T.v. Sollentuna station. T.h. Sollentunagäng. Foto: Tomiwoj/Faksimil YouTube

Person avrättades med flera skott på busstorg

11.2K Shares

På torsdagseftermiddagen fick resenärer på ett busstorg i Sollentuna i norra Storstockholm bevittna hur en person avrättades framför deras ögon. 

Det var klockan 14:12 som polisen larmades till Sollentuna station där man anträffade en svårt skottskadad man. Mannen fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda. Det rapporterar bland annat Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Flera bostäder i Sollentuna beskjutna med automateld

Den misstänkte gärningsmannen uppges ha flytt i riktning mot problemområdet Malmvägen och pendeltågsstationen vilket gjorde att polisen stängde av tågtrafiken för att genomföra kontroller. Det är oklart om någon greps i samband med tågstoppet som sedan hävdes vid klockan 14.30.

View this post on Instagram

06 februari 14:12, Mord/dråp, försök, Sollentuna Polisen fick samtal om en skadad person vid ett torg i Sollentuna centrum. Då det fanns initiala uppgifter att gärningspersonen sprang i riktning mot tågstationen begärde polisen att inga tåg ska lämna stationen innan polisen undersökt perrongen. Den skadade personen ska finnas i närheten av en busstorg.Polisen har spärrat av platsen och arbetar med att ta reda på vad som har hänt. Uppdatering kl 15:15 Personen som anträffats var träffad av skott och är svårt skadad. Han är förd till sjukhus i ambulans. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Rubriksättningen på händelsenotisen är ändrad med anledning av den inledda förundersökningen. Brottsplatsen är avspärrad och skall undersökas av kriminaltekniker. Det finns ett stort antal vittnen till händelsen och de förhörs av poliser på plats. Tågstoppet förbi Sollentuna station är hävt. Mannen har avlidit sv sina skador. #mord #polis #stockholmspolisen #blåljusbilder #unitedbluelight #sollentuna #avspärrat #skjutning #polishund #k9police #k9 #hundpatrull #hundenheten #sökhund

A post shared by Blåljusbilder (@blaljusbilder) on

Polisen satte igång en större polisinsats med flera patruller och helikopter. Enligt uppgifter i media utesluter man inte att flera personer är inblandade i avrättningen. På torsdagskvällen var fortfarande ingen frihetsberövad.

Ett videoklipp på Facebook visar hur polisen har spärrat av större delen av stationsområdet i samband med den tekniska brottsplatsundersökningen.

Va händer i Sollentuna? Station

Posted by Maybi Riveros on Thursday, February 6, 2020

Tidigare avrättning på ökända Malmvägen

Ett stenkast från busstorget och i den riktning som vittnen menar att skytten flytt ligger det invandrardominerade området Malmvägen som vid flera tillfällen har uppmärksammats för kopplingar till organiserad brottslighet och skjutningar.

I somras inträffade en gängrelaterade avrättning av en 17-årig yngling på Malmvägen. Okända personer ska ha anlänt mitt på ljusa dagen till bostadsområdet med bil beväpnade med automatvapnet kalasjnikov och pistol och avlossade vapnen vilt över området. Ytterligare en 23-årig man som befann sig bredvid 17-åringen skadades svårt av skotten.

Det kriminella gäng som huserar i området är av kurdisk-turkisk bakgrund och har kopplingar till en profilerad rapartist som romantiserar brott och skjutningar. Artistens musik är populär i vissa kretsar och genererar miljontals visningar på Spotify och YouTube.

”Känner mig inte hemma i mitt land längre”

I sociala medier är det många som uttrycker frustration och oro efter den senaste avrättningen som ägde rum på torsdagen. På polisens Facebookkonto skriver en person, ”jag känner mig inte hemma i mitt land längre”. Flera andra personer påtalar också hur landet förändrats drastiskt under de senaste åren.

Skjutning också i södra Stockholm

Det var inte bara på huvudstadens norra sida som de sköts på torsdagen. Vid 10-tiden på torsdagsförmiddagen mottog polisen också ett larm om en skottskadad man i det så kallade utsatta området Vårby i Stockholms södra förorter.

Mannen som är i 20-årsåldern fördes till sjukhus men hans tillstånd är fortfarande oklart. I samband med polisinsatsen påträffades minst en patronhylsa.

LÄS ÄVEN: Grovt kriminell fick gratis pizza av polisen – anhållen för nytt mord

11.2K Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.