Pendeltåg Arlanda

Tågstation Arlanda flygplats. Foto: Faksimil YouTube

Inrikes

Pendeltågsresenärer tvingades sitta stilla medan knivman högg ned två personer

Publicerad 2/5/2019
Annons

På måndagseftermiddagen blev pendeltågsresenärer mellan Uppsala och Stockholm instängda i en vagn med en knivbeväpnad man. Enligt vittnesmål ska mannen ha använt pepparsprej inne i vagnen och hotat resenärer att sitta stilla samtidigt som han högg ned två personer.

Dramat utspelade sig vid 17-tiden på måndagen i en pendeltågsvagn fylld med resenärer på väg mellan Uppsala centralstation i riktning mot Stockholm. När dörrarna stängts igen vid Knivsta station strax innan Arlanda flygplats drog en man fram en kniv på tåget, rapporterar Aftonbladet.

Mitt bland oroliga eftermiddagsresenärer på väg hem från arbete och studier ska knivmannen ha hamnat i dispyt med två andra män. Den knivbeväpnade mannen fyllde den stängda vagnen med pepparsprej eller liknande. Enligt vittnesmål började resenärer hosta och fick svårt att andas.

Den pågående dispyten mellan den knivbeväpnade mannen och två andra män eskalerade till en knivhuggning där det enligt vittnesmål ”var blod överallt”.

– Han som högg skrek att vi inte skulle ringa polisen och att alla skulle sitta stilla. Det var jätteotäckt, berättar en kvinna som reste med tåget.

Även fast den knivbeväpnade mannen uppmanade resenärer att inte ringa hade larmsamtal inkommit. När tåget anlände till tågstationen vid Arlanda flygplats väntade skyddsvakter på perrongen som kunde gripa knivmannen när han försökte fly från platsen.

Polisen: ”Ingen fara för allmänheten”
Dana Karim är polisinspektör och leder utredningen av knivattacken på pendeltåget. Han berättar att knivmannen är misstänkt för mordförsök och att han förstår att det varit en chockartad upplevelse för eftermiddagsresenärerna, men tillägger att han anser händelsen ha varit ofarlig.

– Det är viktigt att betona att vi betraktar detta som en isolerad händelse. Det finns inget som tyder på att detta har utgjort någon fara för allmänheten, förklarar Karim.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons