Bland de illegala migranter som Belarus diktator Aleksandr Lukasjenko skickar vidare till Europa har polska myndigheter påträffat avrättnings- och terrorvideor och pedofila övergrepp samt tidelag.

Under en pressträff uppgav Polens inrikesminister Mariusz Kamiński och försvarsminister Mariusz Błaszczak att en tiondel av migranterna från Mellanöstern som fastnat vid gränsen har möjliga kopplingar till terrorism, organiserad brottslighet och människosmuggling.

Man visade upp en bild, som ska ha hittats på en migrants telefon, där en man har sex med en ko. Detta menade man är bevis på zoofili som man inte vill ha i Polen. Andra bilder visade sexuella bilder av barn, terrorcellers möten, döda kroppar, halshuggningar och vapen.

LÄS ÄVEN: EU skickar gränsvakter till Litauen – illegala migranter väller in från Belarus

Man ska ha lyckats identifiera flera hundra migranter som försökt ta sig in i Polen via Belarus. Av dessa har två tredjedelar valts ut för en djupare kontroll då de anses utgöra säkerhetsrisker.

Kopplingar till Ryssland

Polska myndigheter ska även ha bevis för att vissa migranter har ryska kopplingar, i några fall under flera år, i form av färder på kollektivtrafik, biljetter till fotbollsmatcher och foton från turistattraktioner. I vissa fall ska migranterna också ha militär utbildning och vapenvana.

Ytterligare bevis lades även fram för att några av migranterna har en historia av att förfalska dokument för illegal migration.

Kritiker menar att den polska regeringen med detta ägnar sig åt så kallad islamofobi och att påståendena är falska.

Ylva Johansson till undsättning

Efter dödsfall bland migranterna beslöt EU:s svenska inrikeskommissionär Ylva Johansson att åka till Polen i veckan.

– Jag har försökt få direkt telefonkontakt med den polske ministern sedan i torsdags, men hittills har vi inte fått något svar. Jag har många frågor, säger Johansson på en digital pressträff med TT och andra nyhetsbyråer på måndagskvällen.

Samtidigt medger hon att migrantströmmen är ett sabotage av Belarus president.

– Vad vi har är en aggressiv Lukasjenko-regim som faktiskt importerar migranter, enbart för att skicka dem till gränsen mot EU i syfte att destabilisera EU och våra medlemsländer, säger Johansson.