DN:s chefredaktör Peter Wolodarski ber om ursäkt för en insändare som han menar inte borde ha publicerats. Detta då skribenten enligt honom använt ”fel” begrepp i sin text. Nu möter han kritik från en annan ledarskribent. 

Under helgen skrev Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski en ledare där han riktade kritik mot vissa personers åsikter och ordval.

I texten ber han om ursäkt för att DN nyligen ”av misstag” publicerat en insändare om tiggeri där skribenten skriver att hon ”inte vill se de här människorna här”. Wolodarski hävdar i sin ledare att skribenten utövar ett ”kollektivt människoförakt”.

Wolodarski får kritik för sitt ställningstagande

Nu har Carolin Dahlman skrivit en utförlig ledare i Kristianstadsbladet där hon menar att Peter Wolodarski är en ”åsiktspolis” då han tystar medborgare.

Dahlman skriver att Wolodarskis slutsats om insändarskribenten är överdriven eftersom han inte har någon aning om vad hon har för syn på människor generellt. Hon ifrågasätter också vad folk egentligen får säga och skriva i DN:s värld.

Dahlman menar att valet att tysta människor är en ”underlig strategi för den som vill vara trovärdig i en öppen demokrati”.