pentagon ufo

Foto: Pentagon

UtrikesVetenskap

Pentagon släpper UFO-film

Publicerad 4/28/2020
Annons

Amerikanska försvarsdepartementet har nyss officiellt slätt tre kortare videofilmer på ”oidentifierade luftfenomen” som tidigare släppts av ett privat företag. På videoklippet hör man hur piloter reagerar imponerande över hur snabbt objekten rör sig.

En röst spekulerar i om det kan vara en drönare.

Videoklippen började först cirkulera i december 2017 men först nu släpps de officiellt. Då sa en av piloterna som såg de oidentifierade objekten år 2004 till CNN att han inte kunde förklara hur de kunde röra sig på det sättet.

– När jag närmade mig…så accelererade den söderut och försvann på mindre äv två sekunder, sa den pensionerade US Navy-piloten David Fravor. Det var extremt abrupt, som en ping pong boll som studsade från en vägg. Den träffade och gick åt rakt andra hållet.

Pentagon förklarade varför de nu släpper filmen.

– För att klara upp missförstånden hos allmänheten rörande om bilderna som cirkulerat varit riktiga eller ej eller om det fanns fler videos, Pentagons talesperson Sue Gough.

Här kan videofilmerna ses:

Tidigare hade Pentagon ett program för att studera oidentifierade objekt i luften. Programmet var aktivt mellan 2007 och 2012 men avslutades då andra saker ansåg ha högre prioritet.

Luis Elizondo, chefen för det nedlagda programmet, berättade för CNN år 2017 att han personligen tror att det finns ”övertygande bevis att vi kanske inte är ensamma”.

Senatorn Harry Reid, som startade programmet, tweetade efter att Pentagon släppt filmerna.

authorimage

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1039Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons