De stora läkemedelsföretagen har tjänat miljarder på covid-pandemin och de experimentella, dåligt testade och potentiellt hälsofarliga vaccin man tagit fram mot corona-viruset. För åtminstone ett av dem, Pfizer, var dessa jättevinster dock inte tillräckligt. En av företagets forsknings- och utvecklingschefer erkänner nu att man i sina laboratorier exploaterar virusets benägenhet att mutera i syfte att kunna sälja ännu mer vaccin och skicka notan till skattebetalarna.

Det är under vad Jordon Trishton Walker, forsknings- och utvecklingschef på Pfizers avdelning för mRNA-vetenskaplig planering, tror är ett förtroligt samtal på krogen som han blir frispråkig och börjar skryta om företagets som han tycker geniala affärsidé – att själva manipulera covid-viruset till att mutera för att sedan ta fram nya mRNA-vaccin skräddarsydda för dessa muterade varianter,

Vet inte att han pratar med en journalist

Vad Walker inte vet är att han pratar med en grävande journalist från Project Veritas som spelar in samtalet med dold kamera. Forsknings- och utvecklingschefen förstår att det han berättar är sådant som inte får komma ut till allmänheten och än mindre något man öppet kommunicerar utåt.

Han vill därför försäkra sig om att personen han talar med inte berättar något av det han får höra för någon annan. När han tror sig ha fått ett sådant löfte börjar han, ömsom leende, ömsom skrattande, redogöra för detaljer i det hemliga projektet.

”Bra för Pfizer, dåligt för alla andra”

Walker förklarar bland annat att man måste vara noga så att man inte råkar skapa en mutation som är extremt farlig. Samtidigt vidgår han att Pfizer undersöker om man kan få fram varianter som är mer potenta än de som bildas genom naturlig mutation. Han beskriver projektet allmänt som ”bra för branschen men dåligt för alla andra”.

Walker tror utifrån hur hans eget företag experimenterar att det var så som viruset skapades från början på laboratorier i kinesiska Wuhan, en teori som länge avfärdades som konspiratorisk men numera är den dominerande officiella hypotesen. Att viruset bara dykt upp från ingenstans finner Pfizer-chefen osannolikt.

Se hela intervjun och inslaget från Project Veritas nedan.

s-llsafglj