt rimligt att riskera sitt och sin familjs välbefinnande för mestadels ekonomiska migranter och att prioritera ett fåtal framför de 2-3 miljarder världen över som befinner sig i samma, eller än värre, situation. Migration till väst är givetvis lösningen på världens problem, tack Påven.

  • Påven kommer från Argentina, så att släppa in islam i Europa skadar inte hans släktingars land. Påven har (pga celibatet) ingen egen familj, och behöver därför inte ta ansvar för sina efterkommande.

 64. ”Länder byggs av migranter”? Tja, historiskt sett ja. Nord-Sydamerika och Australien byggdes av migranter. Men ett ekonomiskt och kulturellt högutvecklat Europa byggs väl knappast av muslimska migranter på 2000-talet??!!

 65. Polska flyktingar kom till Argentina med samma katolicism i fickan som är statsreligion i Argentina. Det blev inte någon terroriserande hatbrottslighet mot argentinare från polackerna. Samma med finska barnen som kom till Sverige. Polacker och finnar kom att bli assimilerade arbetare som inte ställde till besvär för värdfolk.

  Även i dagens tid när Sverige går som tåget mot stupet och om Ryssland anföll Finland men inte Sverige och det kom hundratusentals finska flyktingar till Sverige så skulle inte finnar bli ett fysiskt terroriserande hot mot svenskar. Ekonomisk belastning dock.

  Det borde för alla vara världens naturligaste sak att förstå att när olika världsdelar har olika värderingar och religioner så är det naturligaste och klokaste att grannländer ska vara mottagarländer för flyktingar med samma värderingar och religioner.

  Detta som Påven nu i sin skyddade verkstad säger tyder på att han antingen är medvetet en lakej för luciferianisternas NWO eller en oskyldig en som andra har sätt till att pumpa i all världens NWO-floskler. NWO är inget annat än den fallna ängeln Lucifers-Djävulens- Satan-dyrkarnas agenda. Tacka vet jag Putin som också sagt det rakt ut.

  Påven vare sig han vet eller ej så står han upp för något som sysslar med att krossa tryggheten för värdfolk och som uppmuntras också av NWO-lakejerna som är en blandning av korrupta, karriärister, ideologister och extremister.

  Det hjälper intet ett dyft att alla migranter ej är elaka då allt för många är det, och islam är svärdets ideologi som håller muslimerna som fångar och krigare mot andra.

  • Påven Francis och Vatikanen är en av pelarna som NWO vilar på. Nu har en stor del av den protestantiska kristenheten skrivit under en förordning där Francis manar alla att tala gott om och till viss del anamma den katolska läran, samt att alla vägar leder till samma gud. Allt och alla ska tryckas ner i samma smältdeg och kontrolleras av Agenda 2030.

 66. Observera att han har visat upp sig med muslimer och tvättat deras fōtter, enligt kristen tradition, Han vurmar för muslimsk migration, men tiger när kristna mördas.
  Massinvandring och “klimathot” mässar han om i bästa NWO stil.

 67. En sydamerikansk antivit socialist kommer till det utvecklade Europa,pekar finger och talar om för oss hur vi ska leva.Seriöst?!?

  • Många lyssnar och överlåter gärna tänkandet till andra .

   Jag personligen är absolut övertygad om att hela Vatikanen är köpt av finalisterna , kyrkans överherre med sina drängar är viktiga röster för detta rasblandningsprojekt !

 68. Halvfiguren är med i globalisternas payroll så ingen ärlighet kan komma från honom, bara lögner och floskler. Välbefinnandet går först i Vatikanen också, det har det gjort i många sekler… om detta är självmord, varför envisas Vatikanen med det? Reinfeldt har flugit över Vatikanen och funnit att där minsann finns plats för 100.000 muslimer i vapenför ålder… så dags att visa solidaritet och tumma på välbefinnandet i Vatikanen

 69. Det kommer inte att stanna vid brandtal om vi inte stoppar dessa invasionsförsök. Det kommer att brinna överallt.

 70. Alla migranter är välkomna om det ta seden ditt de kommer. Dvs alla pedofildyrkare gör sig icke besväret. För islam är inte kompatibel någonstans med vårt sätt att leva. Migranter önskar välstånd. Islam vill ta över det nya landet. Då är det en invasion. Inget annat.

 71. Tja, till Argentina vallfärdade nazister 1945 med benägen hjälp av katolska kyrkan.
  Oavsett politisk inställning, så var nog kunskapsnivån betydligt högre på dom migranterna än vad som i huvudsak befolkat Sverige genom massinvandringen.

