På tisdagen greps och anhölls en person misstänkt för grovt spioneri och Säpo bekräftar att fallet har kopplingar till ärendet med den sedan tidigare häktade iraniern Peyman Kia som misstänks för spioneri.

Kammaråklagare Mats Ljungqvist vid riksenheten för säkerhetsmål bekräftar att en person i dag har gripits misstänkt för grovt spioneri men vill inte gå in på några närmare detaljer då ärendet beskrivs som ”jättekänsligt” och ”locket är på”.

– Han är misstänkt för grovt spioneri. I grovt spioneri framgår att det finns en misstanke om att en person har gått främmande makt till handa, säger kammaråklagare Mats Ljungqvist till DN.

LÄS ÄVEN: Häktad spioniranier handledde agenter inom Must

Mannen greps vid en insats i Mellansverige.

– Den här insatsen som vi har genomfört har kopplingar till det tidigare ärendet där en person sedan tidigare är häktad med grov obehörig befattning med hemlig uppgift, säger Gabriel Wernstedt, pressekreterare vid Säkerhetspolisen.

Enligt handlingar från Stockholms tingsrätt ingår personen i samma mål som den häktade 40-årige iraniern Peyman Kia, vilket Samnytt uppmärksammat i flera artiklar.