Det framkommer nu nya uppgifter kring den centerpartistiske EU-toppen Fredrick Federleys samröre med pedofiler. Han uppges nu umgås med ytterligare en dömd barnvåldtäktsman vilket blir den tredje pedofilen som politikern kopplas samman med på några få veckor. Samtidigt avslöjas det att Federley har deltagit i samtal med Frivården rörande sin sambos tidigare sexbrott mot barn.

I slutet av november avslöjades det att Federley bor tillsammans med en nyligen i förtid frigiven dömd pedofil och våldtäktsman i Dalarna. Mannen har bland annat dömts för 22 fall av grov våldtäkt mot barn 6 och 9 år gamla. Efter att uppgifterna blev kända meddelade Federley att han sjukskriver sig fram till slutet av januari.

LÄS ÄVEN: Federley visste om barnvåldtäkterna – ”Ville visa oss domarna”

De senaste veckorna har Federley kopplats ihop med ytterligare en dömd pedofil, ”Bryssel-pedofilen”, vilket Samhällsnytt rapporterade om. Det är en före detta politiker i norska Senterpartiet som sitter fängslad för barnpornografibrott och som Federley uppges ha gått på sexfester och gayklubbar tillsammans med.

Umgås med tredje pedofil

Mannen har även haft kontakt med centerledaren Annie Lööf men hon tonar ned deras relation med att det enbart är en ytlig kontakt. På torsdagen kom nästa avslöjande från tidningen Stoppa Pressarna rörande den centerpartistiske EU-parlamentarikern.

Federley ska enligt dessa uppgifter ha haft samröre med en tredje pedofil som är dömd för flera sexuella övergrepp mot unga barn, huvudsakligen pojkar. Det framgår att han har dömts till fängelse för övergrepp och våldtäkter.

Vidare framgår det att Federley har träffat pedofilen diskret i Mellansverige och att de två delar ett intresse för brevduvor.

Ilsken Federley hade kännedom

På onsdagen rapporterade Expressen att Federley haft kännedom om sin sambos tidigare barnvåldtäkter mot en 6-åring och en 9-åring i Linköping sedan åtminstone i september. Detta genom kontakter med Frivården där Federley medverkat i samtal om sambons brottslighet.

Enligt Expressen ska Federley ha reagerat ilsket på att myndigheterna lade sig i deras relation med vad som uppfattades som en rädsla för att bli avslöjade.

Annie Lööf duckar frågor

I sociala medier är centerledaren Lööf vanligtvis aktiv när det kommer till att svara på följarnas frågor. Men efter att pedofilhärvan kring Federley avslöjades har hon valt att inte svar på några frågor i ämnet.

Centerpartiets kommunikationsavdelning rycker istället in för att svara på sådana kommentarer.

LÄS ÄVEN: Federley vän med ytterligare en pedofil – som vill våldta spädbarn