Sydöstran rapportar att en pojke blev så svårt misshandlad på en skola att han tvingades föras till sjukhus i ambulans. Flera elever ska ha deltagit i misshandeln.

Misshandeln inträffade på Snäckebacksskolan i Ronneby på tisdagsförmiddagen vilket är en högstadieskola. Pojken fördes till sjukhuset med ryggsmärtor. Enligt skolans rektor, Ulrika Lundin, ska andra elever ha uttryckt sig nedvärderande mot pojken och när pojken besvarade kränkningarna ska han ha blivit påhoppad.

En vän till familjen uppger att orsaken till misshandeln gäller en diskussion om Ramadan. Familjevännen uttryckte sin bestörtning i att de flytt kriget från Syrien samtidigt som man i Sverige blir misshandlad för att man ej följer Ramadan. Nu ligger pojken på akuten och familjen vet inte vad man ska ta sig till fortsätter han.

Rektorn uppger att hon under onsdagsmorgonen planerade att ha ett möte på skola för att tydliggöra att det är ett oacceptabelt beteende. Både barn och föräldrar ska närvara vid mötet. Efter att bråket inträffat ska samtliga 450 elever ha skickats hem från skolan på tisdagen.

Ronneby kommun ligger i Blekinge län har en befolkning på cirka 30 000 personer. Under slutet av förra året skrev politikern (MED) och samhällsdebattören Katarina Janouch ett reportage om utvecklingen i Ronneby. En kvinna som intervjuas berättar att man på hennes dotters förskola nästan talar mer arabiska än svenska och att torget i Ronneby tagits över av hotfulla gäng med invandrarbakgrund.