Wilma10

Uddevalla t.v.

Inrikes

Wilmas misstänkta mördare fick avslag på ansökan om uppehållstillstånd 2007

Publicerad 11/22/2019
Annons

Idag utfärdades en häktningsframställan på en 22-årig man som är misstänkt för mord på 17-åriga Wilma Andersson. Samhällsnytt har tagit del av häktningsframställan och de två ska ha haft ett förhållande med varandra.

För en vecka sedan försvann Wilma Andersson, 17-år gammal. I tisdags greps en 22-årig man misstänkt för mord och idag häktades densamme.

– Efter förhör med den misstänkta och med personer som allteftersom är intressanta i utredningen samt utifrån omständigheter som framkommit i tekniska undersökningar har jag beslutat att begära mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, säger vice chefsåklagare Caroline Fransson i ett pressmeddelande.

Enligt polisens hemsida har eftersökningar av Wilma gjorts i Uddevalla-området med hjälp av drönare, sjöpolis och en stor hundresurs. Även frivilligorganisationen Fikk hjälper i sökandet och uppskattar att omkring 1 500 personer har deltagit i insatsen hittills.

Den misstänkte fick först avslag på uppehållstillståndet

Samhällsnytt kan nu berätta att den häktade mannen har kurdisk bakgrund och kom till Sverige år 2006. Han fick först ett tidsbegränsat uppehållstillstånd som skulle gälla till januari 2007. I november 2006 sökte han ett permanent uppehållstillstånd men fick avslag ett år senare.

Mellan 2007 och 2013 är det oklart var han befunnit sig men i augusti 2013 ansökte han återigen om uppehållstillstånd, vilket beviljades i december samma år.

Ett år senare, i juni 2014 ansökte han om svenskt medborgarskap, vilket beviljades i november 2014.

Har ni tips om Wilma? Kontakta då polisen på 114 14 och maila oss på [email protected].

Artikeln är uppdaterad

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
587Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons