Feature 845

Genrebilder. Foto: Faksimil Facebook/Max Pixel

Inrikes

Personalens arbetstid var över – åldring tvingades uträtta behov i papperskorg

Publicerad 7/9/2021
Annons

Anställda vid ett äldreboende i Västsverige lämnade en vårdtagare hängande i en sele inför ett toalettbesök. Detta eftersom personalens arbetsskift var över – vårdtagaren tvingades istället uträtta sina behov över en papperskorg. För att händelsen inte ska upprepas har kommunen undersökt personalens värdegrund.

Händelsen inträffade i december på ett äldreboende i Partille kommun, rapporterar Göteborgs-Posten.

LÄS ÄVEN: En miljon kronor till konst för daggmaskar och skalbaggar

Det var i samband med att personalen skulle hjälpa åldringen från sängen till badrummet som en av de anställda meddelade att arbetsskiftet var över och därför lämnade boendet. Vårdtagaren fick sitta kvar i en sele i lyftanordningen och uträtta sina behov över en papperskorg.

Kerstin Lundström är ansvarig samordnare vid Stöd och omsorg i Partille kommun och hon är besviken på personalen. Lundström menar att ”så här gör man inte” men vill samtidigt mildra händelsen till att handla om en miss i kommunikationen.

– Det är en kommunikationsmiss, det är det, säger Lundström till GP.

Kommunen undersöker värdegrund

Händelsen är anmäld till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Kommunen meddelar att de har vidtagit åtgärder i form av att kontrollera personalens kunskap kring lyft, rutiner men även värdegrundsarbete.

LÄS ÄVEN: Kommun pryds med konst för två miljoner: ”Ser ut som ett tiggarläger”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
999”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons