Sent på lördagskvällen utsattes en person i Örebro för ett grovt våldsbrott. Polisen går inte ut med mycket information – men mannen vårdas på sjukhus för allvarliga knivskador.

Klockan var 23:29 på lördagskvällen när polisen fick in larmet om att en allvarligt skadad man hittats i centrala Örebro. En stor polisinsats utfördes.

Polisen var mycket förtegen om händelsen omkring klockan 01 på natten när de talade med Nerikes Allehanda som var först med att rapportera om händelsen.

Grovt våldsbrott

– En stor insats pågår just nu och vi utreder ett grovt våldsbrott. Mer kan jag inte säga, en förundersökning är inledd och sekretess råder, sade Jens auf der Heide, befäl vid polisens regionala ledningscentral.

Men en halvtimme tidigare – omkring 00:30 – hade Universitetssjukhuset publicerat en patientskaderapport om ett våldsbrott som ägt rum runt klockan 23:30 på lördagskvällen. Enligt den rapporten vårdas en person för allvarliga knivskador.

Polisen rapporterade vid 04.40-tiden att ett område fortsatt var avspärrat på grund av en kommande teknisk undersökning.