Partimedlemmar och andra som har donerat pengar till det brittiska partiet UKIP får nu sina konton nedstängda hos betaltjänsten PayPal.

Det massinvandrings- och EU-kritiska partiet ”Storbritanniens självständighetsparti”, UKIP, har mottagit information från partimedlemmar och andra som har donerat pengar till partiet får deras konton hos betaltjänsten PayPal nedstängda utan förklaring, skriver partiet i ett pressmeddelande.

– Jag fick ett e-postmeddelande för några dagar sedan från PayPal, där tillfrågades jag ifall jag har någon politisk verksamhet. Jag svarade nej, jag är endast medlem och håller inte någon föreningsverksamhet.

Läs mer: Efter censurmötet med regeringen: Google stryper all reklam på Samhällsnytt

– Senare mottog jag ett andra e-postmeddelande från PayPal, där ombads jag att bekräfta min hemadress, sedan stängdes mitt konto ned. Jag har kontaktat flera inom partiet och samma sak drabbat andra, säger partimedlemmen Susan Smith från Salisbury.

Företag och regeringar i symbios
Partiledaren för UKIP, Gerard Batten, lämnade nyligen besked till partiet att han kommer kontakta PayPal och kräva svar kring partimedlemmars betalkonton. Partiet utreder för tillfället hur många av medlemmarna som har drabbats.

Stora företag arbetar tätt med regeringar för att kväva politisk opposition och yttrandefrihet. Det här agerandet från PayPal är rent av politiskt. Det handlar aldrig om individer och organisationer som stödjer EU, öppna gränser eller politisk korrekthet som får sina konton nedstängda, endast de som ifrågasätter etablissemanget.

Politisk aktivist utsatt
Uppgifterna att partimedlemmar får sina betalkonton nedstängda kommer samtidigt som PayPal befinner sig i hetluften i ett annat liknande ärende.

I början av november beslutade PayPal att stänga ner den brittiske politiska aktivisten Tommy Robinsons betalkonto, även där utan någon förklaring. PayPal gav senare en förklaring enligt The Guardian:

”PayPal kommenterar inte händelser kring individuella konton, men företaget accepterar inte att betaltjänsten används för att främja hat, våld eller andra former av intolerans som är diskriminerande.”

https://www.facebook.com/thetommyrobinson/photos/a.383524185116975/1420076258128424/?type=3&theater