I fredags gav sig två minderåriga elever på mannen som är pensionär men brukar hoppa in och arbeta som timvikarie på skolan i Landskrona kommun. Polis tillkallades.

– Enligt den utredning som görs har två elever gett sig på en lärare fysiskt. Annan skolpersonal har ingripit och tillkallat polis eftersom de varit så pass våldsamma, säger grundskolechef Anna Ericsson.

Pojkarna sparkade och slog mannen som trots överfallet ska vara vid god hälsa och mår efter omständigheterna bra. Han har erbjudits företagshälsovård av kommunen och ska enligt Ericsson känna sig trygg med hur processen hanterats och är redo att gå tillbaka till skolan.

– Vi har en del hel del äldre skickliga lärare som gärna jobbar hos oss på timmar. I dagens lärarbrist är vi väldigt tacksamma för att de här äldre pedagogerna ställer upp, säger Anna Ericsson.

Eleverna ifråga har stängts av en vecka. Orsakerna till bråket ska det finnas skilda versioner kring.

– Det är ytterst beklagligt. De bakomliggande orsakerna behöver vi få reda på. Elever och personal ska känna sig trygga på våra skolor.

LÄS ÄVEN: 15-årig elev attackerade tre anställda på skola – en på sjukhus med hjärnblödning

I förra veckan attackerade en 15-årig elev anställda på en skola i Alvesta varav en fick föras till sjukhus med hjärnblödning.