 72. Påve Franciskus du har så rätt med dina ord ”Jag minns hur alla arbetare välkomnades ordentligt” .och det var folk som kunde samt ville jobba
  Fanns det bidrag som dessa levde på i Argentina Knappast
  Men till Sverige kommer det GÖKUNGAR som varken vill eller kan jobba utan vill leva som GÖKUNGAR gör i naturen inte bidra utan bli uppfödd av andra samt knuffa ut dom övriga ur boet
  Blir det för många av dessa sk GÖKUNGAR i Naturen som lägger ägg i andras bo så kommer dom övriga fåglarna att gå under

  Naturen är konstig och även Sverige

 73. Länder byggs av slitande medborgare över generationer och raseras av migranter utan nationell känsla för sitt nya land.
  Påven borde fokusera på sina pedofilistiska präster istället för PK-dravel.

 74. Inte ett ord om islamiseringen. Tydligen en blind fläck när den obegränsade barmhärtigheten ska torgföras. Att den västerländska civilisationen riskerar att stryka med är tydligen skit man får ta.

 75. Det är bara idioter som jämför andra världskrigets kristna flyktingar med muslimska bidragsparasiter och muslimer. Det är två helt olika saker som aldrig går att jämföra eftersom islam är så vridet sjukt och enfaldigt.

 76. Vilken stolle, kanske påven kan husera migranter i Vatikanen? Där finns väl gott om plats? Det är lätt att raljera men en annan sak att göra själv oxå/

 77. Skitsnack! Hoppas bara inte polackerna – som är så katoliktokiga – tar till sig hans snurrsvammel !
  ”Välbefinnande är självmord”, förklarade Påven.
  Då skulle väl alla pukmagade kardinaler och biskopar varit döda för längesedan!!
  Inga har väl mått så gott som de – gratis mat, logi och fri tillgång i överflöd med barnsexservice!
  Katolska kyrkan liksom islam är inget annat än Horn-Pärskulter.

 78. Det är jävligt stor skillnad på gårdagens flyktingar och dagens ekonomiska migranter! En del fattar inte vad man en säger!

 79. Var på försäkringskassan idag i ett ärende. Där var säkert 100 personer i kö och antalet kristna ateister kunde man räkna på en handen. Det var som att komma till en kombination av Mellersta Östern och Afrika. Alla kvinnorna hade slöjor och språken vara annat än svenska.

 80. Argentina tog inte emot någon som inte kunde göra rätt för sig eller som hade pengar.

  Gubben säger det själv ”….jag var omkring 10-12 år gammal när min pappas arbetsplats tog emot polska migranter. Jag minns hur alla arbetare välkomnades ordentligt.”
  Arbetskraft efter kriget var hårdvaluta, även i Sverige, och alla migranter som kom skulle arbeta.

  Idag behövs inte lågutbildad arbetskraft i väst alltså behövs inte migranterna från tredje världen. Högutbildad arbetskraft kommer alltid att behövas men det är inte det som kommer hit.
  Att demografin skulle behöva migranter är också en lögn. Med rätt politik kommer de flesta unga att skaffa familj och barn. Men då måste de kunna skaffa lämpligt stora hem för sina familjer till en rimlig kostnad.
  Dessutom, vill man öka antalet barn som föds ska man inte importera flera hundratusen män från Mellanöstern. Då ska man importera flera hundratusen kvinnor, förslagsvis från icke-muslimska länder. Då kommer barnafödandet att gå upp av naturliga skäl.

  Nej, en kristen migrationspolitik är den som hjälper flyktingarna i närområdet, inte den som gynnar de få som lyckas ta sig hit.

  • Argentina är det mest europeiska landet i Latinamerika, migranter från europa berikade och utvecklade Argentina och andra latinamerikanska länder med sina kunskaper, bland migranter fanns många välutbildade och duktiga yrkesmän, hantverkare och de hade samma religion och värderingar.

   • Japp, men det blev inte detta genom att ta emot folk som inte jobbade, inte anpassade eller inte kunde försörja sig själva.

    • Ja har Du frågat varför?
     Nä, Du hinkade säkert mest billig bira där och hade glömt sätta på glasögonen. Det enda Du såg var de läckra brudarna och de hette inte Läckberg för hon svansar omkring mest i Expressen.

   • Det mest europeiska landet i Latinamerika?
    Var fan får Du nu Europa ifrån.
    Så dåliga och korkade blir de nog aldrig i Sydamerika skulle jag tro.
    Gringos är inget för dem.
    De dansar inte ens sin tango i Europa.
    Har Du varit på en tangobar i Sverige någon gång.

  • Högutbildade blir aldrig migranter. Inte ens akademiker. Har Ni glömt det. Och inte kvinnor heller. Men så långt räcker väl inte hjärnan till förstås. Tur att pubarna ägs av migranter i Sverige numera, så svensken har någonstans att sitta och dränka sina bekymmer på.

  • Riv hela landet. Frigör skiten från deras maffia och utrota den. Se till att de inte jämt och ständigt skryter skiten ur sin hemska mat. De var ju också nazister under kriget ju. Startade kriminella ligor var de än emigrerade. Sköt varandra värre än det görs idag i Sverige. Varför hylla de idioterna för.

