På fredagseftermiddagen fick polisen larm om att en pojke utsatts för ett så kallat förnedringsrån i Bollmora i Tyresö kommun i södra Stockholm. Gärningspersonerna beskrivs knapphändigt som tre ynglingar.

Pojken, som uppges vara 12 år eller yngre, bands fast och utsattes därefter för slag och sparkar samt förnedrande behandling. Han fick bland annat en tand utslagen. Gänget avslutade sedan med att råna pojken på hans tillhörigheter.

Polisen presstalesperson, Mats Eriksson, säger till media att pojken fick föras till sjukhus efter misshandeln men att skadorna inte är livshotande. Han uppger vidare att man hållit förhör med pojken men ännu inte gripit någon av förövarna.

Vill inte lämna ut signalement

Det signalement om utseende, klädsel, härkomst och annat som pojken lämnat vill polisen inte offentliggöra. Det skulle annars underlätta för allmänheten att hjälpa till med att lokalisera och identifiera gärningspersonerna så att de kan gripas.

Mats Eriksson säger att polisen hoppas kunna identifiera personerna på egen hand utan att gå ut med signalement och nöjer sig med att till media berätta att det rör sig om ”tre unga killar”. Att polisen är hoppfull beror på att pojken ska ha känt eller åtminstone känt igen av förövarna.

Han uppger vidare att en förundersökning har inletts med anledning av händelsen. Den har brottsrubriceringarna grov misshandel och stöld.

LÄS ÄVEN: Gäng rånade tonåring på jacka – höggs i halsen