 81. Arbetare ja påven lilla, ARBETARE!!! tog Argentina säkerligen emot med öppna armar precis som vilka länder som helst i efterkrigstidens spår inte freeloaders med öppna armar för att ta emot alla möjliga skattefinansierade bidrag. Fy fan för verklighetsfrämmande och fantasifostertillbedjande sektledare som lägger sig i debatten.

   • Min farfar och Borman var gamla vänner. Borman var barägare på Malta. Det visste judarna, men lät honom vara ifred. Min farfar kunde aldrig fatta detta. Och detta är faktiskt sant. De till och med sade de hittat kvarlevorna efter honom i Berlin och ljög som fan.

  • Det var en ”sluss” via Italien och Spanien till Argentina. Sedan vidare till södra Chile och Paraguay

  • Kolla på Google Earth , Sydvästra Argentina mot Chile. Staden, San Carlos de Bariloche.
   Staden är till stor del byggd efter tysk standard.
   Och även Tyska namn !
   Da sind auch Bier stuben !

  • När jag bodde i Honduras var de rikaste ättlingar till 100% av Hitlers grabbar en gång i tiden. De ägde allt från plantager till tillverkningarna där. Men inte ett ord om detta i någon media någonsin i världen. De har istället skyddat dem och nämnt Argentina, Brasilien osv.

  • Han påminner om en pervers lirare som smyger sig på folk och kikar dem i skrevet. Titta på hans kroppsspråk. Verkar lite misstänksamt ibland.

   • Jag vet egentligen inte så mycket om honom. Visserligen säger Bibeln att man ska hata synden men tycka om syndaren, att man ska tycka om sina fiender osv. Men vad exakt dessa uppmaningar betyder, har jag ingen aning om. För det kan aldrig vara så att man bokstavligt talat tycka om folk, som vill ta livet av en. Islam är ren ONDSKA och dess anhängare har alltid förintat alla icke muslimer, som inte velat konvertera till Islam. Kom bara ihåg turkarnas folkmord och tvång konvertering av miljontals kristna armenier, assyrier, keldaner, yezidier och andra icke muslimer. Likadant med alla icke muslimer i hela Mellanöstern osv. En icke muslim, som vet vad Islam går ut på, borde aldrig låta muslimer komma till Väst! Men hur som helst – jag har en statk känsla av att denne Påve själv är homosexuell.

 82. ”Känn er som migranter, ja, känn er som utsatta migranter, migranter till Herren som knackar på hans dörr med bönen, precis som migranter knackar på dörren till deras mottagande land, lev som migranter mellan varandra, håll ihop som migranter i församlingen.”
  Vilken rappakalja!
  Den som betalar skatt och gör rätt för sig ska inte känna sig som migrant. Det finns många ”migranter” som tagit sig hit för att göra rätt för sig. De motarbetas av Migrationsverket och svensk lag. Eftersom de försörjer sig själva utan att ligga samhället till last så måste de återvända till hemlandet för att söka arbetstillstånd och stanna kvar där ett halvår. De som inte försörjer sig själva och som kanske aldrig kommer att göra det, välkomnas av systemet.
  Snacka om idiotiska regler. Regler som politikerna beslutat om i Riksdagen.
  En minoritet av valmanskåren får lida tungt under den galenskap majoriteten röstat fram.

  • Ja Dalai Lama är en bättre förebild en en falsk påve som raserat det förtroendekapital som Johannes Paulus den andre byggt upp.
   Han stannade och var hjälte under nazistockupationen av Polen.

 83. Jag vet inte om jag känner mig som en migrant men jag känner mig som en främling i mitt eget land. Duger det åt gubben?

 84. Äsch påven har ju själv migrerat från Argentina till Italien…han talar bara i egen sak och känner sig nog ensam i det nya landet?

 85. Stackars katoliker. När får de en påve utan feministhjärna. En påve som inte kokar soppa på historien och på olika religioner. En påve som kan se skillnden på folk och folk. Det enda han visar är sina fingrar han viftar med. Anders Borg är mer känd för att vifta med annat.

  • Helge
   Han kör lite visning ibland !
   Det hade ”Meetoo” inget emot !
   Skulle Du köpa en begagnad Bil av denna Stolle ?

 86. Vem är denne man…..en självutnämnd gudstolkare? En människa vald av människor som ska representera en tänkt guds budskap? Tillåt mig le. Hur många migranter tar Vatikanen emot? Hur många har Vatikanen stöttat gällande svält och elände mer än med bön, och inte ens skickat präster som stöd. De flesta präster som stödjer på plats är ideella insatser och från olika samfund. Vatikanens rikedom är mer än ansenlig och den stannar i ”huset”.

 87. Hur många nyanlända har Vatikanen tagit emot måntro??? Vi vet ju katolska prästerskapets läggning så det är nog bara ensamkommande pojkar som tagits emot där!

LÄMNA ETT SVAR